Sääilmiöt tutuiksi – pelissä hurrikaaninkin uskaltaa kokea itse

img_8268Opettavaisia pelejä tekevän Tinybopin sääsovelluksessa tutustutaan paukkupakkasiin ja hirmumyrskyihin turvallisesti teorian tasolla.

Sovelluksessa pääsee omin sormin nostattamaan myrskyn ja sormeilemaan lämpömittarin lukemia.

Jos lapsi sattuu olemaan pikku tieteilijä, ovat tämän sorttiset sovellukset hänelle aivan omiaan. Sää-pelissä pääsee tutkimaan pilven koostumusta, auringon ja veden vuorovaikutusta sekä kokemaan äärimmäisiä sääilmiöitä. Hauskuutta tutkimushommiin tuovat yksityiskohdat kuten koiran reaktioiden seuraaminen, kun lämpötila muuttuu helteestä hyti-hyti-pakkaseen.

img_8266Sovellus ei opeta sillä tavalla, että se antaisi suoria ja selkeitä vastauksia sääilmiöistä. Sen tarkoitus lienee herättää lapsessa uteliasuutta ja kysymyksiä, joihin voi yhdessä vanhemman kanssa etsiä vastauksia vaikkapa netistä. Toisaalta pelin kohderyhmä on niin nuorta, ettei tyhjentäviä tieteeteellisiä selontekoa tarvinnekaan vielä antaa.

img_9220Käyttöliittymä on tuttu Tinybopin aiemmista Ihmiskeho- ja Maapallo-sovelluksista. Se ei aukene ehkä ihan ensi silmäyksellä, joten vanhemman apua saatetaan tarvita alussa. Mielestäni sovellus sopii sen ikäisille, joiden kanssa pelistä voi jo jutella ja joita sääilmiöt ovat alkaneet jo kiinnostaa. Suosittelisin sovellusta siis noin 5–8-vuotiaille.

Peliin on mahdollisuus luoda oma profiili useammalle eri lapselle. Se ei sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia.

Katso pelin traileri tästä.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Sää

Androidille peli löytyy tästä: Tinybopin Sää

Lue myös: Kurkistus pinnan alle – tutkimissovellukset auttavat vastaamaan lapsen tiedekysymyksiinKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *