Söpö lukujärjestys lapsen kännykässä pitää kouluviikon järjestyksessä

Paperinen lukujärjestys jouti jääkaappimme ovesta suoraan kierrätykseen, kun latasimme kolmasluokkalaisen iPhoneen lukujärjestyssovelluksen.

Ville Kankaan yhdessä tyttärensä kanssa suunnittelema Söpö lukujärjestys kulkee lapsen mukana joka paikkaan, ja siitä on helppo tarkistaa, mitä aineita huomenna olikaan ja mitkä kirjat tarvitaan milloinkin reppuun.

Söpö lukujärjestys

Käytännössä kyseessä on yksinkertainen, suomenkielinen kalenteri suloisilla kawaii-kuvilla höystettynä.

Kun sovelluksen avaa, näkyy kuluvan päivän ohjelma. Sivulle pyyhkäisemällä voi tarkastella päivä kerrallaan koko viikon lukujärjestystä.

Kuvakkeiden ja taustakuvien avulla jokaisesta päivästä voi askarrella visuaalisesti erinäköisen, ja tämä ominaisuus tekeekin sovelluksesta erityisen.

 

söpö lukujärjestys

 

Aineiden lisääminen päiväohjelmaan tapahtuu etusivun plus-painiketta napauttamalla. Ja päivän aloitusajan voi asettaa kunkin päivän kuvaketta klikkaamalla.

Tunnin ja välitunnin pituudet voi itse määritellä, ja oppiainetta kuvaavan kuvakkeen valita laajasta (ja söpöstä) valikoimasta.

Kunkin oppiaineen kohdalle on myös mahdollista merkitä lisätietoja, kuten läksyt, joten sovellus korvaa myös läksyvihkon, mikäli ope antaa tähän luvan.

Tehtävälistan voi kätevästi napsauttaa auki minkä tahansa päivän kohdalta näytön oikeasta ylälaidasta.

Lukujärjestyksessä ovat mukana arkipäivien lisäksi myös lauantai ja sunnuntai, joten kalenteriin saa laitettua viikonlopunkin harrastukset.

Valmis lukujärjestys siirtyy seuraavalle viikolle automaattisesti, joten riittää, että peruslukujärjestyksen naputtaa sovellukseen kerran.

Kolmasluokkalainen piti uutta lukkariaan kätevänä. Alkuun päästiin naputtamalla lukujärjestys sovellukseen yhdessä.

Asetimme apin heti kännykän ensimmäiselle sivulle muiden tärkeiden kuvakkeiden joukkoon, joten lukujärjestys on nopea ja helppo tarkistaa koska vain.

Alakoululainen ei vielä tarvitse oikeaa kalenterisovellusta, joten yksinkertainen lukujärjestys toimii hyvin. Lapsi huomasi myös, että sovelluksesta voi aina tarkistaa, monesko päivä on meneillään, joten asiaa ei tarvitse enää kysyä vanhemmilta.

Ihanat kuvat saivat erityiskiitosta. Kivointa oli valita sopiva kuva kuhunkin oppiaineeseen sekä testailla erilaisia taustakuvia.

Olisipa omakin kalenterini yhtä hauskan näköinen!

Sovellus ei sisällä lisäostoja tai mainoksia. Sen voi ladata Applen laitteille, joissa on vähintään iOS 13 -käyttöjärjestelmä.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Söpö lukujärjestysKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Vinkkipankki, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

1 vastaus

  1. Onpas kiva idea, pitääpä meillekkin kokeilla. Iphone on näköjään hyötytkäytössä opiskeluissa muutekin, kun on laskinta ym. Hyvä idea laittaa vain tärkeät sovellukset etusivulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *