Hauskaa ja turvallista lomapuuhaa pienten takapenkkiläisten tabletteihin

Kaipaatko lapsille hauskaa ja kehittävää puuhaa pitkille auto- ja junamatkoille? Tai muuten vain leikkisää tekemistä lomapäivien ajankuluksi?

Kokosin hauskoja sovelluksia, jotka viihdyttävät ja ehkä opettavatkin alle kouluikäistä lomalaista. Kaikki sovellukset ovat lapsiturvallisia ja ne toimivat lataamisen jälkeen ilman nettiyhteyttä. Ne eivät myöskään sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai häiritseviä nettilinkkejä.

Kunhan laitteen turva-asetukset ovat kunnossa (tai laite pois netistä), uskaltaa näiden pelien pariin lapsen jättää hetkeksi itsekseenkin!

 

Sago Mini airport

Sago Mini Lentokenttä

Ihanat ja aina ystävälliset Sago Mini -eläinhahmot seikkailevat tässä pelissä lentokentällä, ja koneeseenkin asti päästään.

Pelissä tutkitaan kentältä löytyviä laitteita, kolutaan kauppoja sekä tavataan sukulaisia. Hauskoja yksityiskohtia on runsaasti, esimerkiksi laukkujen läpivalaisu. Tarinan saa keksiä itse.

Sovelluksen avulla voi lievittää esimerkiksi edessä olevan lentomatkan aiheuttamaa jännitystä tai sitten vain leikkiä lomaa!

Peli löytyy kuukausimaksullisesta Sago Mini World -sovelluksessa, jossa on runsaasti muitakin saman sarjan pelejä.

 

Lego Duplo Marvel

Jos nuori pelaaja tykkää rakennella Duploilla ja haaveilee samalla supersankarin urasta, sopii tämä peli pädiin kuin nenä päähän.

Duplo-palikoista rakennetussa maailmassa seikkailevat niin Kapteeni Amerikka, Hulk kuin Hämähäkkimieskin. Sankaritehtävät eivät ole liian hurjia: pitää muun muassa pelastaa kissa puusta, ladata auton akku ja lajitella jätteet oikeisiin astioihin.

Peli sopii noin 2-5-vuotialle. Kunkin sankarin oman pelikokonaisuuden voi ostaa yksittäin tai vaihtoehtoisesti lunastaa koko äpsin käyttöönsä vuosimaksun maksamalla.

Huom! Jos koko sisältöä ei osta kerralla, mainostaa sovellus lisäosia ostettavaksi. Pelistä löytyy lapsilukko, mutta suosittelen silti luottokorttitietojen pitämistä visusti oman salasanan takana.

Lue pelistä lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lego Duplo Marvel
Androidille peli löytyy täältä: Lego Duplo Marvel

 

Pango’s Bakery

Tässä peli herkkujen ystävälle! Tosin kyseinen leipomispeli ei sisällä perinteistä paistamista ja taikinan vatkaamista, vaan pullat ja keksit joutuvat vauhdikkaille temppuradoille ja sieltä suoraan suuhun!

Värikkäässä sovelluksessa ohjataan herkkuja läpi pullatehtaan liukuhihnojen. Pelaajan tehtävä on auttaa kakkua, keksiä tai donitsia läpi portaiden, liukuhihnojen, hissien ja hyppyreiden. Palkintona  onnistumisesta saa tyytyväisen leipomoasiakkaan.

Pelaamiseen tarvitaan hoksottimia, sorminäppäryyttä ja ajoituskykyä. Sovellus sopii alle 5-vuotiaille.

Sovellus ladataan ilmaiseksi ja kolme ensimmäistä rataa toimivat maksutta. Loput pelistä lunastetaan sovelluksen sisäisenä ostona muutamalla eurolla.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Bakery
Androidille se löytyy täältä: Pango Bakery
Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

 

Toca hair salon 4, pelejä offline-tilassa

Toca Hair Salon 4

Tämä on luovan tyylitaiturin unelma! Kampaamopelin idea on luoda kampauksia ja tyylejä salonkiin saapuville asiakkaille. Hahmojen hiuksia ja partaa voi pestä, leikata ja värjätä. (Tai ajella vaikka kaikki kokonaan kaljuiksi.)

Peli sopii yli 4-vuotiaille, ja moni koululainenkin saattaa siitä innostua. Pelaaminen käy yksinkertaisimmillaan sormella sohimalla, ja on pelaajasta kiinni, kuinka pikkutarkkaan lopputulokseen kampausten ja meikkien kanssa pyrkii.

Peli ladataan ilmaiseksi, ja se tarjoaa erilaisia tyylipaketteja maksua vastaan. Kannattaa siis varautua keskustelemaan siitä, mitä ostetaan ja mitä ei.

Lue lisää tästä!

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Hair Salon 4
Androidille se löytyy täältä: Toca Hair Salon 4

 

Nampa Train

Makoisan värikkäässä Nampa-maailmassa lapsi pääsee leikkimään roolileikkejä, haaveilemaan lomasta sekä värittämään seinämaalausta. Mainiot eläinystävät matkaavat junalla juuri sinne, minne lapsen sormi osoittaa: rannalle, luonnon helmaan, karkkitehtaalle – tai sitten vain kotiin hengailemaan.

Nampa Train sopii alle 5-vuotiaille, ja se on vanhemmankin näkökulmasta mitä parasta puuhaa pienille. Peliä ja saa testata ilmaiseksi, minkä jälkeen se lunastetaan kertaostona.

Kun peli on kerran maksettu, on leikki täysin huoletonta ja häiriötöntä.

Lue pelistä lisää täältä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Train
Androidille se löytyy täältä: Nampa TrainKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

1 vastaus

  1. Vaikka puhelimen ja tabletin käytöstä puhutaan paljon, onhan se näin, ettei pitkillä matkoilla niitä pysty välttämään. Lapsi tylsistyy tosi nopeasti, kun mitään ei tapahdu. Tähän olisi kaivannut myös hieman vanhemmille lapsille tarkoitettua pelikostetta. 7-12 sanoisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *