Apple Arcade julkaistiin – katsastimme pelipalvelun koululaisen kanssa

iPhonen pelimahdollisuudet paranivat tällä viikolla rutkasti Applen uuden pelipalvelun, Apple Arcaden julkaisun myötä.

Palvelun saa automaattisesti käyttöönsä iOS 13 -päivityksessä ja sen löytää App Storesta. (Päivitystä varten tarvitaan vähintään iPhone 6S tai uudempi malli.)

Sovelluskaupan etusivun alaosaan ilmaantuu uusi valikko, josta klikkaamalla pääsee selailemaan sadan pelin valikoimaa. Pelejä ei voi ostaa yksittäin, vaan kaikki palvelun pelit saa käyttöönsä kuukausimaksulla.

Tarjonnaan luvataan myös päivittyvän säännöllisesti.

Katsastimme Apple Arcaden tarjonnan heti tuoreeltaan 9-vuotiaan kanssa. Palvelu ei ole suunnattu pikkulapsille, koska mukana on useampi yli 12-vuotiaille rajoitettu peli. Koululaiselle mukana näyttäisi kuitenkin olevan paljon passeleita pelejä.

Lasta tarjonnan runsaus ilahdutti, mutta hieman mietittytti se, tarvitaanko pelien lataamiseen aina vanhemman lupa. Sovimme, että jos ikäraja on sopiva, saa pelejä ottaa käyttöönsä vapaasti. Entuudestaan tuttuja pelejä ei Apple Arcadesta löytynytkään, joten eri pelien testaaminen syyhyttää tietysti sormia.

Muutoin lapsella ei ole vielä lupaa ladata App Storesta sovelluksia ilman vanhemman ennakkotarkastusta. Nämä pelit ovat kuitenkin sen verran laadukkaan oloisia, että poikkeuksen uskaltaa tehdä.

Apple Arcade lapselle

Pelivalikoimasta osui ensimmäisenä silmään palvelulle yksinoikeudella julkaistu Lego Brawls, joka sisältää sekä seikkailua ja mäiskettä että Lego-rakentelua. Itse asiassa Lego Brawlista ei meinattu päästä lyhyellä testauskerralla irti millään, mutta varmasti  kokeiluun ehtivät myöhemmin myös Sonic Racing sekä suomalaisen Oceanhorn-seikkailupelin kakkososa.

Tällä hetkellä palvelu on tarjolla ainoastaan iPhonelle, mutta piakkoin se on tulossa myös iPadille, Apple TV:lle ja Macille. Tällöin päässee arvoonsa myös uusi mahdollisuus pelata mobiilipelejä Sonyn DualShock 4- tai Xbox One -peliohjaimilla.

Pelituntuma on varsinkin seikkailu- ja taistelupelien kohdalla takuulla paljon mukavampi kuin näyttöä tökkien pelaaminen.

Lasten kannalta oleellista tietoa on se, etteivät palvelusta löytyvät pelit sisällä mainoksia tai sovelluksen sisäisiä ostoja. Pelintekijöiden ansaintalogiikka piilee kuukausimaksussa. Siinä mielessä kuuden euron pulitus kerran kuussa tuntuu edulliselta. Sehän on vain yhden tai kahden kertamaksullisen pelin hinta.

Samalla pelitilillä voivat pelata myös perheenjäsenet, joten jos taloudesta löytyy useampi peleistä innostunut lapsi tai aikuinen, ei hinta tunnu lainkaan pahalta. Aika sitten näyttää, kuinka paljon ja kuinka kiinnostavaa sisältöä Apple Arcadeen päivittyy eli kuinka kauan palvelu jaksaa koukuttaa.

Kuten melkein kaikkia muitakin vastaavia palveluita, myös Apple Arcadea saa testata ensin kuukauden ajan ilmaiseksi.

Palvelu tarvitsee App Storen toimintaa varten nettiyhteyden, mutta tarkoitus on ladata pelit omalle laitteelle. Niitä voi siis pelata offline-tilassa ihan tavallisten iOS-sovellusten tapaan.

Lue myös: Suomalainen Hatch Kids on pelien suoratoistopalvelu lapsille

Katso Apple Arcaden pelitarjonta täältä!Kategoriat:9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *