Super Mario Run vetoaa sekä Nintendo-konkariin että diginatiaiseen

Super Mario Run on mobiilipeli, josta äiti on jopa innostuneempi kuin eskarilainen.

Eikä ihme. Kuusivuotias tablettisukupolven edustaja ei tiedä Mario-nostalgiasta mitään. Itse sen sijaan vietin suunnilleen koko 80-90-lukujen taitteen Nintendoni äärellä. Parasta oli tietenkin Super Mario Bros. jatko-osineen.

Myös Super Mario -mobiilipelin parissa on äidillä kulunut tovi jos toinenkin.

Super Mario Run on Nintendon ensimmäinen kunnollinen älypuhelinpeli. Aiemmin pelifirman hahmoja on nähty Nianticin kehittämässä Pokémon Gossa. Lisäksi Nintendo on julkaissut Mii-hahmoihinsa perustuvan Miitomo-sovelluksen.

iPadille, iPhonelle ja Android-laitteille tarjolla oleva Super Mario Run on paljon pelattavaa sisältävä pelikokonaisuus, jonka tasohyppelyosuudessa Mario juoksee itsestään eteenpäin ja pelaaja koettaa saada putkimiehen pomppaamaan esteiden yli ruutua naputtamalla.

Toisessa osiossa pelataan samaan tapaan mutta muita pelaajia vastaan ja kolmannessa rakennetaan pelissä kerättyjen kolikoiden turvin omaa valtakuntaa.

Tarjolla on kolikoiden keräilyä, vihollisöttiäisten liiskaamista päälle hyppäämällä ja tietysti prinsessa Peachin pelastamista. Tunnelma on, noh, mariomainen.

Pelattavaa on mukavan paljon sillä kenttien läpimenon jälkeen haastetta lisätään erikoiskolikoilla, joiden kerääminen on konkarillekin kinkkinen nakki.

Valtakunnan päivittäminen taas on hauskaa erityisesti lapsen mielestä. Pelin edetessä pelihahmokseen voi valita Marion lisäksi myös Luigin, Prinsessan, Toadin tai Toadetten. Kullakin hahmolla on omat vahvuutensa.

Vaikka Super Mario Run pitää sisällään paljon pelattavaa ja haastettakin, on itse pelaaminen silti varsin yksinkertaista. Mario juoksee eteenpäin itsestään ja hyppää ruutua koskettamalla. Pelaaminen onnistuu siis niin sanotusti yhden sormen taktiikalla.

Peliin on mahdollista kutsua mukaan myös kavereita ja vertailla heidän kanssaan pelituloksia.

KENELLE: Suosittelen peliä eskari-ikäisille ja sitä vanhemmille. Pienemmillä eivät motoriset taidot välttämättä vielä riitä hyppyjen kohdistamiseen. Lisäksi käyttöliittymä on melko monimutkainen. Koululaisille Super Mario -hommelit ovat oikein kivaa ja kunnollista pelattavaa.

MITÄ MAKSAA: Super Mario Runia saa testata maksutta. Koko pelin lataaminen kännykästä riippuen noin kympin.

Melko kallista mobiilipelistä. Toisaalta Mario-hommista tykkäävälle pelissä riittää tekemistä pitkäksi aikaa.

HUOM: Peli tarvitsee toimiakseen nettiyhteyden eivätkä sen nettilinkit ja kaverinkutsumisnapukat ole lapsilukkojen takana. Kyseessä ei siis ole pienille lapsille yksin pelattavaksi tarkoitettu sovellus.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Super Mario Run
Androidille peli löytyy täältä: Super Mario RunKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *