Opi englantia pelaamalla – lasten kielisovellukset opettavat leikin varjolla

Tässäpä keino, jolla opetat englantia ja muita vieraita kieliä lapselle kuin leikiten! Hauska peli voi nimittäin kannustaa lasta kielenopiskelun pariin ihan eri tavalla kuin oppikirja.

Isommat lapset voivat oppia englantia perinteisiä viihdepelejä pelaamalla. Tällöin englanninkielinen peli sinällään motivoi lasta ja kielitaito karttuu ikään kuin huomaamatta.

Pienille lapsille on kuitenkin tehty myös varta vasten kieliä opettavia pelejä. Leikkiminen laadukkaalla lastensovelluksella on mukava pehmeä lasku kielten maailmaan, ilman turhia paineita.

Valitse seuraavista vaihtoehdoista juuri omalle lapsellesi sopiva! (Jutun lopusta löytyy pari sovellusvinkkiä myös isommillle koululaisille ja aikuisille.)

 

Englantia lapsille

Moka Mera Lingua

Pienille lapsille tehty monipuolinen ja värikäs Moka Mera Lingua sisältää opittavaksi useita eri kieliä.

Sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, saksa, ruotsi, suomi, tanska, norja, islanti  ja venäjä. Viimeisimpänä mukaan on saatu myös ukraina!

Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi opittava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on suomalainen ja ilmainen.

Kenelle: Alle kouluikäisille

Lue lisää Viihdevintiöiden peliarviosta!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

 

englantia lapsille

Pikku Kakkosen Eskari

Ilmainen oppimispeli pitää sisällään useamman eskari-ikäisille sopivan osion. Mukana on mm. lukemista, musiikkia, matikkaa ja englantia.

Englantia opettavassa osiossa tutustutaan kuvien ja puheen avulla kielen perussanastoon. Käytännössä pelistä kuuluu sana ”cat” ja lapsen tehtävä on tökätä ruudulla näkyvää kissan kuvaa. Oppiminen käy runsaan toiston kautta.

Kielen harjoittelu aloitetaan eläinten nimistä, numeroista ja näiden yhdistämisestä. Jo parin pelikerran jälkeen voi odottaa lapsen ymmärtävän esimerkiksi, mitä ”four dogs” tarkoittaa. Alkuun pääseminen voi ummikolle olla hankalaa, mutta peli on kannustava ja aikuinenkin voi tietysti hieman alkuun osallistua pelaamiseen.

Kenelle: viskareista ekaluokkalaisiin

Lue lisää Viihdevintiöiden peliarviosta!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

 

img_2647

Pili Pop English

Pelissä opitaan leikin avulla yksinkertaista sanastoa eri aiheista. Mukana on muun muassa ruoka-, sää-, ammatti- ja lemmikkisanastoa.

Sovelluksessa harjoitellaan kielen kuuntelun lisäksi sanojen toistamisen kautta myös puhumista. Ohjeet pelaamiseen tulevat kuvallisen esimerkin lisäksi englanniksi puhuttuna, joten lapsi tarvinnee aluksi aikuisen apua. Lukea ei kuitenkaan tarvitse osata ja pelaaminen on oikeasti hauskaa.

Peli on kuukausimaksullinen, mutta sitä voi kokeilla ensin ilmaiseksi. Lisäksi sovellukseen tulee ajoittain lisää pelattavaa.

Samalta valmistajalta löytyvät sovellukset myös espanjan ja ranskan opetteluun.

Lue lisää valmistajan nettisivuilta!

Kenelle: 5-10-vuotiaille

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pili Pop English
Androidille peli löytyy täältä: Pili Pop English

 

IMG_1521

Fun English

Tämän pelin avulla pienikin lapsi voi kokeilla englannin opettelua. Ilmaisversiossa opetellaan väri- ja eläinsanastoa. Maksullisessa versiossa taas saa aimo liudan aihepiirejä lisää. Sovellus sisältää useita erilaisia minipelejä. Suurinta osaa voi pelata ilman lukutaitoa.

Yksinkertaisimmillaan peliin pääsee kiinni vaikkapa muistipelin parissa vain kuvia tökkäämällä. Kertojaääni sitten sanoo selkeällä englannilla, mitä kuvaa tuli tökättyä. Koska ohjeet tulevat englanniksi, tarvitsee ainakin pienempi lapsi varmasti ensin aikuisen apua ja kannustusta.

Pelin kehittäjältä löytyy opetussovelluksia myös esimerkiksi ranskan, saksan ja kiinan kieliin.

Lue lisää valmistajan nettisivuilta!

Kenelle: 3-10-vuotiaille

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Fun English 
Androidille peli löytyy täältä: Fun English

 

WordDive

WordDive on aikuispelaajille suunnattu kuukausimaksullinen kieltenopettelusovellus. Koska WordDive on selkeä ja suomenkielinen, se voi sopia myös isommille lapsille, jotka osaavat jo lukea.

Sovelluksen avulla voi opetella useita eri kieliä suomea pohjakielenä käyttäen. Tehtävät ovat kirjallisia ja niissä täytyy esimerkiksi vaihtoehdoista klikkaamalla valita lauseeseen parhaiten sopiva sana tai muistella kirjain kirjaimelta, mikä jokin sana olikaan opeteltavalla kielellä kirjoitettuna.

WordDive on oppimisen kannalta varmasti tehokkaampi kuin leikkilliset pienten lasten pelit. Sovellus onkin lapselle hyvä vaihtoehto silloin, kun koululainen haluaa oppia tosissaan kieliä, mutta englantia opetuskielenä käyttävä Duolingo on vielä liian vaikea.

Kenelle: Yli 10-vuotiaille

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: WordDive
Androidille se löytyy täältä: WordDive

Duolingo

Aikuisille ja nuorille suunnattu Duolingo on humoristinen ja pelillinen sovellus, jonka avulla voi opetella monia kieliä. Sovelluksen suomenkielinen osuus on kuitenkin erittäin suppea, joten englannin ja muidenkin kielten opiskelu tyssää lyhyeen, jos pohjana ei ole muuta kielitaitoa kuin suomi.

Mainitsen Duolingon tässä jutussa lähinnä siksi, että tunnettuutensa ansiosta sitä suositellaan nettikeskusteluissa usein ensimmäiseksi, kun joku etsii äppiä kieltenopiskeluun. Onhan se kieltämättä aivan oivallinen oppimiskokonaisuus.

Pienille lapsille ja englannin kieltä vielä osaamattomille Duolingo ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto.

Pelissä suoritetaan tehtäviä sanoja ja lauseita kokoamalla ja itse kirjoittamalla. Pelillisyys tulee esiin palkintoina ja timanteilla, joita keräämällä peliinsä saa ostaa muun muassa helpotuksia. Tuloksiaan voi vertailla muiden pelaajien kanssa tulostaulukoista ja kavereilleen voi lähettää virtuaalisia tsemppejä pelien välissä.

Duolingoa voi pelata myös ilmaiseksi, mutta kuukausimaksun maksalla pelaaminen helpottuu eikä tarvitse katsella mainoksia. Eteenpäin ei kuitenkaan rahallakaan pääse, vaan asiat on opittava itse.

Kenelle: Koululaisille ja aikuisille, jotka osaavat jo englantia

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Duolingo
Peli löytyy myös Google Play -kaupasta: Duolingo

 Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

  1. Fun English on ollut meillä molempien lasten suosikkeja jo 2-vuotiaasta lähtien, ja aikuinenkin tykkää näistä minipeleistä! Niitä on mukavan paljon erilaisia. Harmi, ettei sitä saa ruotsiksi.

    Samanlainen lista ruotsia opettavista peleistä? Puzzlea ja Ordkronaa on jo pelattu ahkerasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *