Värejä ja klassista musiikkia – Tongo Circus on iloinen peli taaperolle

Aivan ihana, taaperoille klassista musiikkia soittava Tongo Music -peli on saanut jatkoa. Myös Tongo Circus -sovelluksessa tutustutaan värikkäiden ja iloisten hahmojen avulla eri soittimiin ja klassiseen musiikkiin. Nyt teemana on vain sirkus.

Tongo Circus peli taaperolle

Pelissä liikutellaan ystävällisen näköistä sirkustirehtöörihahmoa ja vieraillaan eri sirkusnäytöksissä. Samalla kuullaan muun muassa Bachia, Mozartia ja Straussia.

Yhteensä sovelluksessa on yksitoista pientä animaatioita sisältävää pelialuetta sekä 15 minuuttia klassista musiikkia.

Pelaaminen on hyvin yksinkertaista, vain ruudun koskettaminen riittää saamaan eläimet liikkumaan ja sirkustemput onnistumaan. Pelin pääasiallinen tarkoitus lieneekin katselu ja kuuntelu suoranaisen pelaamisen sijaan. Tämä on siis aivan oivallinen peli taaperolle.

Tongo circus peli taaperolle

Rauhalliset animaatiot sekä selkeät ja värikkäät kuvat sopivat hyvin lapsille katseltaviksi yksinkin, mutta eniten pelistä saa irti vanhemman kanssa yhdessä pelaamalla.

Vanhempi voi kertoa lapselle ruudulla näkyvien värien ja eläinten nimiä. Ja tietysti musiikistakin voi jutella. Sovelluksen vanhempien osiossa on englanninkielinen opas, jossa kerrotaan lisätietoa pelin sisältämästä musiikista.

Tarjolla on siis hyvää yleissivistystä meille aikuisillekin!

Tongo circus peli taaperolle

Pelin on tehnyt First Concert -pelifirma. Klassikkokappaleiden kuuntelemisen lisäksi pelissä tutustutaan eri soittimiin kuten harmonikkaan, huiluun ja saksofoniin. Lapsi voi testailla niiden ääntä vain soitinta koskettamalla.

Tongo Circus ei sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia. Se sopii erinomaisesti alle 5-vuotiaille lapsille, vaikka jo vauvoille yhdessä aikuisen kanssa kuunneltavaksi.

Yhteiset leikkihetket tukevat mielestäni mainiosti lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta, ja musikaalisen sovelluksen avulla leikin aloittaminen onkin mutkatonta. Helppokäyttöinen digitaalinen lelu on omiaan antamaan lapselle itseluottamusta, voihan hän kerrankin näyttää aikuiselle, kuinka asiat kuuluu tehdä.

Molemmat Tongo-pelit kauniine kappaleineen sopivat hyvin tutkittaviksi silloinkin, kun on vain vähän aikaa. Pelissä ei ole alkua tai loppua, joten se on helppo jättää kesken ja palata aina uudelleen leikkimään.

VINKKI: Joskus lapsen pelaamien pelien äänet on kiva laittaa ihan omien hermojen takia mahdollisimman hiljaiselle. Tämä ei kuitenkaan ole niitä pelejä, joita kannattaa pelata ilman ääniä!

Lue myös: Taaperopelissä klassisen musiikin soittaminen onnistuu yhdellä tökkäisyllä

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Tongo CircusKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *