Leikitään kännykällä! Syysloman pelitärpit lapsille taaperosta koululaiseen

Tässäpä oivaa syyslomatekemistä lapsille! Kokosin omien suosikkieni joukosta pelitärpit koko katraalle! Nämä voi kaivaa esiin sadepäivänä tai vaikka matkalle lähtiessä.

Lähes kaikki peleistä löytyvät sekä iPhonelle, iPadille että Androidille.

Vauhdikkaalle koululaiselle

Super Mario Run on ehtaa Marioa. Nintendon peleistä tuttua putkimiestä hyppyytetään läpi tasojen kolikoita keräillen ja vihollisten päälle pomppien.

Pelin mobiiliversiossa Mario juoksee eteenpäin itsekseen, ja hahmon saa hyppäämään ruutua koskettamalla. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta haastetta piisaa useamman tason verran. Tätä ei pelaa läpi päivässä tai kahdessakaan. Lisäksi peruspelin lisäksi tarjolla on sen verran paljon lisätekemistä, että pelin melko rouhea kympin hintakaan ei tunnu sisältöön verraten paljolta.

Peliä saa kokeilla ilmaiseksi. Koko peli lunastetaan sovelluksen sisäisenä ostona.

Super Mario Run sopii mielestäni 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille, aikuisillekin.

HUOM: Peli tarvitsee toimiakseen nettiyhteyden.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Super Mario Run
Androidille peli löytyy täältä: Super Mario Run

 

Toca hair salon 4, pelejä offline-tilassa

Tyyliniekalle leikki-ikäisestä koululaiseen

Tämä on luovan tyylitaiturin unelma! Kampaamopelin idea on luoda kampauksia ja tyylejä salonkiin saapuville asiakkaille. Hahmojen hiuksia ja partaa voi pestä, leikata ja värjätä. (Tai ajella vaikka kaikki kokonaan kaljuiksi.)

Peli sopii yli 4-vuotiaille, ja moni koululainenkin saattaa siitä innostua. Pelaaminen käy yksinkertaisimmillaan sormella sohimalla, ja on pelaajasta kiinni, kuinka pikkutarkkaan lopputulokseen kampausten ja meikkien kanssa pyrkii.

Huom! Peli ladataan ilmaiseksi, ja se tarjoaa erilaisia tyylipaketteja maksua vastaan. Kannattaa siis varautua keskustelemaan siitä, mitä ostetaan ja mitä ei.

Lue lisää…

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Hair Salon 4
Androidille se löytyy täältä: Toca Hair Salon 4

Näppärälle eskarilaiselle

Thinkrolls-pelisarja tarjoaa humoristista ja rauhallista pelattavaa, joka kehittää loogista ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä. Thinkrolls Space -pelin teemana ovat avaruusöttiäiset ja pelihahmoina sarjasta tutut pienet pallerot, joita liikutellaan sormella raahaten läpi nokkeluutta vaativien pulmakenttien.

Pelihahmot reagoivat pelin etenemiseen iloisin tai pettynein äänin, ja pelin äänimaailma on muutenkin hassu. Taustamusiikki on ihan miellyttävää ja sen saa vieläpä pelin asetuksista kokonaan pois. Peliä suljetussa tilassa, vaikkapa autossa kuunteleva vanhempi antaa aina pisteen tästä mahdollisuudesta!

Pelissä on kaksi vaikeustasoa. Helpompi sopii noin 5-8-vuotiaille ja vaikeampi sitä vanhemmille.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls Space
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls Space
Ja sen voi ladata myös Amazonin sovelluskaupasta

Herkkusuulle leikki-ikäiselle

Kaksi ensimmäistä peliä vaativat jo aika paljon taitoa, mutta tämä peli on toista maata! Toca kitchen 2 on yksinkertainen keittiöpeli, jossa saa sotkea ja sekoilla mielin määrin ilman sääntöjä. Pelaaminen sujuu esineitä tökkimällä ja raahaamalla.

Pelin idea on laittaa ruokaa vieraille ja tarkkailla sitten näiden reaktioita. Oliko hyvää vai pahaa? Ruokailijan ilme jättää harvoin tulkinnan varaa. Pelissä pääsee käyttämään sellaisiakin keittiövälineitä, jotka ovat oikeassa elämässä pieniltä vielä kielletty.

Peli sopii noin 3-8-vuotiaille,

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Kitchen 2
Androidille peli löytyy täältä: Toca Kitchen 2
Ja Windowsille täältä: Toca Kitchen 2

Musiikkia taaperolle

Pienimmille pelaajille sopii rauhallinen ja värikäs meno. Erityisen tästä pelistä tekee se, että sen taustalla soi klassinen musiikki.

Tongo Music -peliä osaa pelata jokainen. Kaikki hoituu vain ruutua tökkimällä. Mitä tapahtuu, kun kosketan kissaa? Entä mikä kappale käynnistyy siiliä tökkäämällä? Värikkäät hahmot heräävät eloon ja musiikki soi. Tässä sovelluksessä pääosassa ei ole vauhdin hurma ja pisteiden kerääminen, vaan rauhallinen katselu ja kuuntelu.

Peli sopii noin 2-4-vuotiaille.

Lue lisää…

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Tongo Music
Androidille peli löytyy täältä: Tongo MusicKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *