Ilmaiset lastenpelit tabletille – siis ihan oikeasti ilmaiset

Tavallisesti en suosittele ihan pienimpien lasten tabletteihin ilmaisia pelejä. Ne kun sisältävät todella usein häiritseviä tai jopa haitallisia mainoksia tai houkuttelevat lasta sovelluksen sisäisillä lisäostoilla, joihin joka tapauksessa tarvitaan oikeaa rahaa.

On kuitenkin poikkeuksia. Seuraavaksi kerron, mistä löydät laadukkaat Ilmaiset lastenpelit tabletille.

Ensinnäkin monet lastenpelifirmat mainostavat uusia maksullisia pelejään tarjoamalla jotakin vanhemmista mobiilipeleistään rajoitetun ajan ilmaiseksi. Pyrinkin aina kertomaan Viihdevintiöiden lukijoille, kun huomaan jonkin hyvän lastenpelin olevan tarjouksessa.

Kannattaa siis seurata Viihdevintiöitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Lisäksi ilmaispelimaailmassa on joitakin loistavia poikkeuksia, jotka ovat sekä lapsille sopivia että ihan oikeasti kuluttajalle maksuttomia. Ilmaista ladattavaa etsivän kannattaakin aloittaa alle listaamistani sovelluksista!

(Jos Viihdevintiöiden arviointikriteerit kiinnostavat, käy lukemassa postaukseni hyvistä lastenpeleistä täältä.)

 

Ilmaiset lastenpelit tabletille

Moka Mera Lingua

Jos haluaa löytää parhaat ilmaiset lastenpelit tabletille, kannattaa aloittaa Moka Merasta! Pienille lapsille tehty monipuolinen ja värikäs kielenopetuspeli Moka Mera Lingua sisältää yli kymmenen eri kieltä, joita lapsi voi harjoitella leikin lomassa joko itsekseen tai ohjatusti.

Sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, ruotsi suomi, saksa, venäjä, tanska, norja, islanti ja ukraina. Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi lapselle opetettava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on suomalainen ja ilmainen.

Lue lisää!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

 

Moonshot Mission

Yhden napin taktiikalla toimiva Moonshot Mission ei ole suoranaisesti lastenpeli, mutta se on lapsille turvallinen ja vaikeustasoltaan kouluikäisille sopiva.

Kyseessä on retrohenkinen avaruusseikkailu, jossa urhea suomalainen Kuu-matkaaja lähtee pelastustehtävälle. Matkan varrella kohdataan toimintaa ja pulmatehtäviä. Tarina etenee pelin lomassa lyhyin, englanninkielisin tekstein, joita voi joko seurata tai keskittyä pelkkään pelaamiseen.

Peli ei sisällä mainoksia, lisäostoja tai tietojenkeruuta. Moonshot Mission on ilmainen, koska sen tekijä on yksinkertaisesti päättänyt niin.

Lue lisää täältä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moonshot Mission
Androidille se löytyy täältä: Moonshot Mission

 

Elder Goo – Möllit

Loistava pulmapeli, jonka parissa voi puuhailla yksin tai vaikka perheen kesken yhdessä.

Tarkoitus on liikuttaa neljää erilaisilla taidoilla varustettua palleroa kentältä toiselle esteitä niiden tieltä poistaen. Älynystyröitään pääsee todella käyttämään, ja onnistumisen riemu on sitä suurempi, mitä kinkkisempi taso oli. Pelin on julkaissut Pikku Kakkonen ja kehittänyt Zaibatsu Interactive.

Peli sopii vähän isommille lapsille, noin viidestä ikävuodesta ylöspäin, ja se sisältää ilmaispeliksi todella paljon pelattavaa. Erittäin kannattava hankinta siis!

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

Moka Mera Emotions

Tämä sovellus ei olekaan peli, vaan työ- ja leikkikalu tunnetaitojen harjoitteluun. Hauska filtteriappi auttaa tunteiden tunnistamisessa ja nimeämisessä.

Idea on tarkastella omia kasvoja pelilaitteen ruudulla sovelluksen tunnefilttereiden läpi. Filtteri saa kasvot kuvastamaan eri tunteita; ilo saa suun hymyilemaan ja häpeä kasvot punastumaan. Surufiltteri taas tuo kyyneleet silmiin.

Moka Mera Emotionsista saa eniten irti, kun sillä leikkii lapsen kanssa yhdessä. Ainakin aikuisen kannattaa nimetä kaikki sovelluksesta löytyvät 19 tunnetta.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Emotions
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Emotions

Ilmaiset lastenpelit tabletille

Spoofy

Spoofy on kotimainen, suomea tai ruotsia puhuva seikkailupeli, jossa käydään läpi tavallisimmat sudenkuopat, joihin kokematon netinkäyttäjä voi langeta.

Pikkukoululaisille suunnattu viihdyttävä ja hauska ilmaispeli neuvoo konkreettisesti, millaisia kuvia kannattaa jakaa nettiin, miten toimia kiusaamistilanteissa ja millaisiin sivuihin netissä luottaa. Samalla se antaa vanhemmille työkaluja käsitellä netti- ja tietoturva-asioita lastensa kanssa.

Peliä voi pelata myös lapsen kanssa yhdessä. Koskaan ei ole liian aikaista tutustua kyberturvallisuuteen!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Spoofy
Androidille se löytyy täältä: Spoofy

Pikku kakkonen ilmainen sovellus lapsille

Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen sovelluksessa on puuhaa sekä taaperoille että isommille lapsille. Sovellus on suomeksi puhuttu ja se sisältää paljon värikästä tutkittavaa, useamman hauskan minipelin sekä lastenohjelmista tuttuja hahmoja. Sovellus myös päivittyy aina silloin tällöin. Joulukuussa siellä on ollut esimerkiksi digitaalinen joulukalenteri.

Jos lapsiperheessä on yksikin älylaite, pitäisi Pikku Kakkosen kuvakkeen löytyä sieltä!

Lue lisää tästä

Lataa Pikku Kakkosen sovellus tästä: iOS, Android

Buu-klubben fri app till barn

BUU-klubben

BUU-klubbenin sovellus muistuttaa monin tavoin Pikku Kakkosen sovellusta, mutta on ruotsiksi puhuttu. Turvallista, värikästä ja kivaa tekemistä alle kouluikäisille, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia tai haluavat pienen kielikylvyn.

Lue lisää tästä

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: BUU-klubben
Androidille se löytyy täältä: BUU-klubben

Pikku Kakkosen eskari

Pikku Kakkosen Eskari

Lista täyttyy Pikku Kakkosen julkaisuilla, mutta minkäs teet, kun nämä ovat mitä parasta sovelluskauppojen ilmaisantia.

Pikku Kakkosen Eskari tarjoaa opettavaisia tehtäviä niille lapsille, jotka alkavat kasvaa ohi muista Pikku Kakkosen peleistä. Sovellus antaa valmiuksia lukemaan oppimiseen, matematiikkaan, koodaukseen, englantiin sekä nuottien tunnistamiseen. Se on hauska tapa opetella uusia tärkeitä taitoja hauskanpitoa kuitenkaan unohtamatta!

Pikku Kakkosen koko sovellusarsenaalin lataamalla saatkin helpoiten parhaat ilmaiset lastenpelit tabletille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

 

Ekapeli Alku

Kun lukemaan opettelu tulee perheessä ajankohtaiseksi, kannattaa lapsen tablettiin ladata Ekapeli. Tämän sovelluksen avulla on moni natiainen oppinut lukemaan. Peli on käytössä useassa koulussa ja eskarissakin.

Ekapeliä on helppo pelata ja se on hyvällä tavalla koukuttava. Lapsen saaminen oppimispelien pariin kun saattaa toisinaan olla pienoinen haaste.

Lue lisää tästä

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Ekapeli Alku
Saatavana myös: Android

 

Molla ABC

Pelissä harjoitellaan kirjaimia numeroita niitä hauskasti ”pulpetin pintaan raaputtamalla”. Pelaaja voi itse määritellä, mitä kirjaimia harjotellaan ja kuinka paljon.

Peli näyttää kirjainten piirtämiseen ohjeet, ja pelaajan tarvitsee vain seurata sormellaan perässä. Homma lähtee siis sujumaan varmasti oikeaoppisesti. Mukana on myös tekstausaakkoset!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *