Kolme kivaa sovellusta lasten kauppaleikkeihin

Kauppaleikki on aina hauskaa puuhaa, ja sen ohessa voi oppia vaikka mitä! Toisinaan leikin voi laittaa lastenhuoneen sijaan pystyyn tablettiin tai kännykkään.

Ohessa muutama hyväksi havaittu vaihtoehto nuorille kauppiaille.

lasten kauppaleikkipeli

Roolileikkiä tavaratalossa

Pepi Super Store on tavarataloon sijoittuva nukkekotipeli, jossa lapsi pääsee leikkimään vapaasti vain mielikuvitus rajanaan.

Kyseessä on todella monipuolinen leikkiympäristö, jossa voi paitsi ”ostella” kaikkea mahdollista ruoasta koruihin ja soittimiin, myös leikkiä pukuleikkejä, kampaajaa ja ravintolaa.

Pelin hahmovalikoima on Pepi-pelien tapaan todella moninainen, ja jokaiselle löytyy varmasti omaa silmää mielyttävä ”nukke”. Hahmoja voi syöttää ja pukea. Niille voi myös teettää kampaamossa kampauksia ja laittaa musiikkiosastolla soittamaan soittimia.

Pelissä tapahtuu itsekseen vain vähän ja leikki on koko ajan lapsen omissa käsissä ilman pelillistä päämäärää. Interaktiivisuutta on silti sopivasti. Hahmot muun muassa ääntelevät ja reagoivat eri tekemisiin.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Super Stores
Androidille sovelluksen voi hankkia tästä: Pepi Super Stores
Tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

 

Nampa Town

Tässäkään pelissä ei ole vain yhtä kauppaa, vaan monta erilaista! Nampa Townissa lapsi pääsee hauskojen eläinhahmojen mukana vapaasti tutkimaan pienen kylän puoteja ja kahviloita.

Eläimiä liikutellaan sormella raahaamalla ja paikkoja tutkitaan tökkimällä. Lapsen johdolla hahmot käyvät syömässä, autoajelulla ja tietysti kaupoissa! Vaateliikkeestä mukaan tarttuu tyylikkäitä asuja ja ruokakaupasta viedään kassan kautta kotiin elintarvikkeita.

Leikki ei ole ohjattua tai tavoitteelista, vaan lapsi päättää itse, miten kaupoissa toimitaan. Luvassa on siis takuulla luovaa leikkiä ja mainioita asu- ja ostoskokonaisuuksia!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Nampa Town

lasten kauppapeli

Kuin oikeassa kaupassa

Dr. Panda -sarjan kauppapelissä suoritetaan pieniä tehtäviä sympaattisen Pandan isännöimässä supermaketissa.

Kauppaan tulee asiakkaita, joiden kanssa keräillään ostoksia, valitaan irtokarkkeja ja punnitaan vihanneksia. Pihalla pelaaja pääsee kokoamaan ostoskärryjä ja varaston puolella lastataan trukin avulla laatikoita siisteiksi kasoiksi kuin palapelejä konsanaan.

Peli eroaa kahdesta edellä mainitusta siten, että leikki ei ole vapaata vaan enemmän tavoitteellista. Asiakkaiden ostoslistat on esimerkiksi ennalta määritelty eikä valintoja voi tehdä vapaasti. Huono asia tämä ei toki ole. Tarkoitus on harjoittaa pelaajan tarkkaavaisuutta.

Pelin avulla voi käydä lapsen kanssa läpi sitä, mitä kaikkea oikealla kauppareissulla tapahtuu. Ja mikä parasta, tässä pelissä saa käyttää viivakoodinlukijaa!

Peli sopii yli 3-vuotiaille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Supermarket
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Panda SupermarketKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *