Brio-sovelluksesta löytyvät nekin junaradan osat, joita joulupukki ei koskaan tuonut

Maksullinen Brio-junaratasovellus epäilytti minua pitkään. Ajattelin, että kyseessä on lähinnä mainospeli eikä siihen tarttuminen innostanut.

Sitten lapsi löysi sovelluksen itse ja vaati saada sen omaan kännykkäänsä. Ja onneksi vaati, sillä kyseessähän on aivan loistava peli ihan jokaiselle Brio-ratoihin hurahtaneelle pikku rakentajalle!

Pelissä kootaan omaa junarataa tai leikitään pelistä valmiiksi löytyvillä radoilla.

Tarjolla on runsaasti Brio-sarjasta tuttuja radanosia, puita, ihmis- ja eläinhahmoja sekä autoja, joita raahataan pelialustalle valmiista valikosta.

Näin omasta maailmastaan saa luotua juuri sellaisen kuin haluaa.

Radan lisäksi myös oman junansa voi koota itse ja sen saa tietenkin radalle liikkumaan oikeasti.

Ekaluokkalainen innostui hurjasti huomatessaan, että tarjolla on myös asema, jollaista hän oli ”aina toivonut”. Kotoamme löytyy jättimäinen laatikollinen puisia Brio-tuotteita, mutta ilmeisesti ei sitten kuitenkaan kaikkia mahdollisia osia, joita olisi siihen unelmaleikkiin tarvittu…

Peliä voikin pelata ”oikean” junaradan kanssa rinnan ja leikkiä jatkaa hauskasti halutessaan tabletilla.

Peliä katsotaan yhäältä päin niin kuin karttaa, mutta näkymää on mahdollista muuttaa myös niin, että pelaaja ikään kuin istuu junan tai auton kyydissä maisemia katsellen ja menoa ohjaten.

Junan pilliä ja auton torvea voi tietenkin soittaa.

Olemme testanneet vastaavia sovelluksia myös aiemmin, mutta erityisen tästä sovelluksesta tekee se, että mukana on rakentamisen lisäksi myös pelattavaa.

Pelissä on mahdollista suorittaa pieniä tehtäviä, kuten ottaa ihmisiä junan kyytiin ja ruokkia eläimiä. Tehtävistä saa pisteitä, joita keräämällä rataansa saa lisäosia.

Tehtävistä vihjataan puhekuplilla, mutta pakko niitä ei suinkaan ole suorittaa, vaan pelkkään rakentamiseenkin voi keskittyä.

Puhetta tai tekstiä peli ei sisällä.

Digitaalinen Brio-rata sopii monipuolisuutensa vuoksi monen ikäiselle. 3-4-vuotias rakentelee varmasti jo näppärästi, jos vanhempi vähän auttaa. (Ratojen yhdistäminen ei aina käy ihan vain sinne päin sohimalla.) Toisaalta pelistä saattaa innostua vielä Brio-fani koululainenkin.

VINKKI: Hanki peli kännykän sijaan tabletille. Pienellä näytöllä radan kokoaminen on paljon hankalampaa.

VINKKI 2: Perheen yhteinen tabletti ei ole este. Peliä voi pelata jokainen sisarus erikseen, sillä leikkejä voi tallettaa useampia rinnakkain. Täytyy vain muistaa sopia, ettei toisen rataa mennä muuttelemaan ilman lupaa!

Katso pelin traileri!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: BRIO World – Railway
Androidille peli löytyy täältä: BRIO World – Railway

Lue myös muista junapeleistä
:

• Virtuaalijunarataa ei tarvitse purkaa edes siivouspäivänä
• Auto- ja junafanit leikit onnistuvat myös digitaalisessa muodossaKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *