Vintiöistä

Viihdevintiöt – tervetuloa tutustumaan turvallisiin ja hauskoihin lastenpeleihin!

Viihdevintiöt

Olen Jenni Utriainen, lastenkulttuurista ja pelaamisesta innostunut vapaa kirjoittaja.

Viihdevintiöt-sivustollani suosittelen lasten mobiilipelejä sekä pohdin yleisesti perheemme mediakasvatuslinjaa. Mukaan mahtuu ajatuksia lastenkirjoistakin, sillä myös lukuinnostuksen tukeminen on minulle tärkeää.

Oman lapsiperhearkeni tarpeesta lähtenyt blogi-idea on nostaa sovelluskauppojen runsaasta mutta laadultaan kovin vaihtelevasta valikoimasta esiin pienille lapsille turvallisia, hauskoja ja kehittäviäkin pelejä. Uskon, että kun lapsen älylaitteelle valikoi laadukasta sisältöä, on pädien ja puhelinten käytöstä enemmän hyötyä kuin haittaa!

Viihdevintiöt aloitti vuonna 2014, ja olen sen koommin ehtinyt testata satoja sovelluksia. Mielestäni tärkeintä peleissä on niiden lapsiturvallisuus – ja tietysti hauskuus! Muista kriteereistä, joiden perusteella lastenpelejä arvioin, voit lukea tarkemmin tästä ja tästä.

Olen kirjoittanut blogin aihepiiristä kirjan yhdessä Satu Irisvikin kanssa: Kuinka kasvattaa diginatiivi (S&S 2017) sekä ollut yhtenä kirjoittajana Into Kustannuksen Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) ja Sankaritarinoita (kaikille) -lastenkirjoissa. Tämän lisäksi kirjoitan eri medioihin juttuja muun muassa lastenelokuvista ja -peleistä.

Viimeisin projektini on Kellonen – Lasten oma kello. Leikkisän sovelluksen avulla voit helposti opettaa lapsellesi kellonajat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *