25 parasta lastensovellusta, jotka eivät vaadi nettiyhteyttä

Netittömyys tuo turvaa pienten lasten tablettileikkeihin. Kun ei ole nettiä, ei voi surfata vahingossa someen tai aikuisten nettisivuille. Netittömässä laiteessa eivät myöskään pelien mainokset pyöri tai lisäostojen shoppailu onnistu.

Onneksi lasten digipuuhiin ei useimmiten nettiyhteyttä tarvita, vaan monet lastenpelit ja muut lapsille sopivat sovellukset toimivat hyvin offline-tilassakin.

Kokosin listan hyvistä sovelluksista, joista löytyy tekemistä myös esimerkiksi lento- tai automatkoille, jolloin laitetta ei ole helppo saada turvalliseen wifiin.

Lue myös: Lentotila turvaa pienen lapsen kännykkäpuuhat 

1. Sago Mini World

Sago Mini -pelit ovat aivan täydellistä tekemistä noin 2-4-vuotiaille lapsille. Pelejä voi toki ostaa sovelluskaupasta yksittäinkin, mutta Sago Mini Worldiin niitä voi koota suuren määrän yhdessä sovelluksessa leikittäviksi.

Sovellus on kuukausimaksullinen, mutta rahan vastineeksi saa todella paljon turvallista, kivaa ja kehittävää pelattavaa. Jos kotona on uusi pädi sekä leikki-ikäinen, on tämä sovellus oikein kelpo tapa aloittaa peliharrastus! 

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini World
Androidille sovellus löytyy täältä: Sago Mini World

2. Toca Life: World

Kun Sago Mini -ikä alkaa jäädä taakse, on aika siirtyä Toca-maailmaan. Toca Life: Worldissä kaikki pelifirman Life-sarjan nukkekotipelit on koottu yhden sovelluksen alle. Pelissä voi luoda omia hahmoja ja leikkiä niillä yhdessä maailmassa vapaasti niin lomaa, lääkäriä, ravintolaa kuin kauppaakin. 

Jutun juju piilee ilmaiseksi ladattavan sovelluksen maksullisissa lisäosissa, joita lapset tietenkin peliin kinuavat. Lapsilukot (ja offline pelaaminen) pitävät huolen siitä, että ostokset suunnitellaan yhdessä aikuisen kanssa. Pelikokonaisuus on hieno ja kiinnostaa varmasti laajuutensa ansiosta vähän isompiakin pelaajia. Peli sopiikin noin 4-9-vuotiaille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: World
Androidille se löytyy täältä: Toca Life: World
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

Netflix offline  ilman nettiä

3. Netflix ja HBO

Offline-tilassa toimivia lastenohjelmia jää usein kaipaamaan erityisesti matkoilla. Suomenkieliset lastenohjelmat näkyvät ilman nettiä Netflixissä tai HBO Nordic -sovelluksessa myös ulkomailla, kunhan ne on muistanut ladata tabletin tai älypuhelimen muistiin etukäteen laitteen ollessa nettiyhteydessä.

Tuttujen ohjelmien parissa aika kuluu kuin siivillä. Lisäksi voi olla varma, mitä lapsi palvelusta katsoo, kun ohjelmat on laitteelle etukäteen itse valikoinut. 

Lue myös: Näin asetat Netflixiin lapsilukon

 

4. Lego Duplo World

Jos tykkää leikkiä Duplo-palikoilla, tykkää varmasti myös tästä pelistä. Lego Duplo World -pelissä on mukana opettavaisuutta niin numeroiden kuin liikennesääntöjenkin muodossa. Tietysti sovellus tarjoaa myös luovuutta ja leikkiä. Eikä mikään estä yhdistämästä digitaalista peliä niihin muovisiin palikoihin ja leikkiä niillä rinnan.

Peli on maksullinen, mutta paljon monipuolisempi kuin aiemmin julkaistut ilmaiset Duplo-pelit. Sitä saa myös testata alkuun ilmaiseksi. Koko peli lunastetaan pelin sisäisenä ostona (silloin kun laite on nettiyhteydessä).

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lego Duplo World
Androidille se löytyy täältä: Lego Duplo World

 

äänikirja offline ilman nettiä

5. BookBeat ja muut äänikirjasovellukset

Ääni- ja e-kirjat ovat loistavaa ajanvietettä lapsille. BookBeatin avulla tabletista tai kännykästä voi nautiskella niin Supermarsua kuin Harry Potteriakin missä ja milloin vain. Kirjat täytyy vain muistaa ladata offline-tilassa kuuntelua tai lukemista varten etukäteen.

Mainitsen tässä palveluista BookBeatin, sillä olemme itse testanneet sitä. Muita vastaavia ovat esimerkiksi Storytell ja Nextory. Palvelut ovat kuukausimaksullisia, mutta lasten- ja aikuisten kirjoja kattavan valikoiman ansiosta siitä voi hyötyä useampikin perheenjäsen. Lisäksi niitä saa testata ensin maksutta. 

6. Monument Valley 2

Monument Valley 2 on kaunis ja rauhallinen pulmapeli, joka paitsi laittaa aivot solmuun myös herättää tunteita. Se sopii sekä aikuiselle että lapselle.

Tarkoitus on liikuttaa äiti- ja lapsihahmoja läpi sokkelon. Esteitä raivataan tieltä palikoita liikuttamalla ja uusi reittejä keksimällä. Välillä seiniä ja lattioita täytyy käännellä sopiviin asentoihin. Toisinaan taas on etsittävä uutta näkökulmaa optisia illuusioita ratkomalla.

Suosittelen pelaamista pienimpien kanssa aluksi yhdessä. Koululaisille peli on aivan omiaan.

Huom! Pelissä ole lapsilukkoja. Se netittömyys on siis tosi hyvä ominaisuus.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Monument Valley 2
Androidille peli löytyy täältä: Monument Valley 2

lastenpeli ilman nettiä offline

7. Tinybopin Monsterit

Monsterikartanossa hirviöt taistelevat ja majailevat seinille ripustetuissa tauluissa. Ensin oma mörkö pitää kuitenkin koota osista, värittää ja äänittää sille oma mörinä. Tinybopin hirviöpelin mörököllit eivät ole söpöjä, mutta eivät ne kauhean pelottaviakaan ole, varsikaan jos ne laittaa laulamaan ”Mörkö se lähti piiriin”.

Mikrofonin käyttömahdollisuus on oivallinen lisä 6–8-vuotiaille suunnattuun sovellukseen. Eikä tämä leikki nuoremmillekaan liian pelottava ole. Alkuun pääseminen vaatii ehkä kuitenkin aikuisen apua.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Monsterit

lastenpeli ilman nettiä offline

8. Smoothie, Mikko Mallikas

Rakastetun lastenkirjahahmon tähdittämässä pelissä sekoitellaan maittavia smoothieita. Samalla opitaan, mistä mehujuoman tarvikkeet tulevat ja miten niitä käsitellään ruoanlaittoa varten.

Monipuolisessa pelissä opetellaan myös hahmottamaan rahan arvoa sekä nähdään Mikon kavereita, Mulperi sekä isä. 

Mikko Mallikas -peli sopii noin 3-7-vuotiaille eikä sitä varten tarvita luku- tai laskutaitoa.

Voi hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Smoothie, Mikko Mallikas
Androidille se löytyy täältä: Smoothie, Mikko Mallikas

lastenpeli ilman nettiä offline

9. Pepi Wonder World

Tämä on kuin kuninkaanlinnaan sijoittuva paperinukkeleikki. Miljöönä toimii värikäs satumaailma klassikkotarinoista tuttuine hahmoineen. Pelissä voi leikkiä prinsessaa, noitaa, ritaria tai vaikka Saapasjalkakissaa. Voi harrastaa pukuleikkejä, tutkia aseita, kokata tai sulkea mörön tyrmään. Roolileikkeihin saa lisäpotkua video-ominaisuudesta, jonka avulla lapsi voi tehdä leikeistään oikeita satuelokuvia.

Sovelluksessa on useampi eri osio, jotka ostetaan erikseen pelin sisäisinä ostoina. Pelattavaa on siis teemasta tykkäävälle todella paljon. 

Voit hankkia peli iOS-laitteellesi tästä: Pepi Wonder World
Androidille peli löytyy täältä: Pepi Wonder World

10. Thinkrolls Space

Älypeli Thinkrollsiin voi aina luottaa. Avokiddo-pelifirman kehittämän sarjan uusin sovellus vie pulmapallerot avaruusmaisemiin.

Tarkoitus on selvittää pelihahmon tie läpi esteiden pulmia ratkaisemalla. Aina ei ole ihan helppoa, mutta peli harjoittaakin paitsi loogista ajattelua myös harmin sietämistä.

Pelattavaa on todella paljon. Värikkäät pulmatehtävät sopivat noin 5-10-vuotiaille lapsille, jotka tahtovat viettää laatuaikaa ilman nettiä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls Space
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls Space
Ja sen voi ladata myös Amazonin sovelluskaupasta

11. Pikku Kakkosen sovellus

Pikku Kakkosen sovellus sisältää kehittävää ja viihdyttävää digitaalista puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja siinä on paljon värikästä tutkittavaa, monta minipeliä sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja.

Erinomainen (ja ilmainen) valinta ihan pienimmille pelaajille!

Lue lisää tästä!

Lataa iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkonen
Androidille sovellus löytyy täältä: Pikku Kakkonen

 

12. Comomola Where is My Hat

Hauska hatunbongaus- ja tökkimispeli koko perheelle! Pelissä yritetään huomata, minkä ruudulle ilmestyvän eläimen päässä on juuri se hattu, jota kullakin pelikerralla etsitään. Oikeaa eläintä tökkäämällä saa pisteen.

Pelin vaikeustaso etenee pelaajan taitojen mukaan, joten sen parissa viihtyvät lapset taaperosta eskarilaiseen.

Tämän pelin erikoisuus on pelata kaverin kanssa yhdessä kaksinpelinä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Where is My Hat by Comomola

 

13. Pango Kumo

Sääilmiöitä söpössä paketissa! Pelin päähenkilö on sympaattinen pilvi, jonka ulkomuoto muuttuu säiden myötä. Sadetta saa aikaa tökkäämällä ja välillä ukkostaakin. Peli sopii noin 2-4-vuotiaille ja kertoo lapselle leikin lomassa veden kiertokulusta, vuodenajoista ja sateen tehtävistä.

Pelin käyttöliittymä on todella yksinkertainen ja pelaamisesta selviytynee itsenäisesti jo pieninkin taapertaja. Myös kiltinnäköinen hymyilevä pelihahmopilvi on omiaan pienten pelaajien kaveriksi.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Kumo
Androidille peli löytyy täältä: Pango Kumo
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

Pikku Kakkosen eskari

14. Pikku Kakkosen Eskari

Pikku Kakkosen Eskari tarjoaa opettavaisia tehtäviä niille lapsille, jotka alkavat pikku hiljaa kasvaa ohi Pikku Kakkosen sovelluksesta. Eskarisovellus sisältää kirjainharjoituksia ja lukemisen alkeita, joten pelin tuoksinassa lukuvalmiudet kehittyvät kuin leikiten. Lukemisen lisäksi sovellus sisältää osion, jossa harjoitellaan nuotteja ja musiikkia!

Peli on värikäs, opettavainen ja ilmainen.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

15. Toca Blocks

Luovuuteen kannustava karkkivärikäs hiekkalaatikkopeli, jossa kootaan palikoista ja esineistä omaa valtakuntaa. Avoimessa pelimaailmassa rakentelun lisäksi omassa maailmassaan saa ohjata kolmea eri taidoilla varustettua pelihahmoa. Sovelluksessa on siis myös perinteisen pelaamisen tuntua.

Sovelluksen juju ovat rakennuspalikat, joita yhdistelemällä syntyy uudenlaisia palikoita ja esineitä.

Tämä peli on todella monipuolinen ja varmasti pitkäaikainen ilo, joskin sen käyttely on sen verran monimutkaista, ettei se sovi ihan pienimmille pelaajille, mutta 4-5-vuotias saa pelistä varmasti jo paljon irti.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Blocks
Android-laitteelle peli löytyy tästä: Toca Blocks

16. Minecraft

Rakentelupelien klassikko, joka sopii isoille pelaajille noin eskari-ikäisestä ylöspäin. Pelissä rakennetaan omaa maailmaa kuutioinmuotoisista rakennuspalikoista. Pelissä on myös mahdollisuus taistella erilaisia (niin ikään kuutioista muodostuneita) örkkejä vastaan.

Kova rakentelija viihtyy tämän pelin parissa pitkänkin tovin eikä peliin tunnu kyllästyvän sitten millään. Kirjastosta, Youtubesta ja kavereilta löytyy rakennusohjeita ja uutta luovaa puuhattavaa keksii jatkuvasti.

Minecraftia voi pelata konsolilla, tabletilla tai tietokoneella, yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa. Alkuun pääse hyvin mobiilisovelluksen hankkimalla, mikä mahdollistaa siis pelaamisen myös ilman nettiä!

Lue lisää tästä!

Pelin mobiiliversion voi ladata tästä:

iOS: Minecraft
Android: Minecraft

 

img_2571

17. Tinybopin Minulle

Tämä sovellus on kuin päiväkirja, jonka avulla lapsi voi harjoitella itsetuntemusta. Kyseessä ei siis ole suoranaisesti peli.

Minulle-sovellukseen lapsi saa itse kertoa, kirjoittaa, piirtää ja kuvata elämäänsä, saavutuksiaan ja mieltymyksiään. Sukupuukin kootaan. Vähitellen pelin pariin palatessa sovelluksen muistiin tulee kootuksi upea kollaasi lapsen elämästä.

Peli kannustaa itsetutkiskeluun, tunteiden tunnistamiseen ja luovuuteen. Se sopii yli 5-vuotiaille ja vaatii joko lukutaitoa tai aikuisen apua. Suomenkieliset tekstit toki löytyvät.

Lue lisää tästä!

Voi ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Minulle

 

Möllit peli

18. Elder Goo – Möllit

Möllit tarjoaa aivopähkinöitä, joita voi ratkoa yksin tai porukassa. Tarkoitus on liikuttaa neljää palleroa kentältä toiselle esteitä niiden tieltä poistaen. Älynystyröitään pääsee todella käyttämään, ja onnistumisen riemu on sitä suurempi, mitä kinkkisempi taso oli. Pelin on julkaissut Pikku Kakkonen ja kehittänyt Zaibatsu Interactive. Mikä parasta, se on ilmainen!

Peli sopii vähän isommille lapsille, noin viidestä ikävuodesta ylöspäin.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

19. Jump Numbers

Jos haluaa harjoitella matikkaa, on tämä peli hyvä valinta! 

Jump Numbers on hauskaa ja koukuttavaa numeroharjoittelua pienille koululaisille. Pelin idea on hyppyyttää pelihahmoa pylpyrältä toiselle numerojärjestetyksessä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta peli vaikeutuu nopeasti, ja välillä voi vanhemmallakin olla vaikeuksia. Lisäjännitystä tuo mörökölli, joka yllättää pelaajan, jos tämä jää liian pitkäksi aikaa pohtimaan seuraavaa liikettä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Jump Numbers

lastenpelejä ilman nettiä

20. Brio Railway

Brio-pelissä ei vain ajella junalla, vaan myös rakennetaan unelmien rata. Peli sisältää suuren määrän radanosia, rakennuksia, ihmisiä ja eläimiä, jotka voi asetella maailmaansa oman mielensä mukaan.

Peli on laadukkaasti toteutettu ja sisältää monipuolisesti leikittävää. Käyttöliittymä on kuitenkin sen verran pelkkää tökkimistä monipuolisempi, etten suosittele tätä peliä vielä ihan pienimmille taaperoille. Sen sijaan pelin parissa saattaa viihtyä vielä liikennesuunnittelusta innostunut koululainenkin.

Kuten Duplo-pelit myös Brion junaratasetti sopii oikein lelujen kanssa rinnan leikittäväksi.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: BRIO World – Railway
Androidille peli löytyy täältä: BRIO World – Railway

lastenplejä ilman nettiä

21. Hoopa City 2

Hoopa City -pelit ovat sovelluksia, joissa voi rakentaa ihan omaa kaupunkiaan. Tyhjälle alustalle rakentuvat tiet, puistot, talot ja vesialueet aivan lapsen mielen mukaan.

Pelisarjan kakkososassa kaupunkiin pääsee myös leikkimään pelihahmojen kanssa. Eläinhahmot voi viedä museoon, leikkipuistoon, kahvilaan tai muihin kaupungin rakennuksiin ja ohjailla niitä siellä nukkekodin tapaan – offline-tilassa tietenkin.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Hoopa City 2
Androidille peli löytyy täältä: Hoopa City 2

22. Brown Bear Animal Parade

Ihana karhuhahmo on saanut oman pelin, jonka avulla perheen pikkuisimmat pääsevät rauhalliseen tahtiin tunnistamaan eläimiä ja värejä, offline-tilassa totta kai.

Muutamalla sormen tökkäisyllä karhu ja muut eläimet muodostavat musikaalisen paraatin, joka huipentuu lapsen tai vanhemman itse äänittämiin eläinten ääniin. Nämä  Storytoysin Eric Carlen hahmoista kehittämät sovellukset ovat vain aina aivan loistavia!

Lue lisää tästä!

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Brown Bear Animal Parade
Androidille peli löytyy täältä: Brown Bear Animal Parade

lastenpelejä offline-tilassa

23. Nampa Holiday

Söötti Nampa-sarja on aina kivaa tekemistä pikkuihmisille. Peleissä symppikset ja humoristiset eläinhahmot puuhailevat värikkäässä pelimaailmassa.

Nampa Holiday -pelissä ne lähtevät reissuun erilaisilla kulkuneuvoilla. Pelaaja pääsee esimerkiksi koristeleman linja-autoa, rakentamaan hiekkalinnaa sekä laskemaan vesiliukumäestä. 

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Holiday

lastenpelejä offline-tilassa

24. Toca Mystery House

Herttainen ”kauhupeli” noin 4-7-vuotiaille. Pelin tarkoitus on sormella tökkien tutkia mystistä kartanoa ja sen monia huoneita. Jännittävä talo on pimeä ja täynnä hauskoja yllätyksiä (sekä söpöjä hirviöitä).

Testipelaajat arvostivat pelin omintakeista aihetta ja tunnelmaa. Mysteeritalon parissa pienikin lapsi pääsee osalliseksi jännityksestä ja halloween-tunnelmasta ilman, että tarvitsisi oikeasti säikähtää tai pelätä.

Toki on lapsen yksilöllisistä ominaisuuksista kiinni, kuinka jännittävänä hän peliä pitää.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Mystery House
Androidille peli löytyy täältä: Toca Mystery House

lastenpelejä offline-tilassa

25. Naiset jotka tekivät historiaa

Kaunis ja rauhallinen lastensovellus on yhtä paljon peli ja kirja. Sovellus tarjoaa lyhyiden tarinoiden muodossa tietoa uraauurtaneista naisista kuten Rosa Parksista, Frida Kahlosta ja Marie Curiesta. Tätä on mukava lueskella vaikkapa automatkalla ilman nettiä.

Sovellus sisältää hyvän määrän luettavaa pikkukoululaiselle sekä helppoja tehtäviä. Peli on suomeksi tekstitetty.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Naiset, jotka tekivät historiaa
Androidille se löytyy täältä: Naiset, jotka tekivät historiaaKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: