Koulupeli on monipuolinen leikkiympäristö pienille, kunhan vanhempi katsoo maksuasiat kuntoon

Testissä: Pepi School

Pepi School on hauska ja mielikuvitusta kutkuttava digitaalinen leikkimaailma, jonka parissa pienet viihtyvät.

Maksuasioihin täytyy kuitenkin kiinnittää erityishuomiota, varsinkin jos lapsi pelaa Android-laitteella.

Pepi School

Peli kattaa tällä hetkellä koulun ensimmäisen kerroksen.

Vapaata leikkiä ja nukkemaisia hahmoja sisältävä peli sijoittuu kouluun. Pelialueella paljon värikkäitä ja hauskoja yksityiskohtia, joiden tutkiminen kiinnostaa varmasti leikki-ikäistä.

Perinteisesti kouluun kuuluvan luokkahuoneen lisäksi Pepin koulussa on urheiluvälineitä sisältävä piha sekä puutarha, jossa voi kasvattaa siemenistä kasveja. Puutarhassa voi myös telttailla sekä järjestää etanoiden juoksukilpailun!

Pelihahmoja monia erilaisia ja niitä liikutellaan sormella raahaamalla. Itsekseen ne tekevät tuskin mitään, joten leikkijä päättää, mitä pelissä tapahtuu.

Hahmoja saa vaikkapa syöttää tai laittaa käyttämään pihan urheiluvälineitä. Ne voivat myös mennä suihkuun tai vessaan sekä piirrellä liitutaululle.

Koulun kelloakin pääsee pärisyttämään (äänivaroitus vanhemmille!).

Kekseliäs yksityiskohta sovelluksessa on virtuaalinen ”Polaroid-kamera”, jolla pelaaja voi ottaa kuvia hahmoista ja leikkitilanteista.

Kuvat jäävät vain pelialueelle eivätkä ne tallennu puhelimen tai tabletin muistiin.

Kaikkia tavaroita ja hahmoja saa liikutella vapaasti ja jos leikin haluaa aloittaa alusta, täytyy vain painaa aloitusnäkymän luuta-kuvaketta, niin kaikki palaa ennalleen.

Vaikka koulu on alkukuvassa monikerroksinen, pelialue kattaa tällä hetkellä vain rakennuksen ensimmäisen kerroksen.

Tulossa on siis varmasti lisää pelattavaa. Lapsen lisäostopyyntöihin kannattaa siis varautua tulevaisuudessa, mikäli peli on mieleinen.

Pepi School on maksullinen sovellus, mutta sitä saa testata hieman ilmaiseksi ennen ostopäätöstä. Kun vanhempi on todennut ilmaisosion hyväksi, koko pelin voi ostaa sovelluksen sisäisenä kertaostona.

Android-käyttäjät huomio: Androidilla pelin voi vaihtoehtoisesti lunastaa myös mainoksia katselemalla.

Mainoksissa myydään testipelikerran perusteella mm. autoja ja toimistotuoleja, ja niitä pitää katsella useampia eri kohdissa pelialuetta, jotta kaikki ominaisuudet avautuvat.

Jos pelin haluaa ostaa tällä tavalla, mainokset kannattaa katsoa itse ennen kuin antaa pelin lapselle. Kannattaa myös huomioida, että jos pelin aloittaa alusta etusivun luutaa painamalla, mainokset pitää katsella uudelleen.

iOS-versiossa mainoksia ei ole, vaan pelin voi ostaa vain rahalla. Molemmille alustoille on tarjolla myös kuukausimaksullinen Pepi-passi, jolla pääsee käsiksi useampaan sarjan peliin.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi School
Androidille se löytyy täältä: Pepi School
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupastaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *