Värikkäässä pienten lasten Duplo-pelissä seikkailevat tutut Marvel-sankarit

Testissä: Lego Duplo Marvel

Nyt kaikki pikkuiset Marvel-fanit kuulolle! StoryToys-pelifirma on julkaissut Duplo-pelin, jossa seikkailevat hämähäkkimies, Kapteeni Amerikka ja piakkoin myös muut Marvel-sankarit!

Sovellus on suunnattu alle kouluikäisille ja se sopiikin mielestäni mainiosti noin 2-5-vuotiaiden lasten leikkeihin.

Peli alkaa osiolla, jossa ohjataan Kapteeni Amerikkaa Duploista rakennetussa maailmassa. Ukkelia ohjataan koskettamalla ruutua. Vapaasti tutkittavalla pelialueella on tehtäviä, joita Kapteeni Amerikka voi lapsen avustuksella suorittaa.

Tehtävät eivät ole liian jännittäviä, vaan helposti lapsen maailmassa ymmärrettäviä. Kissa pelastetaan puusta, jätteitä lajitellaan oikeisiin laatikoihin värien perusteella ja autoilijaa autetaan lataamaan menopelinsä akku latauspisteellä.

Tunnelma on värikäs iloinen ja sankarillinen eikä pelaaminen tuottane hankaluuksia pienellekään.

Peli on hyvin samanhenkinen Duplo-ilottelu kuin aiemmin testaamamme Lego Duplo World. Pelituntuman ja värikkään tunnelman lisäksi yhteistä on maksusysteemi.

Pelejä saa testata ilmaiseksi ja lisää ostetaan muutaman euron hintainen paketti kerrallaan. Marvel-pelissä on tarjolla tällä hetkellä vain yksi, Hämähäkkimies-aiheinen, lisäosa, mutta lisää on tulossa. Tänä vuonna oman pelikokonaisuutensa saanevat ainakin Ironman ja Hulk.

Kun osia on jatkossa enemmän, kannattaa harkita myös tarjolla olevaa vuosimaksullista pelioikeutta pelin kaikkiin osiin. Parilla kympillä saa pelata sovellusta kokonaisuudessaan aina vuoden kerrallaan.

Lue myös: Yhä useampi lastenpeli myy maksullisia lisäosia – kannattaako niitä ostaa?

Sovelluskaupan salasana kannattaa joka tapauksessa pitää visusti pois lasten ulottuvilta, mikäli kaikkia osia ei halua heti ostaa. Toki sovelluksessa on myös omat, vanhemman syntymävuotta kysyvät  lapsilukkonsa ostoihin.

Maksusysteemeistä voi olla montaa mieltä, mutta Lego Duplo Marvel on kaikesta huolimatta lapsen näkökulmasta hauska ja monella tapaa opettavainen peli. Tutut hahmot yhdistyvät mielikuvissa helposti fyysisiin Duplo-palikoihin ja sovelluksen innoittamana saakin pystyyn monenlaista leikkiä niin digitaalisesti kuin konkreettisestikin.

Lego- ja Duplo-pelejä pelatessa kannattaakin välillä muistaa kaivaa esiin myös ne ihan oikeat palikat. Kokemukseni mukaan lasten leikit saattavat jatkua hyvinkin saumattomasti digitaalisten ja muovisten palikoiden välillä!

Lisää tietoa pelistä löytyy Story Toysin nettisivuilta.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lego Duplo Marvel
Androidille peli löytyy täältä: Lego Duplo MarvelKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *