Taaperopelissä klassisen musiikin soittaminen onnistuu yhdellä tökkäisyllä

Värikäs ja hauska Tongo Music opastaa lapsen lempeästi klassisen musiikin ja erilaisten soittimien maailmaan. Onnistumisen kokemukset on taattu pienimmällekin tahmatassulle!

Sain tähän aivan oivalliseen sovellukseen vinkin eräältä lukijalta, jonka parivuotias lapsi oli ihastunut siihen. Ja niin ihastuin minäkin.

img_3929

Tongo Musicissa yhdistyy moni taaperoita viehättävä asia: pelkällä tökäisyllä reagoivat värikkäät eläinhahmot, käyttöliittymän selkeys, hauskat animaatiot ja mikä parasta, klassinen musiikki.

Pelin avulla voi opetella myös eri soittimia, kunhan vain vanhemmat ovat mukana pelaamassa ja sanoittamassa pelin kulkua. Puhetta tai tekstiä sovellus ei sisällä.

img_3927

Tongo Music on tosiaan hyvin yksinkertainen. Pelinäkymää selataan sivulle päin sormella raahaamalla. Ruudulla näkyviä eläimiä tökkäämällä avautuu uusi näkymä, jossa katsellaan lyhyt animaatio ja kuullaan musiikkia.

”Mukana on myös osio, jossa voi itse oikeasti soittaa pianon koskettimilla sekä kokeilla muitakin soittimia.”

Aikarajoja, pistelaskua tai muutakaan vauhdikasta tai stressaavaa sovellus ei sisällä. Lapsi saa tutkia sovellusta omaan tahtiinsa mielensä mukaan. Lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia ei myöskään ole.

img_3926

Pelin kehittäjän mukaan sovellus on suunnattu 2-8-vuotiaille. Mielestäni se sopii kuitenkin aivan hyvin jo vaikka vauvallekin, jolle vanhempi haluaa soittaa musiikkia. Peli sisältää yhteensä 20 minuutin verran otteita muun muassa Bachin, Mozartin ja Chopinin teoksista, joita kuunnellessa lapselle voi näyttää sovelluksen kuvia, vaikkei hän itse vielä pelaisikaan.

Koululaiselle en sen sijaan sovellusta lataisi, ellen erikseen haluaisi hänelle jotain sen avulla itse opettaa.

Ainakaan meidän 7-vuotias ei jaksaisi enää tällaista sovellusta pelata. Sen verran yksinkertainen se on. Sovellus voi kuitenkin toimia isommalle lapselle kimmokkeena oppimiseen siinä tapauksessa, että aikuinen kertoo hänelle sen avulla vaikkapa eri säveltäjistä.

img_3928

VINKKI: Vanhempi saa lisätietoa soittimista ja musiikista peliin kuuluvasta englannnkielisestä opaskirjasta, joka löytyy sovelluksesta lapsilukon takaa sekä tästä linkistä. Oppaan avulla on helpompi vastailla lapsen kysymyksiin sekä selvittää, mikä se tutun kuuloinen klassinen kappale nyt taas olikaan.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tongo Music
Androidille peli löytyy täältä: Tongo MusicKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *