Sovellus vie tieteen maailmaan – koralliriutan elämää voi tutkia helposti iPadilla

Tinybopin Tutkiskelijan kirjastossa tieteen maailmaan sukelletaan lapsia kiinnostavalla tavalla. Tällä kertaa testasimme koralliriutan elämää valottavan sovelluksen.

Aimmin olemme pelanneet muun muassa sääilmiöitä, ihmiskehoa ja maapalloa esitteleviä pelejä.

Minkälainen otus on sirkkaäyriäinen? Miksi keltavälskäri on kilpikonnan kaveri? Miten meritähdet hyötyvät kuolleesta haista? Entä maistuuko haille mustekala? 

Nämä asiat voisi tietysti lukea lapsille suunnatusta tietokirjastakin, mutta omin silmin katsomalla ja eläimiä sormella ohjaamalla asiat jäävät ehkä paremmin mieleen – ja ainakin oppiminen on hauskaa.

Koralliriutta-pelissä voi seurata eläinten touhuja veden alla ja oppia näin niiden elämästä.

Eläimet esitetään piirroshahmoina, mutta muuten sovellus on kuvauksissaan realistinen. Hain käytyä esimerkiksi pikkukalan kimppuun, näkyy vedessä verta. Tämä tiedoksi pienimmille ja herkimmille tieteilijöille. Muuten peli on kaikinpuolin lapsille sopivaa materiaalia.

Lue myös: Eläinsovellus antaa pikku tutkijalle tietoa nisäkkäistä

Koralliriutta-sovelluksen käyttöliittymä on Tinybopin aiempia sovelluksia pelanneille tuttu. Eläimiin pääsee tutustumaan syvällisemmin näytön vasemman laidan hitusen kryptisestä valikosta.

Pelissä ei ole puhetta, mutta eläinten nimet on tekstitetty suomeksi. Kielivaihtoehtoja on paljon, ja halutessaan eläimiä voi opetella vaikkapa englanniksi tai ranskaksi.

Tekstit saa myös kokonaan pois, jos merenalaista elämää haluaa fiilistellä ilman nimilappujen tavaamista. Peli sopii hyvin siis niillekin lapsille, jotka eivät osaa vielä lukea.

HUOM! Sovellus on tosiaan lähinnä tutkimista ja oppimista varten eli suoranaista ”pelattavaa” se ei juurikaan sisällä. Toki pienemmät lapset saavat kaloilla ja kilppareilla varmasti roolileikinkin halutessaan käyntiin.

VINKKI: Sovelluksen aloitusnäytöltä löytyy linkki kattavaan englanninkieliseen käsikirjaan, josta aikuinen voi luntata koralliriuttatietoa sekä peliohjeita ja vaivihkaa ujuttaa niitä pelaavalle lapselle.

Katso pelin traileri!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Coral Reef by TinybopKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *