Opi englantia pelaamalla – lasten kielisovellukset opettavat leikin varjolla

Tässäpä keino, jolla opetat englantia ja muita vieraita kieliä lapselle kuin leikiten! Hauska peli voi nimittäin kannustaa lasta kielen opiskelun pariin ihan eri tavalla kuin oppikirja.

Isommat lapset voivat oppia englantia perinteisiä viihdepelejä pelaamalla. Tällöin englanninkielinen peli sinällään motivoi lasta ja kielitaito karttuu ikään kuin huomaamatta.

Pienille lapsille on myös tehty varta vasten kieliä opettavia pelejä. Olemme kokeilleet niistä muutamia, koska olen ajatellut lapseni hyötyvän englannin kielen taidosta.

Leikkiminen laadukkaalla lastensovelluksella on mukava pehmeä lasku kielten maailmaan, ilman turhia paineita.

 

Englantia lapsille

Moka Mera Lingua

Pienille lapsille tehty monipuolinen ja värikäs Moka Mera Lingua sisältää opittavaksi useita eri kieliä.

Sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, saksa, ruotsi, suomi, tanska, norja, islanti  ja venäjä. Viimeisimpänä mukaan on saatu myös ukraina!

Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi opittava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on suomalainen ja ilmainen.

Kenelle: Alle kouluikäisille

Lue lisää Viihdevintiöiden peliarviosta!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

 

englantia lapsille

Pikku Kakkosen Eskari

Ilmainen oppimispeli pitää sisällään useamman eskari-ikäisille sopivan osion. Mukana on mm. lukemista, musiikkia, matikkaa ja englantia.

Englantia opettavassa osiossa tutustutaan kuvien ja puheen avulla kielen perussanastoon. Käytännössä pelistä kuuluu sana “cat” ja lapsen tehtävä on tökätä ruudulla näkyvää kissan kuvaa. Oppiminen käy runsaan toiston kautta.

Kielen harjoittelu aloitetaan eläinten nimistä, numeroista ja näiden yhdistämisestä. Jo parin pelikerran jälkeen voi odottaa lapsen ymmärtävän esimerkiksi, mitä “four dogs” tarkoittaa. Alkuun pääseminen voi ummikolle olla hankalaa, mutta peli on kannustava ja aikuinenkin voi tietysti hieman alkuun osallistua pelaamiseen.

Kenelle: viskareista ekaluokkalaisiin

Lue lisää Viihdevintiöiden peliarviosta!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

 

img_2647

Pili Pop English

Pelissä opitaan leikin avulla yksinkertaista sanastoa eri aiheista. Mukana on muun muassa ruoka-, sää-, ammatti- ja lemmikkisanastoa.

Sovelluksessa harjoitellaan kielen kuuntelun lisäksi sanojen toistamisen kautta myös puhumista. Ohjeet pelaamiseen tulevat kuvallisen esimerkin lisäksi englanniksi puhuttuna, joten lapsi tarvinnee tässäkin aluksi aikuisen apua. Lukea ei kuitenkaan tarvitse osata ja pelaaminen on oikeasti hauskaa.

Peli on kuukausimaksullinen, mutta sitä voi kokeilla ensin ilmaiseksi. Lisäksi sovellukseen tulee kuukausittain lisää pelattavaa.

Samalta valmistajalta löytyvät sovellukset myös espanjan ja ranskan opetteluun.

Lue lisää valmistajan nettisivuilta!

Kenelle: 5-10-vuotiaille

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pili Pop English
Androidille peli löytyy täältä: Pili Pop English

 

IMG_1521

Fun English

Tämän pelin avulla pienikin lapsi voi kokeilla englannin opettelua. Ilmaisversiossa opetellaan väri- ja eläinsanastoa. Maksullisessa versiossa taas saa aimo liudan aihepiirejä lisää. Sovellus sisältää useita erilaisia minipelejä. Suurinta osaa voi pelata ilman lukutaitoa.

Yksinkertaisimmillaan peliin pääsee kiinni vaikkapa muistipelin parissa vain kuvia tökkäämällä. Kertojaääni sitten sanoo selkeällä englannilla, mitä kuvaa tuli tökättyä. Koska ohjeet tulevat englanniksi, tarvitsee ainakin pienempi lapsi varmasti ensin aikuisen apua ja kannustusta.

Pelin kehittäjältä löytyy opetussovelluksia myös esimerkiksi ranskan, saksan ja kiinan kieliin.

Lue lisää valmistajan nettisivuilta!

Kenelle: 3-10-vuotiaille

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Fun English 
Androidille peli löytyy täältä: Fun English

 

Leiki sanoilla, Mikko Mallikas

Hauska Mikko Mallikas -peli ei ole suoranaisesti tarkoitettu kielten opiskeluun. Sen sijaan leikkisässä pelissä treenataan kirjaimia, äänteitä ja lukemista. Sovelluksen kielivalikosta voi suomen kielen sijaan valita kuitenkin muitakin vaihtoehtoja, esimerkiksi ruotsin, saksan ja englannin, jolloin pelaamiseen saa hieman lisähaastetta.

Pelissä puhutaan valitulla kielellä, mutta puhetta on niin vähän, että pelaaminen onnistuu helposti vieraallakin kielellä. Samalla tulee harjoiteltua iso liuta sanoja.

Peliä saa testata ilmaiseksi ennen ostopäätöstä, joten kannattaa kokeilla, josko Mikko Mallikkaasta olisi omalle lapselle hyötyä kirjainten harjoittelun lisäksi myös englannin opettelussa.

Lue lisää Viihdevintiöiden peliarviosta!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Leiki sanoilla, Mikko Mallikas
Androidille peli löytyy täätltä: Leiki sanoilla, Mikko MallikasKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

  1. Fun English on ollut meillä molempien lasten suosikkeja jo 2-vuotiaasta lähtien, ja aikuinenkin tykkää näistä minipeleistä! Niitä on mukavan paljon erilaisia. Harmi, ettei sitä saa ruotsiksi.

    Samanlainen lista ruotsia opettavista peleistä? Puzzlea ja Ordkronaa on jo pelattu ahkerasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: