Lego Duplo World opettaa matikkaa ja ruokkii mielikuvitusta

Legot ovat ihan parasta tekemistä lapsille (ja aikuisillekin). Useimmiten myös Lego-pelit vetävät vertoja oikeille palikoille.

Lego Duplo World on kunnianhimoisesti toteutettu, opettavainen pelikokonaisuus 2-5-vuotiaille lapsille. Se sisältää useamman peliosion, joissa harjoitellaan rauhalliseen tahtiin muun muassa numeroita, eläimiä ja liikenneturvallisuutta. Duplo-peli jättää myös roolileikeille tilaa.

Duplo-pelin on kehittänyt StoryToys, joka on aiemmin tunnettu erityisesti erittäin laadukkaista Pikku toukka paksulainen -peleistä.

Toukkapelien tapaan myös Lego Duplo World tuntuu taiten tehdyltä. Pelituntuma on hyvä ja tunnelma duplomaisen iloinen ja värikäs.

Sekä pelivinkkejä aikuisille tarjoavan vanhempien osion suomenkieliset tekstit että pelin ääneen suomeksi lasketut numerot kielivät niin ikään laadusta.

Duplo-peli

Mitä maksaa?

Pelin saa ladata ilmaiseksi ja matemaattisia valmiuksia kehittävää ensimmäistä peliosiota pelata rajattomasti maksutta.

Jos pelistä haluaa avata myös muita osioita (mikä kyllä kannattaa), joutuu maksamaan. Osioiden hinnat ovat 5,49 euroa kappaleelta. Jos ostaa kaikki kerralla pakettina, saa hieman alennusta.

Äkkiseltään yli parinkympin kokonaishinta tuntuu vähän kalliilta, mutta itse olen päätynyt siihen, että tämä on kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyväksyttävä tapa laskuttaa lastenapista. Jostainhan ne rahat on tekijöille saatava.

Pelin ilmaisuutta satunnaisten mainosten avulla en kannata. Myös kuukausimaksut ovat mielestäni hankalia, sillä ne unohtuvat helposti pyörimään niin, että loppusumma kasvaa lopulta yllättävän suureksi. Hirveän paljon yli vitosta en ehkä myöskään maksaisi suoraan appia ladatessa, koska lopulta ei koskaan voi tietää, mitä saa. (Toki pelin voi myös palauttaa, mutta silti.)

Lego Duplo Worldissa pelin henki on selvä. Ensin pelataan ilmaiseksi, jos Duplo-peli miellyttää, ostetaan maksullisia lisäosia. Kaikkiahan ei ole pakko lunastaa.

Loputtomasti sovellus ei mitään kauppaa, ja ostot ovat lapsilukon takana. Jos lisäosia ei osta, pyörii osion mainosvideo eli lyhyt Duplo-tarina lapselle osiota tökätessä. Ostokset ovat vanhemman syntymävuotta kysyvän lapsilukon takana, mutta toki sovelluskauppaan kannattaa aina pitää oma salasanansa vielä erikseen.

Kannattaako ladata?

Mielestäni Duplo-peli kannattaa kyllä ladata sillä jo ilmaisosio sisältää yhden pienen sovelluksen verran kivaa ja kehittävän tuntuista pelattavaa.

Numerojunassa opetellaan laskemaan kymmeneen, lajitellaan esineitä värien mukaan ja rakennellaan ihan muuten vain. Maksulliset pelit käsittelevät eläimiä sekä poliisi- ja pelastustyötä.

Näkisin, ettei koko sovellusta edes kannata ladata kerralla, sillä pelattavaa on niin paljon. Vähitellen voi lunastaa lisää, kun lapsi pääsee pelissä eteenpäin. Toki lisäosat houkuttavat varmasti, koska ne siinä etusivulla killuvat tyrkyllä. Suljettuja osioita klikkaamalla starttaava osion esittelyvideo on onneksi ihan kivaa katsottavaa sekin.

Perheen aikuisille suosittelen ehdottomasti vanhempien osion läpi lukaisemista. Sieltä saa lisätietoa pelin opettavaisista elementeistä sekä vinkkejä sovelluksen käyttöön lapsen kanssa.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lego Duplo World
Androidille se löytyy täältä: Lego Duplo WorldKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , , , ,

  1. En pääse lataamaan sovellusta androidille, mutta iPhonelle se onnistui jo. Play-kauppa antaa mahdollisuuden rekisteröityä ennakkoon, mutta ei kerro koska peli olisi saatavilla.

    • No jopas! Hyvä huomio. Kiitos!

      Virallisen julkaisupäivän pitäisi olla tänään. App Storeen peli tuli jo eilen, joten pääsin testailemaan iPhonella. Luulisi, että Google Playkin aktivoituu piakkoin. Jos ennakkorekisteröi latauksen, saa ilmoituksen, kun peli on saatavilla!

  2. Voiko käyttää enkuksi? Lapset vanhempia kuin 5v, mutta jos kielen voi vaihtaa, niin toimisiko englannin alkeiden opiskeluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: