25 parasta lastensovellusta, jotka eivät vaadi nettiyhteyttä

Netittömyys tuo turvaa pienten lasten tablettileikkeihin. Kun ei ole nettiä, ei voi surfata vahingossa someen tai aikuisten nettisivuille. Netittömässä laiteessa eivät myöskään pelien mainokset pyöri tai lisäostojen shoppailu onnistu.

Onneksi lasten digipuuhiin ei useimmiten nettiyhteyttä tarvita, vaan monet lastenpelit ja muut lapsille sopivat sovellukset toimivat hyvin offline-tilassakin.

Kokosin listan hyvistä sovelluksista, joista löytyy tekemistä myös esimerkiksi lento- tai automatkoille, jolloin laitetta ei ole helppo saada turvalliseen wifiin.

Lue myös: Lentotila turvaa pienen lapsen kännykkäpuuhat 

 

Pikku Kakkosen sovellus

Pikku Kakkosen sovellus sisältää kehittävää, viihdyttävää ja netitöntä digitaalista puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja siinä on paljon värikästä tutkittavaa, monta minipeliä sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja.

Erinomainen (ja ilmainen) valinta ihan pienimmille pelaajille!

Lue lisää tästä!

Lataa iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkonen
Androidille sovellus löytyy täältä: Pikku Kakkonen

Nampa Train

Makoisan värikkäässä Nampa-maailmassa lapsi pääsee leikkimään roolileikkejä, haaveilemaan lomasta sekä värittämään seinämaalausta. Mainiot eläinystävät matkaavat junalla juuri sinne, minne lapsen sormi osoittaa: rannalle, luonnon helmaan, karkkitehtaalle – tai sitten vain kotiin hengailemaan.

Nampa Train sopii alle 5-vuotiaille, ja se on vanhemmankin näkökulmasta mitä parasta puuhaa pienille. Peliä ja saa testata ilmaiseksi, minkä jälkeen se lunastetaan kertaostona.

Kun peli on kerran maksettu, on leikki täysin huoletonta ja häiriötöntä.

Lue pelistä lisää täältä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Train
Androidille se löytyy täältä: Nampa Train

 

Kellonen

Viihdevintiöiden oma pelijulkaisu, Kellonen opettaa lapsille kellonajat yhdessä hujauksessa. Mikä parasta, puuhaan ei tarvita wifiä!

Kellonen näyttää helppojen harjoitusten kautta, mitä tarkoittaa, kun kello on tasan tai puoli sekä yli tai vaille. Viisarikellon lisäksi luodaan katsaus myös digitaaliseen kelloon.

Peli on suomeksi puhuttu eikä luku- tai kirjoitustaitoa tarvita. Kelloa voi siis alkaa harjoitella heti, kun lapsi osaa numerot.

Pelissä on rauhallinen tunnelma eikä virheiden tekeminen haittaa. Jos lapsi ei hoksaa, mihin asentoon viisarit pitäisi sormella pyöritellä, tulee ystävällinen kissa opastamaan hänet oikean kellonajan kohdalle.

Aikuisen avulla pelistä saa irti eniten, mutta Kellonen on turvallista pelattavaa pienille itsekseenkin.

Lue pelistä lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Kellonen
Androidille se löytyy täältä: Kellonen

Super Robot Bros

Hauska ja motivoiva sovellus on oivallinen tapa treenata koodausvalmiuksia. Super Robot Bros opettaa koodauksen perusteita ja loogista ajattelua robotin ohjaamisen avulla. Pelin juju on kepeä Super Mario -teemalla leikittely, mikä kieltämättä ilahduttaa vanhaa Nintendo-fania.

Tarkoitus on antaa pelihahmorobotille ohjeita ja liikuttaa sitä läpi ratojen maaliin. Robotti liikkuu täysin koodikenttään sormella raahattavien ohjelaatikoiden mukaan. Ohjelaatikot sisältävät esimerkiksi eri suuntiin osoittavia nuolia, kehotuksia hyppyyn tai määräyksiä toistaa seuraavat nuolet useamman kerran.

Peli alkaa yksinkertaisilla tehtävillä, mutta vaikeuttuu pian. Monimutkaisemmissa kentissä opetellaan tekemään luuppeja, ehtoja sekä suunnitellaan robotille omia ratoja.

Peli puheeton ja tekstitön. Se on suunnattu yli 5-vuotiaille ja uskon siitä olevan haastetta vielä monelle pienelle koululaisekin.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Super Robot Bros: Play & Code
Androidille se löytyy täältä: Super Robot Bros: Play & Code

 

Lego Duplo World

Jos tykkää leikkiä Duplo-palikoilla, tykkää varmasti myös tästä pelistä. Lego Duplo World -pelissä on mukana opettavaisuutta niin numeroiden kuin liikennesääntöjenkin muodossa. Tietysti sovellus tarjoaa myös luovuutta ja leikkiä. Eikä mikään estä yhdistämästä digitaalista peliä niihin muovisiin palikoihin ja leikkiä niillä rinnan.

Peli on maksullinen, mutta sitä saa testata alkuun ilmaiseksi. Maksullista lisäpelattavaa voi hankkia yksittäisinä minipeleinä tai kuukausimaksullisena palveluna, joiden ostaminen toimii vain kun laite on netissä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lego Duplo World
Androidille se löytyy täältä: Lego Duplo World

 

Netflix offline  ilman nettiä

Netflix, HBO ja kumppanit

Nykyään monessa suoratoistopalvelussa on mahdollisuus ladata ohjelmia ilman wifiä katsottavaksi.

Offline-tilassa toimivia lastenohjelmia jää usein kaipaamaan erityisesti matkoilla tai silloin, kun haluaa syystä tai toisesta pitää lapsen käyttämän laitteen pois wifistä. Suomenkieliset lastenohjelmat näkyvät ilman nettiä ainakin Netflixissä ja HBO Nordic -sovelluksessa myös ulkomailla, kunhan ne on muistanut ladata tabletin tai älypuhelimen muistiin etukäteen laitteen ollessa nettiyhteydessä.

Tuttujen ohjelmien parissa aika kuluu kuin siivillä. Lisäksi voi olla varma, mitä lapsi palvelusta katsoo, kun ohjelmat on laitteelle etukäteen itse valikoinut!

Lue myös: Näin asetat Netflixiin lapsilukon

 

äänikirja offline ilman nettiä

BookBeat ja muut äänikirjasovellukset

Ääni- ja e-kirjat ovat loistavaa ajanvietettä lapsille. BookBeatin avulla tabletista tai kännykästä voi nautiskella niin Supermarsua kuin Harry Potteriakin missä ja milloin vain. Kirjat täytyy vain muistaa ladata offline-tilassa kuuntelua tai lukemista varten etukäteen.

Mainitsen tässä palveluista BookBeatin, sillä olemme itse testanneet sitä. Muita vastaavia ovat esimerkiksi Storytell ja Nextory. Palvelut ovat kuukausimaksullisia, mutta lasten- ja aikuisten kirjoja kattavan valikoiman ansiosta siitä voi hyötyä useampikin perheenjäsen. Lisäksi niitä saa testata ensin maksutta. 

Monument Valley 2

Monument Valley 2 on kaunis ja rauhallinen pulmapeli, joka paitsi laittaa aivot solmuun myös herättää tunteita. Se sopii sekä aikuiselle että lapselle.

Tarkoitus on liikuttaa äiti- ja lapsihahmoja läpi sokkelon. Esteitä raivataan tieltä palikoita liikuttamalla ja uusi reittejä keksimällä. Välillä seiniä ja lattioita täytyy käännellä sopiviin asentoihin. Toisinaan taas on etsittävä uutta näkökulmaa optisia illuusioita ratkomalla.

Suosittelen pelaamista pienimpien kanssa aluksi yhdessä. Koululaisille peli on aivan omiaan.

Huom! Pelissä ole lapsilukkoja. Se netittömyys on siis tosi hyvä ominaisuus.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Monument Valley 2
Androidille peli löytyy täältä: Monument Valley 2

lastenpeli ilman nettiä offline

Tinybopin Monsterit

Monsterikartanossa hirviöt taistelevat ja majailevat seinille ripustetuissa tauluissa. Ensin oma mörkö pitää kuitenkin koota osista, värittää ja äänittää sille oma mörinä. Tinybopin hirviöpelin mörököllit eivät ole söpöjä, mutta eivät ne kauhean pelottaviakaan ole, varsikaan jos ne laittaa laulamaan ”Mörkö se lähti piiriin”.

Mikrofonin käyttömahdollisuus on oivallinen lisä 6–8-vuotiaille suunnattuun sovellukseen. Eikä tämä leikki nuoremmillekaan liian pelottava ole. Alkuun pääseminen vaatii ehkä kuitenkin aikuisen apua.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Monsterit

lastenpeli ilman nettiä offline

Smoothie, Mikko Mallikas

Rakastetun lastenkirjahahmon tähdittämässä pelissä sekoitellaan maittavia smoothieita. Samalla opitaan, mistä mehujuoman tarvikkeet tulevat ja miten niitä käsitellään ruoanlaittoa varten.

Monipuolisessa pelissä opetellaan myös hahmottamaan rahan arvoa sekä nähdään Mikon kavereita, Mulperi sekä isä. 

Mikko Mallikas -peli sopii noin 3-7-vuotiaille eikä sitä varten tarvita luku- tai laskutaitoa.

Voi hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Smoothie, Mikko Mallikas
Androidille se löytyy täältä: Smoothie, Mikko Mallikas

 

Pango’s Bakery

Tässä peli herkkujen ystävälle! Tosin kyseinen leipomispeli ei sisällä perinteistä paistamista ja taikinan vatkaamista, vaan pullat ja keksit joutuvat vauhdikkaille temppuradoille ja sieltä suoraan suuhun!

Värikkäässä sovelluksessa ohjataan herkkuja läpi pullatehtaan liukuhihnojen. Pelaajan tehtävä on auttaa kakkua, keksiä tai donitsia läpi portaiden, liukuhihnojen, hissien ja hyppyreiden. Palkintona  onnistumisesta saa tyytyväisen leipomoasiakkaan.

Pelaamiseen tarvitaan hoksottimia, sorminäppäryyttä ja ajoituskykyä. Sovellus sopii alle 5-vuotiaille.

Sovellus ladataan ilmaiseksi ja kolme ensimmäistä rataa toimivat maksutta. Loput pelistä lunastetaan sovelluksen sisäisenä ostona muutamalla eurolla.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Bakery
Androidille se löytyy täältä: Pango Bakery

Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

Thinkrolls Space

Älypeli Thinkrollsiin voi aina luottaa. Avokiddo-pelifirman kehittämän sarjan uusin sovellus vie pulmapallerot avaruusmaisemiin.

Tarkoitus on selvittää pelihahmon tie läpi esteiden pulmia ratkaisemalla. Aina ei ole ihan helppoa, mutta peli harjoittaakin paitsi loogista ajattelua myös harmin sietämistä.

Pelattavaa on todella paljon. Värikkäät pulmatehtävät sopivat noin 5-10-vuotiaille lapsille, jotka tahtovat viettää laatuaikaa ilman nettiä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls Space
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls Space
Ja sen voi ladata myös Amazonin sovelluskaupasta

 

Moka Mera Lingua

Pienille lapsille tehty monipuolinen ja värikäs kielenopetuspeli Moka Mera Lingua sisältää yli kymmenen eri kieltä, joita lapsi voi harjoitella leikin lomassa joko itsekseen tai ohjatusti.

Sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, ruotsi suomi, saksa, tanska, norja, islanti ja venäjä. Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi lapselle opetettava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on suomalainen ja ilmainen.

Lue lisää!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

 

Pango Kumo

Sääilmiöitä söpössä paketissa! Pelin päähenkilö on sympaattinen pilvi, jonka ulkomuoto muuttuu säiden myötä. Sadetta saa aikaa tökkäämällä ja välillä ukkostaakin. Peli sopii noin 2-4-vuotiaille ja kertoo lapselle leikin lomassa veden kiertokulusta, vuodenajoista ja sateen tehtävistä.

Pelin käyttöliittymä on todella yksinkertainen ja pelaamisesta selviytynee itsenäisesti jo pieninkin taapertaja. Myös kiltinnäköinen hymyilevä pelihahmopilvi on omiaan pienten pelaajien kaveriksi.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Kumo
Androidille peli löytyy täältä: Pango Kumo
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

Pikku Kakkosen eskari

Pikku Kakkosen Eskari

Pikku Kakkosen Eskari tarjoaa opettavaisia tehtäviä niille lapsille, jotka alkavat pikku hiljaa kasvaa ohi Pikku Kakkosen sovelluksesta.

Eskarisovellus sisältää kirjainharjoituksia ja lukemisen alkeita, joten pelin tuoksinassa lukuvalmiudet kehittyvät kuin leikiten. Lukemisen lisäksi sovellus sisältää osion, jossa harjoitellaan nuotteja ja musiikkia!

Peli on värikäs, opettavainen ja ilmainen.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

Toca Blocks

Luovuuteen kannustava karkkivärikäs hiekkalaatikkopeli, jossa kootaan palikoista ja esineistä omaa valtakuntaa. Avoimessa pelimaailmassa rakentelun lisäksi omassa maailmassaan saa ohjata kolmea eri taidoilla varustettua pelihahmoa. Sovelluksessa on siis myös perinteisen pelaamisen tuntua.

Sovelluksen juju ovat rakennuspalikat, joita yhdistelemällä syntyy uudenlaisia palikoita ja esineitä.

Tämä peli on todella monipuolinen ja varmasti pitkäaikainen ilo, joskin sen käyttely on sen verran monimutkaista, ettei se sovi ihan pienimmille pelaajille, mutta 4-5-vuotias saa pelistä varmasti jo paljon irti.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Blocks
Android-laitteelle peli löytyy tästä: Toca Blocks

Minecraft

Rakentelupelien klassikko, joka sopii isoille pelaajille noin eskari-ikäisestä ylöspäin. Pelissä rakennetaan omaa maailmaa kuutioinmuotoisista rakennuspalikoista. Pelissä on myös mahdollisuus taistella erilaisia (niin ikään kuutioista muodostuneita) örkkejä vastaan.

Kova rakentelija viihtyy tämän pelin parissa pitkänkin tovin eikä peliin tunnu kyllästyvän sitten millään. Kirjastosta, Youtubesta ja kavereilta löytyy rakennusohjeita ja uutta luovaa puuhattavaa keksii jatkuvasti.

Minecraftia voi pelata konsolilla, tabletilla tai tietokoneella, yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa. Alkuun pääse hyvin mobiilisovelluksen hankkimalla, mikä mahdollistaa siis pelaamisen myös ilman nettiä!

Lue lisää tästä!

Pelin mobiiliversion voi ladata tästä:

iOS: Minecraft
Android: Minecraft

 

img_2571

Tinybopin Minulle

Tämä sovellus on kuin päiväkirja, jonka avulla lapsi voi harjoitella itsetuntemusta. Kyseessä ei siis ole suoranaisesti peli.

Minulle-sovellukseen lapsi saa itse kertoa, kirjoittaa, piirtää ja kuvata elämäänsä, saavutuksiaan ja mieltymyksiään. Sukupuukin kootaan. Vähitellen pelin pariin palatessa sovelluksen muistiin tulee kootuksi upea kollaasi lapsen elämästä.

Peli kannustaa itsetutkiskeluun, tunteiden tunnistamiseen ja luovuuteen. Se sopii yli 5-vuotiaille ja vaatii joko lukutaitoa tai aikuisen apua. Suomenkieliset tekstit toki löytyvät.

Lue lisää tästä!

Voi ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Minulle

 

Möllit peli

Elder Goo – Möllit

Möllit tarjoaa aivopähkinöitä, joita voi ratkoa yksin tai porukassa. Tarkoitus on liikuttaa neljää palleroa kentältä toiselle esteitä niiden tieltä poistaen. Älynystyröitään pääsee todella käyttämään, ja onnistumisen riemu on sitä suurempi, mitä kinkkisempi taso oli. Pelin on julkaissut Pikku Kakkonen ja kehittänyt Zaibatsu Interactive. Mikä parasta, se on ilmainen!

Peli sopii vähän isommille lapsille, noin viidestä ikävuodesta ylöspäin.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

Mini Morfi Math

Numeroita, lukumääriä, muotoja ja sen sellaista opetellaan tässä pelissä leikin kautta ja hauskojen pullonkorkkihahmojen kannustamina. Minipeleissä kootaan autoja napeista ja jätskitikuista sekä valmistetaan pizzaa täytteitä laskien.

Mini Morfi Math -peliä pelatakseen ei tarvita lasku- tai kirjoitustaitoa ja pienikin lapsi onnistuu pelaamisessa itse. Eniten sovelluksella leikkimisestä saa kuitenkin irti aikuisen opastuksella.

Koska Mini Morfien maailma koostuu mm. pullonkorkeista, langasta ja napeista, voi sitä kokeilla askarrella myös tosimaailmassa!

Lue lisää pelistä tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Mini Morfi Math
Androidille se löytyy täältä: Mini Morfi Math

lastenpelejä ilman nettiä

Brio Railway

Brio-pelissä ei vain ajella junalla, vaan myös rakennetaan unelmien rata. Peli sisältää suuren määrän radanosia, rakennuksia, ihmisiä ja eläimiä, jotka voi asetella maailmaansa oman mielensä mukaan.

Peli on laadukkaasti toteutettu ja sisältää monipuolisesti leikittävää. Käyttöliittymä on kuitenkin sen verran pelkkää tökkimistä monipuolisempi, etten suosittele tätä peliä vielä ihan pienimmille taaperoille. Sen sijaan pelin parissa saattaa viihtyä vielä liikennesuunnittelusta innostunut koululainenkin.

Kuten Duplo-pelit myös Brion junaratasetti sopii oikein lelujen kanssa rinnan leikittäväksi.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: BRIO World – Railway
Androidille peli löytyy täältä: BRIO World – Railway

 

Brown Bear Animal Parade

Ihana karhuhahmo on saanut oman pelin, jonka avulla perheen pikkuisimmat pääsevät rauhalliseen tahtiin tunnistamaan eläimiä ja värejä, offline-tilassa totta kai.

Muutamalla sormen tökkäisyllä karhu ja muut eläimet muodostavat musikaalisen paraatin, joka huipentuu lapsen tai vanhemman itse äänittämiin eläinten ääniin. Nämä  Storytoysin Eric Carlen hahmoista kehittämät sovellukset ovat vain aina aivan loistavia!

Lue lisää tästä!

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Brown Bear Animal Parade
Androidille peli löytyy täältä: Brown Bear Animal Parade

 

Nampa Town

Nampa Town -pelissä lapsi pääsee luomaan oman roolileikkinsä pikkukaupungissa, josta löytyvät niin kaupat kuin kahvilatkin. Pelinäkymää liikutellaa sormella raahaamalla, hahmot saavat niin ikään eloa niitä sormella liikuttamalla. Tarina peliin keksitään itse!

Sarjan äpseistä tutut susi, possu ja kolme lintua pääsevät lasten käsissä muun muassa syömään jätskiä, ajelemaan autolla ja tanssimaan musiikin tahtiin. Meno on pienille sopivan rauhallista ja hauskoja yksityiskohtia riittää tutkittavaksi pidemmäksikin toviksi.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Town

 

lastenpelejä offline-tilassa

Toca Mystery House

Herttainen ”kauhupeli” noin 4-7-vuotiaille. Pelin tarkoitus on sormella tökkien tutkia mystistä kartanoa ja sen monia huoneita. Jännittävä talo on pimeä ja täynnä hauskoja yllätyksiä (sekä söpöjä hirviöitä).

Testipelaajat arvostivat pelin omintakeista aihetta ja tunnelmaa. Mysteeritalon parissa pienikin lapsi pääsee osalliseksi jännityksestä ja halloween-tunnelmasta ilman, että tarvitsisi oikeasti säikähtää tai pelätä.

Toki on lapsen yksilöllisistä ominaisuuksista kiinni, kuinka jännittävänä hän peliä pitää.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Mystery House
Androidille peli löytyy täältä: Toca Mystery House

 

lastenpelejä offline-tilassa

Naiset jotka tekivät historiaa

Kaunis ja rauhallinen lastensovellus on yhtä paljon peli ja kirja. Sovellus tarjoaa lyhyiden tarinoiden muodossa tietoa uraauurtaneista naisista kuten Rosa Parksista, Frida Kahlosta ja Marie Curiesta. Tätä on mukava lueskella vaikkapa automatkalla ilman nettiä.

Sovellus sisältää hyvän määrän luettavaa pikkukoululaiselle sekä helppoja tehtäviä. Peli on suomeksi tekstitetty.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Naiset, jotka tekivät historiaa
Androidille se löytyy täältä: Naiset, jotka tekivät historiaaKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *