Matikkaa, musiikkia, enkkua ja lukemista – Pikku Kakkosen Eskari opettaa tärkeät taidot pelaten

Nyt on niin oivallista sisältöä viskarien ja eskarien pädeihin tarjolla, ettei tiukimmallakaan aikuisella pitäisi olla pelaamiseen poikkipuolista sanaa.

Kirjoitin vasta alkuvuodesta Luki-valmiuksia harjoittavan Pikku Kakkosen Eskarin uudesta isosta musiikkipäivityksestä. Nyt sovellusta on päivitetty jälleen ja mukaan saatu matematiikkaa ja englantia opettavat kokonaisuudet.

Uusien päivitysten myötä näyttää siltä, että kun lapsen älylaitteeseen lataa Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen, ei ihan heti muita oppimispelejä tarvitakaan.

Pikku Kakkosen julkaisemat sovelluksen ovat ilmaisia ja silti mainoksettomia ja lapsiystävällisiä. Lisäksi niissä puhutaan suomea.

Lue myös: Lataa lapsen älylaitteelle ilmainen Yle-paketti

Pikku Kakkosen Eskari koostuu nyt siis neljästä opettavaisesta osiosta. Kaikkien pelaaminen on värikästä hauskaa ja palkitsevaa. Kokosin lyhyet yhteenvedot niistä kaikista. Jos sovellus ei ole vielä tuttu, niin kannattaa ehdottomasti esitellä tämä omille muksuille.

 

Pikku kakkosen eskari

Matematiikka

Pikku Kakkosen Eskarin ruokateemaisessa matematiikkaosiossa harjoitellaan muun muassa lukumäärien ja numeroiden tunnistaista. Pelaaminen on lapsentasoista ja pelissä lähdetäänkin aivan alkeista, värien ja muotojen tunnistamisesta sekä pienimmän ja suurimman etsimisestä.

Pikku hiljaa opitaan laskemaan yhdestä kahteenkymmeneen sekä ymmärtämään kirjoitetun numeron ja lukumäärän välinen yhteys.

Pelaajan on tarkoitus edetä tehtävästä toiseen, mutta epäonnistumisesta ei rangaista. Yrittää saa kunnes onnistuu. Tehtävissä on mukavasti vaihtelua ja yleistunnelma kannustava, joten oppiminen käy kuin leikki.

 

Musiikki

Musiikkipelissä tutustutaan muun muassa sävelasteikkoihin ja rytmeihin sekä tehdään omaa musiikkiakin.

Pelissä edetään tasolta toiselle säveliä kuunnellen ja nuotteja mallin mukaan valiten. Pelihahmo pomppii eteenpäin, kunhan vain pelaaja valitsee kuulemansa nuotin äänen perusteella oikein.

Tehtäviä on paljon ja ne vaikeutuvat vähitellen. Alkuun pääsee silti helposti sellainenkin pelaaja, joka ei tiedä musiikista tuon taivaallista.

Kokeilla voi niin monta kertaa kuin haluaa eikä virheistä rangaista. Pelissä menestyy, kun osaa keskittyä rauhassa kuuntelemaan ja on tarkkakorvainen.

 

Pikku Kakkosen eskari

Lukeminen

Kirjainosiossa on tehtäviä, joiden tarkoitus on valmentaa lasta lukemaan oppimiseen, kirjaimiin ja äänteisiin. Se on toteutettu yhteistyössä Ekapelistäkin tutun Niilo Mäki Instituutin kanssa.

Pelatakseen ei tarvitse osata lukea tai kirjoittaa, vaan peliohjeet tulevat puhuttuina suomen kielellä. Tarkoitus on tunnistaa sanoja ja äänteitä sekä myöhemmässä vaiheessa koota tavuista sanoja.

Lapsi pääsee pelaamaan tarjolle tulevia tehtäväkokonaisuuksia täysin omaan tahtiinsa, ja peli etenee vaikeustasosta seuraavaan pelaajan kehityksen mukaan. Onnistumisista palkitaan ja harjoitusta vaativia osioita toistetaan.

Englanti

Englantia opettavassa osiossa tutustutaan kuvien ja puheen avulla kielen perussanastoon. Käytännössä pelistä kuuluu sana “cat” ja lapsen tehtävä on tökätä ruudulla näkyvää kissan kuvaa. Oppiminen käy runsaan toiston kautta.

Kielen harjoittelu aloitetaan eläinten nimistä, numeroista ja näiden yhdistämisestä. Jo parin pelikerran jälkeen voi odottaa lapsen ymmärtävän esimerkiksi, mitä “four dogs” tarkoittaa. Alkuun pääseminen voi ummikolle olla hankalaa, mutta peli on kannustava ja aikuinenkin voi tietysti hieman alkuun osallistua pelaamiseen.

 

VINKKI: Sovellukseen saa oman profiilin useammalle pelaajalle, näin kukin pelaava lapsi saa edistää omaa peliään rauhassa ja omaan tahtiinsa.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen EskariKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: