Mikä ihmeen Squad Busters? Faktat, jotka vanhemman täytyy pelistä tietää

Supercellin uutuuspeli kiinnostaa nuorempaakin väkeä, mutta mikä on Squad Busterin ikäraja ja voiko lasten antaa pelata?

Pelasin itse, ja kokosin peliin liittyviä faktoja, jotta vanhempien olisi helpompi päättää, sopiiko peli oman lapsen käyttöön.

 

Mistä on kyse?

Squad Busters on muun muassa Clash of Clansista ja Brawl Starsista tutun Supercellin julkaisema uusi peli.

Hauskan, värikkään ja vauhdikkaan pelin idea on koota Supercellin aiemmista peleistä tuttujen hahmojen joukosta itselleen oma ”posse” ja taistella muita vastaan samalla uusia hahmoja ja resursseja keräillen. Äkkiseltään meininki muistuttaa hieman monelle lapselle mieluista Brawl Starsia.

Yksittäinen pelisessio kestää muutaman minuutin ajan, mutta varsinkin nuoremmilla kulunee pelissä aikaa myös hahmojen ihmettelyyn ja vertailuun. Ja tietysti niitä lyhyitäkin pelisessioita ”täytyy” pelata monta yhdeltä istumalta.

Pelissä on englanninkielinen puhe ja suomenkieliset tekstit.

 

Squad Busters ikäraja

Mikä on Squad Bustersin ikäraja?

Supercellin muiden pelien tapaan kyseessä ei ole lapsille tehty peli, vaan pääkohderyhmä ovat aikuiset. Tästä syystä peli sisältää ominaisuuksia, joita ei varsinkaan pienten lasten peleissä tavallisesti ole. (Esimerkiksi tietynlainen koukuttavuus, datankeruu ja pelinsisäiset ostot.)

Squad Bustersin ikäraja on Google Playn mukaan PEGI7. App Storessa ikäraja on 9+.

Supercell itse ilmoittaa vanhempien oppaassaan, ettei sen peleille ole virallista ikärajaa, mutta alaikäisen pelaajan huoltajan on hyväksyttävä pelin käyttöehdot ennen pelitilin hyväksymistä. Vastuu lapsen pelaamisesta jää siis vanhemmille.

Sovelluskauppojen ikärajat antavat kuvaa pelin sisällöstä muun muassa väkivallan näkökulmasta. Squad Busters sisältää taisteluita pyssyineen ja pommeineen, mutta veristä meno ei missään nimessä ole, enemmänkin sarjakuvamaista tai jopa söpöä.

Huomionarvoista on myös se, että pelissä voi käyttää oikeaa rahaa esimerkiksi uusien hahmojen ostamiseen.

Alle kouluikäisille en peliä suosittele jo pelkästään sen levottoman ja vauhdikkaan tunnelman takia, mutta isommille peli on oikein passeli, mikäli kotona on keskusteltu pelinsisäisestä rahankäytöstä tai jos vanhemmat tavalla tai toisella vahtivat lapsen pelaamista.

 

Mitä Squad Busters maksaa?

Pelin saa ladata ilmaiseksi, mutta pelin sisällä tarjotaan eri hintaisia lisäostoksia.

Pelissä on tarkoitus kerätä uusia hahmoja sekä kehittää niitä paremmiksi. Oikealla rahalla tämä tapahtuu nopeammin.

Peliä on mahdollista pelata kuitenkin myös ilmaiseksi, eikä sovelluksen sisäisiä ostoja myydä joka välissä aggressiivisesti niin kuin joissain muissa peleissä tapahtuu.

Pelikaupan olemassaolo kannattaa kuitenkin käydä lapsen kanssa läpi ja asettaa tarvittaessa salasanat sovelluskaupan ostoihin.

(Ainakin iPhonessa on mahdollista estää kerralla kaikki laitteella tapahtuvat sovelluksen sisäiset ostot. Tämä ominaisuus löytyy Ruutuaika-osiosta.)

 

Kenen kanssa pelataan?

Squad Bustersia voi pelata itsekseen tai sitten kaverin kanssa yhdessä. Kavereita voi kutsua mukaan peliin esimerkiksi QR-koodin tai tekstiviestikutsun avulla. Yhdessä voi sitten luoda oman pelaajaryhmän.

Pelissä on mahdollista kommunikoida omien kavereiden kanssa emojeja tai valmiita tekstipätkiä klikkailemalla. (Esim. ”Hyvin pelattu!”)

Vaikka tässä pelissä ei ainakaan näin testaushetkellä vapaata chattia olekaan, alakouluikäistä lasta kannattaa yleisesti muistuttaa siitä, että peliin on hyvä pyytää mukaan aina vain oikeasti tuttuja kavereita.

 

Millä pelataan?

Squad Bustersia voi pelata puhelimella tai tabletilla. Sen voi ladata Applen App Storesta tai Googlen Play-kaupasta. Pelaamiseen tarvitaan nettiyhteys.

 

Lisää tietoa vanhemmille löytyy Supercellin vanhempien oppaasta!

 

Lue Viihdevintiöiden jutut myös muista lasten suosikkipeleistä:

Mikä ihmeen Brawl Stars

Mikä ihmeen Among Us

Mikä ihmeen Minecraft?

Mikä ihmeen Fortnite?

Mikä ihmeen Roblox?

 Kategoriat:9-12-vuotiaille, Yleiset artikkelit

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *