Pokémon Smile -pelissä hampaat harjataan Pikachun johdolla

The Pokémon Company on tuonut hammasharjausajastimet uudelle tasolle. Firman julkaisemassa ilmaisapissa autetaan lapsia hammashygienian ylläpidossa ja leikitään Pokémonien kanssa.

Pokémon Smile on paitsi ajastin myös kokonainen hampaidenpesun ympärille rakennettu värikäs kokemus. Hampaat harjataan kännykän tai tabletin etukameraa käyttäen ja itseään laitteesta peilaten. Lisäksi tarkoitus on kerätä Pokémoneja palkkioksi hyvästä suorituksesta.

Lue myös: 10 syytä pelata lapsen kanssa Pokémon GOta

Sovellus on hauska ja saa varmasti lapset kiinnostumaan hampaidenpesusta. Pari pulmaa siinä kuitenkin on.

Meidän testihenkilömme kannalta homma kaatui siihen, että peli seuraa kameran kautta nimenomaan käden harjausliikettä. Jos lapsi pesee hampaitaan sähköhammasharjalla, liikettä ei synny, joten pelaaminen ei oikein onnistu.

Lisäksi sovellus sisältää niin paljon kaikkea jännää Pokémon-sälää, että välillä hampaidenpesu tuntuu jäävän toissijaiseksi toimeksi.

Mikäli lapsella on käytössä perinteinen hammasharja, voi Pokémon Smile olla silti hyvä hankita. Kokeilu ei nimittäin maksa mitään.

Aluksi kännykän kameran edessä harjoitellaan oikea harjaustyyli. Peli muistuttaa (englanniksi) harjaamaan hitaammin tai nopeammin sekä näyttää kuvan avulla, mistä kohtaa hampaita milloinkin kuuluu harjata. 

Ajastin mittaa aikaa, ja ruudulla hyppivä Pikachu kannustaa.

Ahkerasta harjaamisesta pääsee pyydystämään itselleen Pokémoneja sekä saa virtuaaliseen vaatekaappiinsa Pokémon hattuja, joita voi ”pukea” itselleen päähän harjaamisen ajaksi.

Innokkaimpia Pokémon-kerääjiä peli muistuttaa myös siitä, ettei hampaita voi pestä liian usein. Kaikkia Pokémoneja ei siis pääse keräämään yhdessä tai kahdessa päivässä, vaan edistyminen vaatii pitkäjänteistä hammashygieniaa.

Sovelluksen asetuksista saa valita harjausajan ja sen, muistuttaako peli hammaspesuajoista notifikaatioin. Asetuksista voi myös päättää sen, ottaako laite kuvia harjaustilanteesta. Hassut harjauskuvat voi tallettaa kännykän tai tabletin muistiin.

Sovellus on ainakin tämän jutun kirjoitushetkellä täysin maksuton. App Storen esittelytekstissä mainitaan, ettei peli ehkä toimi kunnolla kaikilla laitteilla. Itse testasin peliä iPhoneX-puhelimella ja tuoreimmalla iOS-päivityksellä ja niillä pelaaminen onnistui hyvin.

VINKKI: Suosittelen, että vanhemmat vahtivat pienten lasten harjaamista/pelaamista. Muuten laitteen kanssa pelailu voi viedä voiton hammashommista tai kännykät tippua lavuaariin.

Lisää tietoa pelistä löytyy sen nettisivuilta, täältä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pokémon Smile
Androidille se löytyy täältä: Pokémon SmileKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *