Mobiilipeli opettaa maantiedon mestariksi – sopii myös aikuisille!

Testissä: Seterra

Latasin vähän aikaan sitten hieman vanhemman, Seterra-nimisen maantietopelin, koska se sattui olemaan App Storessa ilmaisena. Päällisin puolin hieman tylsähkön oloinen sovellus osoittautui varsin hauskaksi huviksi. Huomasin myös, että olen mantsassa ihan umpisurkea.

Suosittelenkin Seterraa koululaisille ja aikuisille, joilla on laillani petrattavaa tässä osa-alueessa.

Lyhyesti kuvailtuna Seterra on visailupeli. Se ei sisällä vauhtia tahi vaarallisia tilanteita, vaan se on selvästi kehitetty yksinomaan oppimista edistämään.

Äppi sisältää tehtäviä, joissa tunnistetaan eri maiden lippuja ja etsitään kartalta paikkoja. Mukana on visailuja Afrikan, Euroopan, Etelä-Amerikan, Pohjois-Amerikan, Aasian ja Australian alueen maista, kaupungeista, meristä ja lipuista.

Tarjolla on valmiita kyselyitä, joita voi halutessaan kustomoida eli poistaa ja lisätä mukaan eri maita. Näin esimerkiksi opettaja voi koulussa luoda helpommin kyselyn juuri siitä aiheesta, mitä juuri sillä hetkellä on opiskeltu.

Seterra

Koulun lisäksi Seterra voi olla hauskaa tekemistä myös perheen kesken.

Intouduimme alakoululaisen kanssa yhdessä tunnistamaan lippuja ja tökkimään kartalta Euroopan maita, Vakeaksi homma muuttui, kun siirryttiin asettamaan kartalle Afrikan ja Aasian suuria kaupunkeja. Huomasin, että yleissivistyksessäni on maantiedon osalta aika monta suurta aukkoa.

Kätevää sovelluksessa onkin juuri se, että se sopii hyvin monentasoiselle maantieto-osaajalle. Alakoululaiset voi laittaa tökkimään kartalta maanosia tai vaikka EU-maita, aikuiset voivat kisailla siitä, kuka taitaa parhaiten Afrikan valtiot, Australian kaupungit tai vaikka USA:n osavaltiot.

Seterra

Seterra on opettavainen ja omalla tavallaan koukuttavakin peli, sillä jokaisen visan jälkeen saa tietoonsa oman onnistumisprosenttinsa, jota tekee mieli parantaa kerta kerralta tai ainakin verrata kaverin saamaan tulokseen.

Paikkojen nimet on kirjoitettu suomeksi, ja asetuksissa on tarjolla 40 muutakin kielivaihtoehtoa. (Siinäpä haastetta vaikkapa ruotsin tai englannin tunnille!)

Sovellus ei sisällä lisäostoja tai mainoksia.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Seterra
Androidille se löytyy täältä: SeterraKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *