Suomea puhuva Eläinten juhlat on hauska riimittelypeli lapsille

Mikä rimmaa possun kanssa? Entä kissan? Kana ja koru ovatkin jo vähän vaikeampia rasteja.

Kinkkisiin riimikysymyksiin vastaa Eläinten juhlat -lastenpeli, jossa opetellaan tunnistamaan riimiparit ja kuunnellaan samalla hauskoja eläinloruja.

Eläinten juhlat -sovellus perustuu Seija Gauffinin saman nimiseen lorukirjaan, ja sen on kehittänyt suomalainen puhetarapiapalveluja tuottava Outloud.

Mukana on monta mukaansa tempaavaa ja humorististakin eläinrunoa. Riimittelyn lisäksi sovellus sisältää minipelejä, jotka pitävät lasten aivojen lisäksi myös sormet kiireisinä.

Tarkoitus on kutsua liuta eläimiä lettukesteille. Suomenkielinen, selkeä puheääni lukee runoja ja vaihtoehdoiksi ilmestyviä sanoja ääneen, ja lapsen tehtävä on löytää tarjotuista vaihtoehdoista oikea riimi.

Välillä riimejä harjoitellaan letunpaiston ohessa, toisinaan opetetaan kanaa lentämään oikean sanan luo ja onpa mukana perinteinen muistipelikin, jossa korttien takaa täytyy löytää vaikkapa vaari ja saari.

Pelin tempo on rauhallinen ja puhe erittäin selkeää. Luku- tai kirjoitustaitoa ei pelaamiseen tarvita, sillä kirjoitettuja sanoja tökkäämällä ne luetaan ääneen. Halutessaan tekstit saa valikosta kokonaan pois.

Toisaalta sanat on kirjoitettu niin selkeästi tikkukirjaimin, että hieman lukeva lapsi voi harjoittaa pelin avulla lukutaitoaankin.

Vaikka pelissä on selkeä päämäärä eli löytää oikeat riimiparit, ei haittaa jos menee väärin. Yrittää saa uudestaan.

Peli on lisämaksuton ja mainokseton. Se sopii päiväkoti-ikäisestä koululaiseen asti.

Meidän kolmasluokkalaiselle peli on jo melko helppo, mutta hänkin kuunteli mielissään lorut läpi ja tykkäsi erityisesti kanan lennättämisestä.

Suomen kieleen intohimoisesti suhtautuvana vanhempana iloitsen aina, kun tällaisia kielitajua kehittäviä pelejä julkaistaan. Ladatkaa muksuillenne siis!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Eläinten juhlat
Androidille se löytyy täältä: Eläinten juhlatKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *