Lapsesi haluaa kohta tämän sovelluksen – HypeHype on sosiaalinen media pelaajille

Vastajulkaistussa suomalaisessa HypeHype-sovelluksessa pelataan muiden tekemiä pelejä sekä tehdään itse omia pelejä muiden iloksi.

Kyseessä on TikTokin tai Instagram Reelsien kaltainen sosiaalisen median sovellus, jossa selataan videoiden sijaan pelejä. Kiinnostavan tullessa kohdalle pysähdytään pelaamaan ja kommentoimaan.

Tarjolle voi tehdä myös omaa pelisisältöä valmiista elementeistä, mikä varmasti on nuorten pelifanien mieleen. Luoda voi pienen tasohyppelyn tai vaikka pulmapelin. Ei tarvitse osata koodata tai olla graafisen alan taituri. Sovelluksesta löytyy kaikki tarvittava.

Hype Hype

Frogmind-pelifirman kehittämä sovellus on ilmainen ja tarjolla suomalaisin tekstein. Pelata voi ilman rekisteröitymistä, mutta jos haluaa itse tehdä pelin, täytyy ensin luoda profiili.

Lue myös: TikTok – Pitäisikö lapsi päästää suosittuun videopalveluun vai ei?

Hype Hypessä on toteutuksen suhteen laadun tuntu. Käyttäjiä lienee luonnollisesti vielä vähän, mutta sisältöä on jo hyvin tarjolla. Pelit ovat melko yksinkertaisia ja useita pelataan vain ruutua sopivaan aikaan painamalla.

Selasin tovin Hype Hypen tarjontaa, ja kyllähän sen parissa viihtyi! Hassuin itse testaamistani peleistä oli sellainen, missä piti repiä mahdollisimman monta palaa vessapaperia annetussa ajassa. Myös useampi Squid Game -henkinen minipeli osui eteen.

Hype Hype

Squid Gamen innoittama minipeli.

Vaikka uutta pelisovellusta on käyttötapansa ja ulkoasunsa perusteella helppo verrata videosovelluksiin, on pelien ”kuluttaminen” mediana kuitenkin erilaista kuin videoiden katselu.

Lue myös: Tiedä mitä lapsesi pelaa – pelikin voi olla sosiaalinen media

Kun videoita voi katsella ja selailla vähän aivot vapaalla -aseteella, täytyy Hype Hypen peleissä ainakin tällaisen vanhemman ihmisen aina vähän tsempata ja miettiä, miten uusi kohdalle tullut peli toimiikaan.

Ilman sisällöntuotantoa, pelkkänä kulutusviihteenä äppi on siis selkeästi aktiivisempi harrastus kuin vaikkapa mainittu TikTok.

Pelien tekeminen on vieläkin vaativampaa eikä hyvää minipeliä luoda ihan parilla klikkauksella, vaan se tuntuu suorastaan työläältä. Mutta kunhan käyttöliittymä tulee tutuksi ja yhden pelin on kerran vaivalla saattanut julkisuuteen, alkaa sekin varmasti näppäriltä käyttäjiltä sujua.

Vanhempia kiinnostaa tietenkin HypeHypen ikäraja. App Storessa ikärajaksi on merkattu 4+. Testikerroilla eteen ei tullut mitään lapsille kovin haitallisen tuntuista, ja mukana on toki ihan selkeitä lastenpelejäkin.

TikTokin ja muiden somejen tapaan tässäkin sovelluksessa ollaan kuitenkin tekemisissä muiden käyttäjien kanssa, hankitaan tykkäyksiä ja seuraajia sekä kommentoidaan muiden tuotoksia. Se on siis pesunkestävä some. Eli alle kouluikäisille en tätä ilman aikuisen valvontaa antaisi käyttöön.

Isommille sen sijaan HypeHypestä voi olla paljon hupia.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: HypeHypeKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Yleiset artikkelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *