Nukkekotipelissä leikkiä ohjaa lasten oma mielikuvitus

Roolileikit lähtevät lentoon sovelluksella, jossa ei itsessään ole paljoa ääntä tai liikettä vaan lapset luovat pelin sisällön, tarinan ja vuorosanat itse.

Nukkekotipeleiksikin kutsutuissa vapaan leikin sovelluksissa puitteet vaihtelevat mielikuvitusmaailmoista tavallisiin koteihin. Yhteistä peleille on se, että leikkiä saa vapaasti, ja tarinan juoni on puhtaasti leikkijän mielikuvituksesta kiinni.

Nukkekotipelit eivät siis sisällä ennalta määrättyjä pelillisiä tavoitteita tai pistelaskua.

Pelaamisen väitetään joskus haittaavan ihmisten välistä vuorovaikutusta. Kokemukseni mukaan nukkekotisovellusten suhteen ei tarvitse olla tässä mielessä niin huolissaan. Näitä pelejä kun voi pelata kaverin tai aikuisen kanssa yhdessä, ja tällöin leikki ei juurikaan eroa perinteisillä leluilla leikkimisestä.

Nukkekotisovellus on myös mahdollisuus käsitellä leikin kautta pienen lapsen mieltä askarruttavia asioita sekä konkretisoida esimerkiksi päivärutiinia, tulevaa jännää tapahtumaa, matkaa tai lääkärikäyntiä.

Myös erilaisiin perheisiin tutustuminen onnistuu sovelluksen avulla.

Kokosin listaksi hauskoja, mutta erilaista nukkekotiäppejä. Valitse niistä juuri teidän perheellenne sopiva!

 

Pok Pok Playroom

Pok Pok Playroom

Pok Pok on raikas ja monimuotoinen digitaalinen leikkikokonaisuus lapsille. Kuukausimaksullinen palvelu sisältää paljon selkeää ja mielikuvitusta kutkuttavaa leikittävää, ja uuttakin sisältöä tulee säännöllisesti.

Sovelluksessa on useita eri osioita, joissa voi leikkiä vaikkapa kotia tai kauppaa, piirtää, rakentaa, luoda musiikkia ja tutkia teknisiä vempaimia.

Sovelluksella voi leikkiä oman mielensä mukaan ilman sääntöjä. Tutkittavaa on niin paljon, että joka pelikerralla löytyy uutta pitkän aikaa.

Pelimaailma on myös siinä mielessä jännä, että se sopii samaan aikaan sekä ihan pienelle että vähän isommallakin lapselle. Eri ikäiset leikkijät katsovat samaa, runsasta kokonaisuutta eri silmin ja kiinnittävät huomiota eri asioihin.

Lue pelistä lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pok Pok Playroom

 

Nampa Town

Nampa Townissa lapsi pääsee hauskojen eläinhahmojen mukana vapaasti tutkimaan pienen kylän puoteja ja muita rakennuksia.

Eläimiä liikutellaan sormella raahaamalla ja paikkoja tutkitaan tökkimällä. Lapsen johdolla hahmot käyvät syömässä, autoajelulla, kaupoissa ja jopa ulkovessassa!

Vaateliikkeestä mukaan tarttuu tyylikkäitä asuja ja ruokakaupasta viedään kassan kautta kotiin elintarvikkeita. Kahvilassa piipahtamisen jälkeen mennään vaikkapa tanssistudiolle näyttämään parit muuvit.

Leikki ei ole ohjattua tai tavoitteelista, vaan lapsi päättää itse, miten kylillä toimitaan. Luvassa on siis takuulla luovaa leikkiä ja lapsen itse keksimiä tilanteita.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Town

 

parhaat lastenpelit 2020

Wonder Woollies

Tämän roolileikkeihin kannustavan nukkekotipelin hahmot ovat kotikutoisen näköisiä pehmoeläimiä.

Eläimiä voi syöttää piknikillä ja laittaa vaikkapa nukkumaan somiin taloihin, joilla jokaisella on oma teemansa musisoinnista ruoanlaittoon. Pelaaminen on mukavan päämäärätöntä, ja lapsi saa itse kehittää tarinan leikkiinsä.

Sovellus sisältää vapaan leikin lisäksi animaatioita ja tarkkaavaisuutta vaativia minipelejä.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Wonder Woollies
Androidille se löytyy täältä: Wonder Woollies
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

 

 Pepi Hospital

Humoristisessa ja varsin monipuolisessa Pepi Hospital -pelissä leikitään sairaalassa.

Pelaaja pääsee tutustumaan itsenäisesti niin ambulanssiin, röntgenlaitteeseen kuin hammaslääkäriinkin. Potilailla on erilaisia pieniä vaivoja, joita voi ihan oikeasti parantaa esimerkiksi kipsaamalla ja lääkitsemällä. Pelissä on mukana valikoima eläin- ja ihmishahmoja, joita lapsi saa liikutella vapaasti.

Tämän nukkekotipelin avulla voi käsitellä lapsen kanssa etukäteen lääkärikäyntiä. Myös tulevan lääkärin tai hoitajan käsiin se on aivan passeli leikkikalu!

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Hospital
Androidille sovellus löytyy täältä: Pepi Hospital

 

Toca Life World

Toca Life World

Toca Life World on valtava pelikokonaisuus, jossa on mahdollisuus koota leikkinsä moneen eri ympäristöön: esimerkiksi kaupunkiin, lomamatkalle, sairaalaan, maatilalle ja kouluun.

Ilmaiseksi ladattavassa sovelluksessa on valmiiksi vähän pelattavaa, ja uusia ympäristöjä lunastetaan pelin sisäisinä ostoksina. Ihan pienille tämä peli ei siis sovi ellei ole valmis keskustelmaan lapsen kanssa (todennäköisesti usein) rahankäytöstä pelin sisällä.

Mutta onhan tämä peli toki todella hieno. Pelissä on tutkittavaa ja kokeiltavaa runsain mitoin. Ruokia voi yhdistää eri ruokalajeiksi, kojeet toimivat oikeasti, hahmoja voi syöttää ja pukea…

Myös hahmokalkadi on moninainen. Mukana on eri näköisten ihmishahmojen lisäksi myös mielikuvituksekkaita öttiäisiä.

Kaiken kruunaa mahdollisuus tallettaa leikki videoksi, johon saa mukaan lapsen omat vuorosanat tai vanhemman lapselle omalla äänellään kertoman tarinan.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: World
Androidille se löytyy täältä: Toca Life: World
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *