Leikitään lääkäriä – sairaalapelissä parantuvat kolhut ja nuhat

Pepi Hospital on mainio sairaalapeli, jossa pääsee tutustumaan lääkäreiden ja hoitajien työvälineisiin sekä hoitamaan potilaita ihan oikeasti.

Lue myös: Toca Boca sairaalassa synnytään ja kuollaan – hoitovirheitä tunneta

Kyseessä on niin sanotu nukkekotipeli, johon kuuluu kokonainen sairaala eri osastoineen. Mukana on niin hammaslääkäri ja kuntoiluhuone kuin röntgen ja kipsaushuonekin. Pääseepä vauvojakin katselemaan – ultraäänellä ja hoitopöydällä.

Pohjakerroksessa on ambulanssi, jota voi pestä ja joka tuo sairaalaan uusia potilaita. Potilaat ottaa vastaan hauska robotti, jolta löytyy monenmoisia yllätyksiä.

Peli muistuttaa paljon Toca Hospital -peliä. Ero on potilaissa. Pepi Hospitalissa potilaat ovat ”oikeasti” kipeitä ja lapsi saa parantaa heidät antamalla lääkettä, paikkaamalla hampaan tai laittamalla kipsin.

Käytännössä potilaiden hoitaminen käy niin, että ambulanssilla saapuu pelihahmo, jonka kehossa jossain kohtaa on punainen piste kivun merkkinä.

Samalla potilaan yläpuolelle ilmestyy puhekupla, jossa on vaikkapa kipsin kuva. Lapsen tehtävä on etsiä sairaalasta kipsi ja laittaa se potilaalle.

Pakko potilaita ei toki ole hoitaa terveeksi, (vaikka he siitä ilahtuvatkin). Virheitä ei voi tehdä eikä kukaan kuole, vaikka hoitaisi omalla tyylillään. Pääosassa on leikki, ja lopputulos on pelaajan omasta mielikuvituksesta kiinni.

Tämän sorttiset pelit ovat hauskaa tekemistä monenikäisille. Pelata osaa varmasti jo 3-vuotiaskin, ja toisaalta myös kouluikäinen saattaa innostua potilaiden parantamisesta.

Ainakin meillä ekaluokkalainen oli pelistä innoissaan. Erityisesti potilaiden hoitaminen sekä tekohampaiden laittaminen vähän kaikille ilahduttivat. Pelissä on myös paljon hauskoja yksityiskohtia, vaatteita, kojeita, kännyköitä, lääkkeitä ja niin edelleen, joiden kokeileminen on aikuisestakin hauskaa.

Hahmoja on moneen makuun. On ihmistä, kissaa ja avaruusoliota. Otukset ovat humoristisia ja ääntelevät. Kissahahmo esimerkiksi naukuu. Puhetta tai tekstiä sovellus ei kuitenkaan sisällä.

Katso pelin traileri!

VINKKI: Peli sopii eriomaisesti yhdessä pelattavaksi esimerkiksi niin, että toinen leikkii potilasta ja toinen lääkäriä.

VINKKI 2: Pelin avulla lapsen kanssa voi käydä jo etukäteen läpi jännittävää lääkäri- tai hammaslääkärireissua. 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Hospital
Androidille sovellus löytyy täältä: Pepi Hospital

Huom! Pelin Android-versio on latausvaiheessa ilmainen. Koko peli on tarjolla sovelluksen sisäisenä ostona kokeilun jälkeen.Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *