Parhaat digileluvinkit Leikkipäivän leikkeihin

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Leikkipäivää. Kokosin sen innoittamana lapsille suunnattuja sovelluksia, jotka on tarkoitettu puhtaaseen leikkiin.

Monasti sitä vanhempana tulee valittua lapsille oppimispelejä, mutta näiden äpsienpä parissa voi rentoutua vapaasti ilman sen suurempia tavoitteita tai painetta oppia jotakin aikuisten mielestä tärkeää.

Toki leikki itsessään on aina tärkeää sekä mahdollisuus oppiin ja kehitykseen, joten aikuisetkin voivat salaa huokaista helpotuksesta, kun lapsi nappaa käyttöönsä nämä digitaaliset lelut!

Pikku Kakkosen sovellus

Pikku Kakkosen sovellus sisältää digitaalista puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja siinä on paljon värikästä tutkittavaa, monta minipeliä sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja.

Lataa iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkonen
Androidille sovellus löytyy täältä: Pikku Kakkonen

Nampa Train

Värikkäässä Nampa-maailmassa lapsi pääsee leikkimään roolileikkejä, haaveilemaan lomasta sekä värittämään seinämaalausta. Mainiot eläinystävät matkaavat junalla juuri sinne, minne lapsen sormi osoittaa: rannalle, luonnon helmaan, karkkitehtaalle – tai sitten vain kotiin hengailemaan.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Train
Androidille se löytyy täältä: Nampa Train

Pepi Super Stor

Pepi Super Store on tavarataloon sijoittuva ”nukkekotisovellus”, jossa lapsi pääsee leikkimään vapaasti vain mielikuvitus rajanaan.

Pelissä tapahtuu itsekseen vain vähän ja leikki on koko ajan lapsen omissa käsissä ilman pelillistä päämäärää. Interaktiivisuutta on silti sopivasti. Hahmot muun muassa ääntelevät ja reagoivat eri tekemisiin.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Super Stores
Androidille sovelluksen voi hankkia tästä: Pepi Super Stores
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

Dr. Panda Ice Cream Truck 2

Millainen olisi unelmien jäätelöannos? Tässä pelissä herkusta ei tarvitse vain haaveilla, sillä sellaisen saa koota ihan itse. Pelaaja toimii jäätelöauton myyjänä ja asiakkaina ovat Dr. Panda -peleistä tutut eläimet.

Virtuaalinen jätskiannos syntyy muutamalla sormen sipaisulla ja tökkäyksellä. Yksinkertainen, mutta luovuutta ruokkiva jäätelöautopeli sopii alle 5-vuotiaille.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Ice Cream Truck 2
Androidille se löytyy täältä: Dr. Panda Ice Cream Truck 2
Se löytyy myös Amazonin sovelluskaupastaKategoriat:Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *