Palleroiden pulmapeli tarjoaa haastetta ja kannustaa ongelmanratkaisuun

Palkittu Thinkrolls-pelisarja on oivallinen valinta aivopähkinöistä tykkääville lapsille. Värikkäissä ja hauskoissa peleissä seikkaillaan pallurahahmoa sormella pyöritellen ja eteen tulevia esteitä älyä käyttäen ratkoen.

img_3915-1

Olemme tykänneet kovasti Avokiddo-pelifirman luoman sarjan kahdesta aiemmasta osasta. Ne ovat olleet pitkäaikaista käyttöä kestäviä ja kehittävän oloisia.

Sarjan kolmas, Thinkrolls: Kings & Queens on niin ikään hyvä älypeli lapsille. Teemaltaan kuninkaallinen peli alkaa oman palluran tuunaamisella. Hahmolle valitaan päähine, kampaus ja kasvonpiirteet. Pelaaja voi itse päättää, onko hahmo prinssi, prinsessa vai jotain ihan muuta.

Thinkrolls älypeli lapsille

Itse pelaaminen tapahtuu hahmoa ja eteen tulevia esineitä sormella liikuttamalla. Päästäkseen eteenpäin, on ratkaistava esteet, avattava esimerkiksi portteja ja ylitettävä rotkoja. Apuna on kullakin tasolla erilaisia esineitä, kuten leijumaan pistävää taikajuomaa tai pyöriviä rattaita.

Alkupään kentät menevät läpi heittämällä, mutta tehtävät vaikeutuvat vähitellen.

Yhtä pulmaa voi yrittää ratkaista loputtomasti ilman aika- tai pistelaskua. Toisaalta, jos ongelma ei kerta kaikkiaan ratkea, ei eteenpäin pääse millään. Pelissä siis treenataan paitsi ongelmanratkaisutaitoja myös kärsivällisyyttä.

img_3919

Sovellus sisältää edellisten Thinkrollsien tapaan todella paljon pelattavaa. Tasoja on yhteensä 120. Lisäksi voi valita, haluaako pelata helppoa vai vaikeaa pelityyppiä.

Helpompi on tarkoitettu 5-8-vuotiaille ja vaikeampi sitä vanhemmille. Täytyy myöntää, että itselläni meni sormi suuhun välillä helpompaakin peliä pelatessa, joten haastetta lapsille varmasti riittää.

Kyseessä ei siis tällä kertaa siis ole ihan pienimpien sovellus. Aloittelijoille suosittelen hieman helpompaa Thinkrolls 2 -peliä, joka on hyvin saman tyylinen älypeli lapsille.

Sovellukseen on mahdollista luoda oma pelitilinsä useammalla lapselle. Näin sisarukset pääsevät kukin edistämään omaa peliään rauhassa.

Thinkrolls älypeli lapsille

HYVÄ TIETÄÄ: Peli ei tarjoa pulmiin vihjeitä. Jos lapsi juuttuu yhteen kohtaan pitkäksi aikaa, voi hermostus iskeä. Vanhempi voi tietysti (osatessaan) neuvoa ongelmakohdan yli, mutta lapsen kanssa voi myös jutella siitä, miten pulmiin löytyy usein ratkaisu niin, että pitää pienen tauon tai nukkuu yön yli.

Peli on sen verran pitkä, ettei sitä kuitenkaan ole tarkoitus pelata kerralla läpi.

Katso pelin traileri

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesit tästä: Thinkrolls: Kings & Queens
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls: Kings & Queens

 

Huom! iPhonella ja iPadilla peliä voi kokeilla ensin maksutta lataamalla sovelluksen täältä!Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *