Mikko Mallikkaan mehukioskilla lapset oppivat bisnestä

Smoothie, Mikko Mallikas -pelissä rakennetaan oma mehukoju, opitaan käsittelemään rahaa ja valmistamaan smoothieita.

Rakastetun lastenkirjahahmon tähdittämässä sovelluksessa seikkailevat Mikon lisäksi muutkin tutut, kuten Mulperi, isä ja Milla.

lastenpeli ilman nettiä offline

Mikko Mallikas -peli sopii noin 4-7-vuotiaille eikä sitä varten tarvita luku- tai laskutaitoa. Tekstejä on hieman ja ne ovat suomeksi. (Muitakin kielivaihtoehtoja on tarjolla.)

Itse pelaaminen on kuitenkin kieletöntä. Mikkoa liikutellaan näyttöä koskettamalla ja esineitä sormella raahaamalla. Ruudulle ilmestyy vihjeitä siitä, mihin pitää mennä seuraavaksi, jos pelaaja ei heti hoksaa.

Seikkailu alkaa Mikon kotoa, missä hän saa Mulperilta luumua vastaan smoothieblenderin. Sen jälkeen täytyy vielä ansaita rahat mehukojuun ruohoa leikkaamalla.

Kun bisnes on pystyssä ja asiakkaat saapuvat paikalle, alkaa varallisuus karttua.

Kojulla käsitellään ruoka-aineita, pilkotaan hedelmiä ja käytellään blenderiä. Välillä käydään ostamassa isän kirpputorilta tarvikkeita hedelmien ja vihannesten kasvatukseen sekä löydetään uusia reseptejä, joita mehukojulla voi kokeilla.

Uusia esineitä saa paitsi kojulla ansaituilla kolikoilla ostamalla myös vaihtamalla niitä Mikon kavereiden kanssa pelialueelta löytyneisiin toisiin esineisiin.

Smoothie, Mikko Mallikas on aivan parasta ajankulua nuorelle bisneshenkilölle.

Pelin avulla selviävät konkreettisesti asioiden syy- ja seuraussuhteet sekä rahan vaihtoarvo. Leikin tuoksinassa käy myös hyvin ilmi se, miten monta työvaihetta arkisen herkun nauttimiseen tarvitaan – ihan kasvien hoitamisesta lähtien.

Sovelluksen aloitusruudulla on mahdollisuus valita profiili neljälle eri pelaajalle. Näin jokainen lapsi saa edistää omaa seikkailuaan rauhassa. Pelattavaa on niin paljon, ettei peli mene läpi kerralla tai kahdella.

Pelin on tehnyt norjalainen Hyper Games. Se ei sisällä mainoksia tai lisäostoja.

VINKKI: Lue myös pienemmille lapsille suunnatusta Mikko Mallikkaan synttäripelistä!

Voi hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Smoothie, Mikko Mallikas
Androidille se löytyy täältä: Smoothie, Mikko MallikasKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

1 vastaus

  1. terveiset Saksasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *