Pok Pok Playroom on raikas ja monimuotoinen pelimaailma lapsille

Testissä: Pok Pok Playroom

Aina toisinaan tulee mieleen, että onkohan tämän blogin päivittämisessä enää mitään mieltä. Olen esitellyt satoja äppejä, ja joskus tuntuu, että suunnilleen kaikki lastenpeleihin liittyvä on jo nähty.

Mutta sitten eteen tuleekin jotakin ihan uutta ja innostavaa, josta on ihan pakko päästä heti kertomaan kaikille.

Tällä kertaa innostuin vallan tavattomasti Pok Pok Playroom -sovelluksesta.

Pok Pok Playroom on kanadalaisen pelifirman luoma digitaalinen leikkimaailma, joka on vajaan vuoden ikäisenä ehditty palkita jo 2021 Apple Design Award -voittajana.

Kyseessä on kuukausimaksullinen sovellus, jonka tarjoamat näennäisen yksinkertaiset puuhat ovat omintakeisia ja graafinen ilme kaikessa riisutussa yksinkertaisuudessaan suorastaan villi.

Monipuolinen sovellus tarjoaa 2-6-vuotiaille lapsille laajan valikoiman tutkittavaa, leikittävää, piirrettävää, rakennettavaa sekä mahdollisuuden luoda itse musiikkia.

Äpsissä pelaaja saa itse valita, mitä haluaa tehdä. Aloitusnäkymän kuvakkeita tökkäämällä pääsee valitsemaansa leikkiin.

Mukana on muun muassa kuvakirjamainen leikkikaupunki, jota on helppo tutkia vaikka lapsen kanssa yhdessä sanoja opetellen tai tarinoita keksien.

Kotileikkiosiossa lapsi voi syventyä roolileikkeihin ja tutkia kodista löytyviä esineitä. Luontopelissä taas tarkkaillaan ötököiden liikkeitä.

Digitaalisia palikoita.

Kaukosäätimistä ja kännyköistä kiinnostuneille pikkuiselle on oma osionsa, jossa saa paineilla esineiden nappuloita ja väännellä vipuja mielin määrin liikkeiden ja äänten aikaansaamiseksi.

Musikaalisessa osiossa luodaan kappaleita äänipylpyröitä riviin raahaamalla. Lisäksi mukana on paikka digitaaliselle piirtelylle ja palikkarakentelulle.

Itseään pääsee siis ilmaisemaan monin eri tavoin, mutta samalla hyvin helposti. Käyttöliittymän kanssa pärjää nimittäin pääosin vain ruutua tökkimällä ja esineitä raahaamalla. Puhetta tai tekstiä peli ei sisällä.

Sovelluksella voi leikkiä oman mielensä mukaan ilman sääntöjä. Tutkittavaa on niin paljon, että joka pelikerralla löytyy uutta pitkän aikaa.

Pelimaailma on myös siinä mielessä jännä, että se sopii samaan aikaan sekä ihan pienelle että vähän isommallakin lapselle. Eri ikäiset leikkijät katsovat samaa, runsasta kokonaisuutta eri silmin ja kiinnittävät huomiota eri asioihin.

Pok Pok Playroom on visuaalisesti erittäin selkeä, täynnä arjesta tuttuja asioita ja näin pienen lapsen helposti hahmotettava.

Äänimaailmaltaan se on rauhoittava ja monin paikoin jopa meditatiivinen. Uskon, että tämän digipelin parissa enemminkin rauhoittuu kuin villiintyy.

Muutaman testikerran jälkeen on helppo ymmärtää, miksi äppi on (aikuisten keskuudessa) niin kehuttu ja palkittu. Se tuntuu heti ensikokeilulta niin sanotusti ”järkevältä tekemiseltä” pienelle lapselle. Sen sisältö on opettavaisen oloinen, mutta samalla luovaan leikkiin kannustava.

Moninaisuudessaan se myös tuntuu nykyaikaiselta ja raikkaalta. Kuvissa näkyy sateenkaariperheitä, pyörätuolissa istuvia lapsia ja imettäviä äitejä.

Mukana on viitteitä eri kulttuureista eikä pelin värimaailma erityisesti korosta ihmishahmojen ihonvärejä. Mukana on niin ruskeita, keltaisia kuin sinisiäkin ihmisiä.

Pok Pok Playroom

Pelin kuvitus on kuvakirjamaista.

Sitten siihen tosiasiaan, että hyvästä pitää maksaa. Sovelluksen hinta on melko suolainen, vajaan kympin kuussa tai vuosimaksulla vähän vähemmän. Kerralla tätä pelikokonaisuutta ei voi itselleen ostaa, vaan palvelusta maksetaan säännöllisesti niin kauan kuin sitä haluaa käyttää.

Toisaalta pelattavaa luvataan tulevan jatkuvasti lisää, joten sisältöä pitäisi saada koko rahan edestä ilman, että pelaaja kyllästyy heti alkuunsa.

Pok Pok Playroomia saa kokeilla viikon ajan ilmaiseksi. Siinä ajassa varmasti jo huomaa, onko lelu oman lapsen kannalta kannattava hankinta. Ja ainahan tilauksen saa lopettaa, jos siltä tuntuu.

Pok Pok Playroom

Mieleinen peli valitaan selkeästä valikosta.

Pok Pok Playroom on siis monella tavalla innostava ja tuoreentuntuinen pelikokonaisuus, jonka voin luvata ihan takuulla olevan pelikriittisemmänkin vanhemman mieleen.

Sovellus ei sisällä lisäostoja eikä kolmannen osapuolen mainontaa.

Lue pelistä lisää Pok Pokin omilta nettisivuilta.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pok Pok PlayroomKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

  1. Joo, ei haittaa yhtään jos peli tuntuu järkevältä tekemiseltä 😁 hyvin sanottu. Voisihan tätä testauttaa, meillä ei hirveän paljoa pelejä olekaan ladattu. Ajatellut, että kerkiävät kyllä isompana pelata, mutta ehkäpä tällainen sopii vielä hyvin mukaan 👌

    • Tämä kyllä on kiva näin vanhemmankin näkökulmasta. Pienten pelaamisessa on se hyvä puoli, että äiti voi helposti päättää kaikista peleistä. 😀

  2. Kiinnostava mahdollisuus jälleen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *