Kirja: Miinan ja Manun Helsingin-reissu herää sovelluksen avulla eloon

Törmäsimme kirjastoreissulla vahingossa aivan mahtavaan tulevaisuuden lastenkirjaan. Huomasimme nimittäin vasta kotona, että lainaamamme uuden Miina ja Manu pääkaupungissa -kirjan takakannessa neuvotaan lataamaan sovellus, jonka avulla tarjolla olisi lisämateriaaleja.

miina ja manuVaikka Miinan ja Manun Helsingin-reissusta kertova tarina toimi hyvin sellaisenaankin, niin pakkohan moista ihmettä oli kokeilla. Kirjan kantta kännykällä osoittamalla kuultiin laulu. Sisäsivuilla kännykän ruudulle ilmestyi tarinaan liittyviä videopätkiä.

Testitenava oli kirjasta haltioissaan. Miina ja Manu kun vierailivat paikoissa, joissa hän on itsekin käynyt, Linnanmäellä, Korkeasaaressa, Heurekassa ja Luonnontieteellisessä museossa. Kännykän ruudulla näkyneet videopätkät kruunasivat kokemuksen. Parasta lapsesta oli video, jossa näytettiin nopeutettuna, kuinka dinosauruksen luuranko on Luonnontieteelliseen museoon koottu.

Lisämateriaalien katsomista varten tarvittava Arilyn-sovellus on ilmainen ja saatavilla iOS- ja Android-laitteille. Sovelluksen käyttö on helppoa. Se vain klikataan auki, minkä jälkeen laiteella osoitetaan kirjan sivuilla olevia logoja. Videot käynnistyvät sitten itsestään.

Erityisen mukavaa toteutuksessa on se, etteivät lisämateriaalit ole itse tarkoitus, vaan nimensä mukaisesti vain kiva lisä. Eli kirjaa voi lukea hyvin, vaikkei älylaitteita omistaisikaan.

Kirjan voi hankkia itselleen vaikkapa täältä: Adlibris.fiKategoriat:Kirjat, Muut

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *