Tarinallinen Mikko Mallikas -peli ihastuttaa hyvällä suomen kielellään

Uusintatestissä: Hokkus Pokkus Mikko Mallikas

Törmäsin vähän aikaa sitten uudestaan aivan ihanaan, suomea puhuvaan lastenpeliin, jota pelasimme neljävuotiaani kanssa vuosia sitten aivan innoissamme.

Hokkus Pokkus Mikko Mallikas perustuu samannimiseen lastenelokuvaan, joka sai Suomessa ensi-iltansa vuonna 2014. Samoihin aikoihin ilmestyi myös peli, joka päivitysten ansiosta toimii ilokseni hyvin edelleen.

Hokku Pokkus Mikko Mallikas

Pelailin peliä nyt uudestaan ja se on aivan niin symppis kuin muistinkin. Tarkoitus on rakentaa Mikon kanssa puumajaa pieniä tehtäviä suorittaen ja niistä rakennustarvikkeita palkaksi kuitaten.

Verkkaisesti etenevä peli on tarinallinen on oikein hyvin suomeksi puhuttu.

Minipeleissä etsitään muun muassa hiekasta aarretta Mikon kaverin Millan kanssa, tehdään isän kanssa ruokaa, imuroidaan ja tiskataan. Pienille lapsille arkisia ja tuttuja juttuja siis.

Tarjolla on myös karaokehenkinen musiikkivideo, tuttu siitä elokuvasta, ja mahdollisuus tanssittaa Mikkoa ja kavereita musiikin tahtiin.

Lukea tai kirjoittaa ei pelin edetessä tarvitse ollenkaan, vaan pelissä eteen tuleviin kysymyksiinkin vastataan ylä- tai alapeukkua painamalla.

Hokkus Pokkus Mikko Mallikas

Sovelluksen kehittäjän mukaan peli on suunnattu 3-9-vuotiaille.

Koska kyseessä on tavoitteellinen peli eikä eteenpäin pääse vain sattumanvaraisesti ruutua tökkimällä, ei Mikko Mallikasta kannata hankkia ihan pienimille tai harjaantumattomille pelaajille ainakaan yksin leikittäväksi. Juoni pitää ymmärtää ja tehtävät osata suorittaa loppuun.

Jos lapsi ei tajua, mitä pelissä pitää seuraavaksi tehdä, iskee turhautuminen ihan takuulla.

Toisaalta esimerkiksi aarteenetsintä-minipelissä on kaksinpelin mahdollisuus ja sovellus sopii muutenkin hyvin vanhemman kanssa yhdessä tutkittavaksi. Pelin tarjoama tarina puumajan rakentamisesta ja Mikon koirahaaveesta sopii kelle vain. Eli jos vanhempi jaksaa osallistua ja auttaa pelissä eteenpäin, ei ikärajoja mielestäni ole.

Oma nelivuotiaani pelasi tätä aikanaan todella tohkeissaan. Joskin pelin rauhallinen eteneminen vaati alkuun sen, että aikuinen oli ensimmäisellä pelikerralla vieressä toppuuttelemassa ja toistamassa puhutut ohjeet, jos niitä ei heti malttanut kuunnella.

Vaikka Hokkus Pokkus Mikko Mallikas on jo pelinä jo varsin iäkäs, ei sitä mielestäni pelatessa huomaa. Itse asiassa kyseessä on oikein laadukkaan tuntuinen kulttuurituote lapsille.

Se muistuttaa siitä, millaisia lastenpelit voisivat olla, jos kielialueemme olisi suurille pelifirmoille houkuttelevampi.

Nykyään tuntuu, ettei ulkomailla kehitettyjen pelien suomenkieliseen puheeseen usein raaskita panostaa. Tässä pelissä on toisin.

Dubbaus on niin laadukasta, että Hokkus Pokkus Mikko Mallikas on tavallaan pelin, kuvakirjan ja lastenohjelman jännittävän ihastuttava hybridi.

Pelin on tehnyt norjalainen Hyper Games, jonka käsialaa on myös uudempi Mikko-peli, Smoothie, Mikko Mallikas. Siinä suomen kieltä ei sitten enää kuullakaan.

Hokkus Pokkus Mikko Mallikasta voi suomen lisäksi pelata myös muilla kielillä, muun muassa ruotsiksi ja englanniksi.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Hokkus Pokkus Mikko Mallikas
Androidille peli löytyy täältä: Hokkus Pokkus Mikko Mallikas

Peliä voi ennen ostopäätöstä testata lataamalla ensin maksuttoman, suppean kokeiluversion. Ilmaiset kokeiluversiot löytyvät täältä: iOS ja AndroidKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *