Mikko Mallikkaan syntymäpäivillä pikkuväki saa etsiä lahjoja

Itse osaaminen ja löytämisen ilo ovat oleellisia asioita aivan pienimpien peleissä. Happy Birthday, Alfie Atkins! -pelissä molemmat vaatimukset täyttyvät.

Hyper Gamesin kehittämän pelin aluksi ollaan Mikko Mallikkaan kotona, missä on tuota pikaa alkamassa syntymäpäiväjuhla. Tarkoitus on etsiä asuntoon piilotettuja syntymäpäivälahjoja, jotka avaamalla juhlat rakentuvat vähitellen.

Asunnossa liikutaan näyttöä sivusuunnassa raahamalla. Kaapit aukeavat ja piilot paljastuvat sormella tökkäämällä.

Kun jostakin kaapista tai kassista löytyy paketti, se avataan naruista vetämällä. Paketista paljastuva lahja sijoitetaan asunnossa omalle paikalleen, ja ei kun uutta lahjaa etsimään. Hyvin yksinkertaista!

Tyhjä asunto täyttyy vähitellen leluilla, herkuilla ja juhlavierailla, jotka reagoivat kosketukseen pienellä liikkeellä tai äänellä.

Muuten peli onkin täysin staattinen eli pelihahmoja tai muitakaan esineitä ei voi sen enempää liikutella. Myöskään aika- tai pistelaskua ei ole, vaan pelin idea on pelkästään lahjojen etsiminen piiloista. Sopivan rauhallista tekemistä siis taaperollekin.

Pelin teema on ainakin vanhemman mielestä ihanan nostalginen. Se tuo mieleen Mikko Mallikas ja syntymäpäiväkutsut -kirjan. Puuhakas Fiffi-tätikin on mukana! En sitten tiedä, miten aihe uppoaa pelin kohderyhmään, noin 2-3-vuotiaisiin taapertajiin, jotka eivät välttämättä ole vielä ehtineet Mikko-kirjoihin tutustua.

Kaksivuotias testipelaaja päätyi ainakin kutsumaan kaikkia pelihahmoja yksinkertaisesti ”vauvaksi”, koska ne eivät olleet hänelle  entuudestaan tuttuja. Muuten testaaja oli kyllä pelistä riemuissaan. Hän hihkui innosta ääneen aina lahjan löydettyään.

Pakettien avaaminenkin onnistui, kun aikuinen näytti ensin mallia. Sen sijaan vihjeitä antava Mulperi meni testaajalta hieman ohi. (Jos uutta pakettia ei heti löydä, ilmestyy Mikon mielikuvituskaveri osoittamaan sormella piiloa.)

Peli on hauska, mutta sanoisin, että se on melko suurella riskillä vain hetken ilo. Peli on hyvin yksinkertainen, ja vähän tylsästi jossain vaiheessa paketeista alkaa tulla samoja esineitä uudestaan.

Löytämisen riemua ja kivoja yllätyksiä peli kuitenkin tarjoaa, joten kyllä tämä kannattaa esimerkiksi jollekin pidemmälle automatkalle takapenkkiläisten iloksi latailla. Se voi tarjota myös lapselle ja aikuiselle oikein hauskoja yhteisiä leikkihetkiä. Osa iloa pakettien etsimisen lisäksi on tietysti lahjalelujen tökkiminen ja tutkiminen.

Teknisesti pelaaminen on helpohkoa. Pelialue liikkuu sivusuunnassa sormella raahaamalla, samoin paketeista löytyvät esineet vain raahataan paikalleen kuin palapelin palaset. Paketin aukaiseminen voi tuottaa ainakin aluksi harjaantumattomalle pelaajalle hankaluuksia, sillä narujen vetämistä ei välttämättä heti tajua, vaan pakettia tulee spontaanisti vain tökittyä.

Peli ei sisällä mainoksia tai kolmannen osapuolen mainoksia. Se toimii ilman nettiyhteyttä.

HUOM! Peliä voi jatkaa tauon jälkeen siitä, mihin viimeksi jäätiin. Pelin saa myös nollattua valikon kautta alusta aloittamista varten. Kannattaa huomioida, ettei resetointinappi ole erikseen lapsilukon takana, vaan sitä täytyy vain pitää pohjassa viiden sekunnin ajan. Jos sen menee tekemään vahingossa pitkän pelisession jälkeen, jää pelaaminen takuulla siihen.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Happy Birthday, Alfie Atkins!Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *