Brio Playroom paljastaa, mitä taaperon lelut tekevät vapaa-ajallaan

Brion perässä vedettävät puueläimet ovat monelle lapsiperheelle tuttuja. Jos taapero on mielistynyt näihin klassikkoleluihin, voi olla hauska katsoa, mitä lelut tekevät silloin, kun niillä ei leikitä.

Blogin kirjoitushetkellä ilmaisessa Brio Playroom -pelissä seikkailevat koira, kirahvi ja muurahainen. Pelin aluksi ne ovat lastenhuoneen lattialla, mutta kun niitä tökkää, ne lähtevät seikkailemaan. 

Brio peli

Kullakin hahmolla on oma maailmansa, johon lapsi saa pelihahmoa ohjastamalla tutustua. Maailmat ovat luonnonläheisiä ja värikkäitä.

Hahmot etenevät pelinäkymässä itsestään ja kiihdyttävät tahtia ruutua koskettamalla. Eteen tulevat esineet ja eläimet reagoivat niin ikään kosketukseen ääntelemällä ja liikkumalla. Pelaaminen on yksinkertaista, joten 2-3-vuotias selviytynee pelaamisesta ihan itse.

Myös iloinen musiikki ja värikkään selkeä kuvitus ovat omiaan ilahduttamaan aivan pienimpiä pelaajia.

Brio peli

Jos lapsen kanssa pelaa yhdessä, on pelin avulla helppo opettaa esimerkiksi värien sekä eri esineiden ja kasvien nimiä niitä osoittamalla ja sanat ääneen toistamalla. Muurahainen ajelee matkallaan kaikkien eri vuodenaikojen läpi, joten myös tätä teemaa on pelin avulla lapsen kanssa kätevä käsitellä.

Brio Playroom ajaa siis tavallaan myös yksinkertaisen kuvakirjan virkaa.

Peli ei ole täysin vapaata leikkiä, vaan sillä on selkeä alku ja loppu. Matkan varrella on myös pieniä tehtäviä, jotka täytyy suorittaa, jotta matka jatkuisi. Toki matkanteon voi lopettaa koska vain ja vaihtaa toiseen eläimeen.

Pistelaskua tai epäonnistumisen mahdollisuutta ei ole, vaan tunnelma on kaiken aikaa positiivinen ja kannustava.

Kun pelihahmot palaavat matkansa päätteeksi lastenhuoneeseen, ne menevät nukkumaan. Näin pelihetkelle saadaa lapsen näkökulmasta luonnollinen loppu eikä pelaamista ”tarvitse” jatkaa loputtomasti.

Yhteen pelikertaan menee aikaa muutamia minuutteja. Peliaika riippuu lopulta siitäkin, kuinka paljon matkan varrella pysähdytään ihmettelemään ruudulla näkyviä asioita.

Peli on tosiaan ainakin tämän jutun kirjoitushetkellä ilmainen eikä se sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia. Tokihan appi itsessään on Brion lelujen mainos, mutta jos ei anna tämän tosiseikan häiritä, on Brio Playroom hauskaa ja varsin kehittävän oloista tekemistä pienille pelaajille.

VINKKI: Brio-leluista on tehty myös erittäin hauska junaratapeli, joka sopii hieman isommille leikkijöille. Lue siitä lisää TÄÄLTÄ!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Brio Playroom
Androidille se löytyy täältä: Brio Playroom



Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset, Vauvat

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *