Nampan veikeä junapeli on pikkulasten ja heidän vanhempiensa mieleen

Testissä: Nampa Train

Nampa Design on ehkä sympaattisin pelinjulkaisija, jonka tiedän. Brändin takana ei ole mikään aivotonta ajankulua lapsille kaupitteleva megakorporaatio, vaan ruotsinsuomalainen Sara Vilkko, joka tekee äppejä ensisijaisesti omille lapsilleen.

Kaiken voi siis uskoa olevan juuri niin kohdallaan kuin miltä näyttääkin. Nampat ovat suloisia, hauskoja ja ennen kaikkea lapsiturvallisia digitaalisia leluja, jotka vanhempi voi antaa pienten lasten pelattavaksi vailla huolen häivää.

Kaikki Viihdevintiöiden jutut Nampa Designin peleistä löydät täältä!

Vilkon uusin peli, Nampa Train on vanhemman näkökulmasta samanlaista luotettavaa laatua kuin sarjan aiemmatkin osat. Lapsia pelissä taas houkuttelevat värikkäät puitteet ja söpöt eläinhahmot.

Nampa Trainin idea on ajeluttaa eläimiä junalla. Leikkijä valitsee, mihin suuntaan juna kulkee. Tunneleihin ajamalla pääsee asemille, joilta jokaiselta löytyy erilainen leikkialue.

Leikkialueilla on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja kuten kotileikkiä, seinämaalauksen värittämistä, rantalomaa, metsäretki sekä karkkitehtaan pyörittämistä.

Kustakin kohteesta löytyy runsaasti esineitä ja tutkittavaa, huumoria unohtamatta.

Hahmoille voi pukea vaatteita, syöttää ruokia ja laittaa ne vaikkapa kylpemään, vessaan tai nukkumaan. Pelissä ei ole sääntöjä, vaan lapsi päättää leikin kulun itse.

Pelin kiva puoli onkin mahdollisuus leikkiä juuri omalla persoonallisella tavallaan. Joku haluaa keksiä hahmoille tarinan tai innostuu ehkä eläinten pukemisesta erilaisiin asuihin. Toista taas saattaa kiinnostaa ensin karkkitehtaan kojeiden ja liukuhihnojen testaaminen tai taiteen tekeminen värittämällä.

Leikki pelillä sitten miten vain, sukupuolineutraalit pelihahmot ovat kaikille sopivia, kiltin näköisiä ja aina valmiita kaikkiin ideoihin, joita lapsi niiden tehtäväksi keksiikään.

Nampa Train on suunnattu noin 2-5-vuotiaille lapsille. Se on helppo ja intuitiivinen käyttää, joten pieninkin päässee käyttöliittymän saloihin sisään nopeasti.

Junanäkymässä junaa ohjataan haluttua suuntaa raiteilla koskettamalla. Pelialueilla hahmoja ja esineitä taas liikutellaan niitä paikasta toiseen sormella raahaamalla. Asemalle seisahtuneen junan saa uudestaan liikkeelle vipua vääntämällä.

Peli ladataan testaamista varten ilmaiseksi. Maksutta pelituntumaa saa kokeilla pelihahmojen kotona. Koko leikkialue lunastetaan pelinsisäisenä kertaostona lapsilukollisen vanhempien osion kautta.

Nampa-pelit ovat puheettomia ja tekstittömiä eivätkä ne sisällä mainontaa tai kerää käyttäjistä henkilökohtaista dataa. Vanhemmille suunnattu info-osio on upotettu näytölle mukavan vaivihkaisesti ja siihen pääsee käsiksi ainoastaan lapsilukon laskutoimituksen ratkaisemalla.

Lisää tietoa sarjan peleistä löytyy Nampan nettisivuilta.

VINKKI: Kun peliaika on loppu, pyydä lasta viemään hahmot takaisin kotiinsa ja koskettamaan sitten ikkunasta näkyvää aurinkoa. Tulee yö, ja eläimet haluavat sänkyihin nukkumaan. Kun joka sorkka on pedissä, on oivallinen aika lopettaa pelaaminen!

VINKKI 2: Sovelluksen avulla lapselle voi antaa pieniä haasteita ja leikkiä näin yhdessä. Esimerkiksi: ”Löydätkös pelialueelta siilin?” ”Entäs miten saisit eläimet tanssimaan?”

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Train
Androidille se löytyy täältä: Nampa TrainKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

  1. Jes, hyvältä kuulostaa. Tiekkö, kyllä mun yks inhokkihomma, tai oikeastaan mission impossible on etsiä sopivia pelejä meidän mukuloille. Tainnut aiemminkin sanoa, että pelaaminen ei ole edes joka viikkoista! mutta saavat aina välillä. Nämä sun artikkelit helpottavat mun hommaa, kiitos vain 🙏

    • Ihana kuulla, että suosituksista on ollut hyötyä! Siksipä tämän blogin aikoinaan perustinkin, kun hyvien sovellusten löytäminen oli niin turkasen vaikeaa. Riittää, että yksi vanhempi kahlaa App Storea läpi. 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *