Älypelissä seikkaillaan ja ratkotaan pulmia palleroiden kanssa

img_9668Thinkrolls-pelit tarjoavat aivojumppaa söpössä paketissa. Testasimme Thinkrolls 2:n, mutta sarjan aiempi osa on suurin piirtein samanlainen ja aivan yhtä hyvä valinta.

Molemmissa peleissä edetään tasolta toiselle pulmia ratkoen ja suloisia pallerohahmoja sormella ohjaten.

Tarkotus on poistaa palleron reitiltä esteitä siirtämällä esineitä oikeassa järjestyksessä ja oikeisiin paikkoihin.

Pulmat ovat pelin eri tasoilla erilaisia. Välillä vesiesteiden yli pitää saada silta, välillä edessä on eri suuntiin avautuvia haitariovia, rikkoutuvia kananmunia tai pallerojen leijumaan laittavia tuulettimia. Pelin edetessä opitaan siis myös fysiikan lakeja.

”Pelataanko yhdessä? Sä saat valita pallukan.”

Peli näyttää kivalta ja värikkäältä. Pelihahmon saa valita useasta vaihtoehdosta itse. Thinkrollsissa yhdistyykin hienosti houkutteleva ulkonäkö, hauskuus ja hyöty. Lasta ei liene vaikea saada pelin ääreen eikä vanhemmalle tule huono omatunto, vaikka pelin parissa hetki tai pari vierähtäisikin. Vanhemmat voivat myös seurata lapsen edistymistä. Seuraavalle tasolle ei pääse, ennen kuin edellinen on selvitetty.

img_9670Pelissä on kaksi vaikeustasoa. Helpompi sopii suurin piirtein 3–5-vuotiaille ja vaikeampi 5–9-vuotiaille. Vähän alle 6-vuotias Testitenava selvitti pelin helpommalla tasolla kuin vettä vain. Vaikeampi taso taas oli välillä sen verran haastava, että aikuisen apua tarvittiin. Peli sopiikin oivallisesti yhdessä pelattavaksi.

Jos Thinkrollsista innostuu oikein tosissaan ja kaipaa lisäpelattavaa, sarjasta on julkaistu myös kolmas osa, Kings & Queens, joka on kahta ensimmäistä Thinkrollsia hieman seikkailupelimäisempi. Lue lisää tästä.

Pelit on julkaisuut Avokiddo, jonka perin järkevän oloisista ja samalla humoristisista peleistä olemme aiemmin esitelleet mainion dna:sta opettavan monsteripelin.

 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls 2
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls 2

Ensimmäinen Thinkrolls taas löytyy täältä: iOS, Android

 

Kiinnostavatko pulmapelit? Saatat tykätä myös näistä:

 Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *