Lego Duplo World opettaa pikkuisille matikkaa ja ruokkii mielikuvitusta

Legot ovat ihan parasta tekemistä lapsille (ja aikuisillekin). Useimmiten myös Lego-pelit vetävät vertoja oikeille palikoille.

Lego Duplo World on kunnianhimoisesti toteutettu, opettavainen pelikokonaisuus 2-5-vuotiaille lapsille. Se sisältää lukuisia erilaisia peliosioita, joissa harjoitellaan rauhalliseen tahtiin muun muassa numeroita, eläimiä ja liikenneturvallisuutta vapaata leikkiä ja hauskanpitoa unohtamatta.

Duplo-pelin on kehittänyt StoryToys, joka on aiemmin tunnettu erityisesti erittäin laadukkaista Pikku toukka paksulainen -peleistä.

Toukkapelien tapaan myös Lego Duplo World tuntuu taiten tehdyltä. Pelituntuma on hyvä ja tunnelma duplomaisen iloinen ja värikäs.

Sekä pelivinkkejä aikuisille tarjoavan vanhempien osion suomenkieliset tekstit että pelin ääneen suomeksi lasketut numerot kielivät niin ikään laadusta.

Duplo-peli

Mitä maksaa?

Pelin saa ladata ilmaiseksi ja matemaattisia valmiuksia kehittävää ensimmäistä peliosiota pelata rajattomasti maksutta.

Jos pelistä haluaa avata myös muita osioita (mikä kyllä kannattaa), joutuu maksamaan. Peliosiot maksavat 5-6 euroa kappaleelta. Kaikki osiot saa auki kerralla joko kuukausi- tai vuosimaksun pulittamalla. Kuukausi maksaa tätä kirjoittaessa 7,99 euroa ja vuosi 39,99 euroa.

Lähes neljänkympin vuosimaksu tuntuu kieltämättä äkkiseltään kalliilta, mutta toisaalta uutta pelattavaa tuntuu tulevan usein lisää ja sisältöä on jo nyt todella runsaasti, joten rahalle saanee myös vastinetta. Jostainhan ne rahat on tekijöillekin saatava.

Ennen ostopäätöstä peliä saa testata ilmaiseksi, ja lisäostot ovat vanhemman syntymävuotta kysyvän lapsilukon takana, mutta toki sovelluskauppaan kannattaa aina pitää oma salasanansa vielä erikseen.

Kannattaako ladata?

Mielestäni Duplo-peli kannattaa kyllä ladata sillä jo ilmaisosio sisältää yhden pienen sovelluksen verran kivaa ja kehittävän tuntuista pelattavaa perheen pienimmille.

Numerojunassa opetellaan laskemaan kymmeneen, lajitellaan esineitä värien mukaan ja rakennellaan ihan muuten vain. Maksulliset pelit käsittelevät muun muassa eläimiä sekä poliisi- ja pelastustyötä.

Näkisin, ettei koko sovellusta edes kannata ladata heti alkuun kerralla, sillä pelattavaa on niin paljon. Vähitellen voi lunastaa lisää, kun lapsi pääsee pelissä eteenpäin. Toki lisäosat houkuttavat varmasti, koska ne siinä etusivulla killuvat (vähän ärsyttävästikin) tyrkyllä.

Perheen aikuisille suosittelen ehdottomasti vanhempien osion läpi lukaisemista. Sieltä saa lisätietoa pelin opettavaisista elementeistä sekä vinkkejä sovelluksen käyttöön lapsen kanssa.

VINKKI: Duplo-peliä pelatessa tai ainakin sen jälkeen kannattaa kaivaa oikeatkin Duplo-palikat esiin, jos sellaisia kotoa löytyy. Lapsi voi ottaa ruudulta mallia palikkaleikkeihinsä tai sitten jatkaa laitteella alkanutta leikkiään saumattomasti palikoidensa kanssa.

VINKKI 2: Jos lapsi sattuu Legojen lisäksi fanittamaan myös Kapteeni Amerikkaa tai Hämähäkkimiestä, kannattaa tämän Duplo-pelin sijaan ehkä ladatakin Lego Duplo Marvel -sovellus!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lego Duplo World
Androidille se löytyy täältä: Lego Duplo WorldKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , , , ,

 1. En pääse lataamaan sovellusta androidille, mutta iPhonelle se onnistui jo. Play-kauppa antaa mahdollisuuden rekisteröityä ennakkoon, mutta ei kerro koska peli olisi saatavilla.

  • No jopas! Hyvä huomio. Kiitos!

   Virallisen julkaisupäivän pitäisi olla tänään. App Storeen peli tuli jo eilen, joten pääsin testailemaan iPhonella. Luulisi, että Google Playkin aktivoituu piakkoin. Jos ennakkorekisteröi latauksen, saa ilmoituksen, kun peli on saatavilla!

 2. Voiko käyttää enkuksi? Lapset vanhempia kuin 5v, mutta jos kielen voi vaihtaa, niin toimisiko englannin alkeiden opiskeluun?

 3. Latasin tämän tabletille, jolle on tehty lapselle oma tili. Appi ei anna ostaa kuukausimaksullista versiota perhetilin kautta (liittyyköhän siihen, että ei voi jakaa kirjastossa, en tiedä). Pystyn ostamaan eri osioita mutta kk-maksun kohdalla tulee vain ilmoitus, ettei pysty ostamaan vanhempien tilin kautta. Olen kokeillut kaikenlaista mutta turhaan. Ärsyttää se, että duplot ovat valmiiksi aika kalliita, tämä peli on selkeästi mainos, se on verrattain kallis eikä voi edes jakaa perhekirjatossa. Rahastuksen makua kyllä… Henk koht minua ei haittaa maksaa vähän enemmänkin pelistä mutta tämä alkoi kyllä huolella ärsyttää.

  • Moi Katri!

   Ymmärrän ärsytyksen. Tämä ei tosiaan ole äppi halvimmasta päästä…

   Mutta: pähkäilin juuri jokin aika sitten saman kuuloisen ongelman parissa. Kyseessä oli kuukausitilaus ja Applen perhejako.

   Saimme tilauksen toimimaan lapsen tilillä ja tabletilla pienellä kikkailulla, johon löytyivät ohjeet sovelluksen omasta kysymys-vastaus-osasta. Tilaus piti ensin ostaa vanhemman tilillä ja lisätä se sitten lapselle erikseen.

   Androidista en osaa sen enempää sanoa, mutta Applella tuon jaon tosiaan saa toimimaan. Kannattaa kääntyä pelin tehneet Story Toysin puoleen ja kysyä heiltä tarkemmat ohjeet, jos sovelluksen info-osasta ei löydy vastausta. Kokemukseni mukaan pelistudiot vastaavat asiakaspalautteeseen varsin hyvin.

   T: Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *