Moonshot Mission: Pieni suomalainen ilmaispeli on silkkaa hauskuutta ja hyvää mieltä

Moonshot Mission

Testissä: Moonshot Mission

Heti alkuun on sanottava, että tämän pelin suhteen olen varmasti vähän puolueellinen, sillä olen seurannut sen kehitystä aivan läheltä, omassa kodissani.

Moonshot Mission -pelin on tehnyt pelialalla pitkän uran tehnyt puolisoni. Kyseessä on yhden miehen hyvän mielen harrastusprojekti, jonka tarkoitus ei ole rahan ansaitseminen tai peli-imperiumin rakentaminen vaan hauskanpito.

Uskallan siis suositella peliä varauksetta teillekin!

Kyseessä on retrohenkinen avaruusseikkailu, jossa urhea suomalainen Kuu-matkaaja lähtee pelastustehtävälle. Matkan varrella kohdataan toimintaa ja pulmatehtäviä. Tarina etenee pelin lomassa lyhyin tekstein, joita voi joko seurata tai keskittyä pelkkään pelaamiseen.

Tarina on humoristinen ja tehtävät yllättäviä. Jokainen pelattava taso on erilainen, ja tason aluksi pelaajan on aina keksittävä, mitä pikseliukon tehtävä tällä kertaa on.

Yhden napin taktiikalla toimiva peli vaatii toisinaan sorminäppäryyttä ja toisinaan taas toimivia hoksottimia. Ainoa tavoite on edetä tasolta toiselle, tyyli on vapaa.

Moonshot Mission eroaa monesta nykyajan ilmaispelistä sillä tavalla, että se on läpipelattava kokonaisuus, jossa on selkeä alku ja loppu. Se ei siis jatku ikuisesti liimaten pelaajaa ruudun ääreen yhä uusien päivitysten tai kerättävien asioiden avulla.

Noheva geimeri läpäisee kaikki tasot pitkällä välitunnilla tai lounastauolla. Hitaammin etenevä taas voi taittaa avaruusukon matkaa vaikka taso kerrallaan muutaman minuutin pätkissä.

Moonshot Mission

Peli sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, mutta vaikeustasoltaan se ei ole ehkä ihan pienimmille. Lisäksi pelin tekstit ovat englanniksi, joten jos tarinaan haluaa päästä sisään, tarvitaan hieman enkuntunneilla puurtamista. 

Koululaiset pärjännevät tehtävien ja kielen kanssa varmasti ihan aikuisen lailla. Sanoisin, että yli 9-vuotias pelaaja selviää haastavimmista kohdista jo helposti. (Samaa ei voi sanoa kaikista keski-ikäisistä lastenpelibloggaajista.)

Vaikeampi taso voi joskus joskus vähän turhauttaa, mutta elämiä tai pisteitä ei tässä pelissä lasketa, joten yrittää saa niin monta kertaa kuin tarve vaatii.

Kuten mainittu, Moonshot Mission on ilmainen. Pelissä ei ole mainoksia eikä se kerää pelaajista minkäänlaisia käyttäjätietoja. Se ei myöskään myy timantteja, kolikoita, lisätasoja, skinejä tai muutakaan ylimääräistä.

Tarjolla on siis silkkaa hauskuutta ja iloa. Lämmin suositus!

Lisää tietoa pelin nettisivuilta

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moonshot Mission
Androidille se löytyy täältä: Moonshot MissionKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *