Mikä ihmeen Lego Fortnite? Faktat, jotka vanhemman kannattaa pelistä tietää

Lego Fortnite yhdistää Legon minifiguurit sekä Fortniten seikkailut ihan omaksi kokonaisuudekseen.

Vähän Minecraftiakin muistuttavissa maailmoissa pääsee tutkimaan ympäristöä, harjoittelemaan selviytymistä sekä rakentamaan legopalikoista mielikuvituksellisia rakennuksia.

Lapsille monesti tärkeät Fortniten skinit ja tanssit ovat mukana myös pelin Lego-versiossa.

Testasimme uutta Lego-pelimuotoa yhdessä teini-ikäisen kanssa. Kokosimme Lego Fortnitesta vanhempia varten lyhyen tietopaketin, jonka avulla oman perheen pelipolitiikasta on toivottavasti hieman helpompi päättää.

 

Mistä on kyse?

Lego Fortnite on perinteisen Fortniten sisällä oleva uusi pelimuoto, joka sopii jo hieman nuoremmille pelaajille kuin muu Fortniten sisältö. Pelissä voi rakentaa ja taistella. Hahmot ovat Lego-ukkeleita ja rakennusaineet legopalikoita.

 

Selviytymistä ja hiekkalaatikkoa

Pelaaja voi valita pelimuodon kahdesta vaihtoehdosta. Systeemi on vähän samanlainen kuin Minecraftissa.

Selviytymisosiossa kerätään rakennusaineita ja muita resursseja, rakennetaan yöksi suoja ja taistellaan vihollisia vastaan. Tarkoitus on yrittää selviytyä hengissä mahdollisimman kauan.

Hiekkalaatikko-pelimuodossa taas rakennellaan omia teoksia sekä tutkitaan ympäristöä kaikessa rauhassa ilman stressiä ja pelkoa hengen menetyksestä. Tämä pelimuoto sopii erityisesti nuoremmille pelaajille.

Tarkoitus ei siis ole kilpailla muita pelaajia vastaan niin kuin perinteisen Fortniten Battle Royale -pelimuodossa.

 

Miten pelataan?

Ihan aluksi on luotava Epic Games -tili ja hankittava Fortnite-peli. Lego Fortnite löytyy perus Fortniten sisältä omana osanaan. Pelata voi joko tietokoneella, Android-laitteilla tai pelikonsoleilla.

Pelata voi yksin tai yhdessä. Lego Fortnitessa yhteen pelimaailmaan voi tulla kerrallaan mukaan kahdeksan eri pelaajaa. Ei haittaa, vaikka kaverit pelaisivat eri pelivälineillä, joten mikä vain käy: PlayStation, PC, Android, Nintendo Switch tai Xbox.

Mikä on Lego Fortniten ikäraja?

Perinteinen Fortnite on ikärajaltaan 12, mutta Lego Fortniten ikäraja on PEGI7.

Itse sanoisin, että pelin itsenäisessä käytössä paras kohderyhmä ovat jo reilusti kouluiän saavuttaneet lapset, jotka hallitsevat nettipelaamisen lainalaisuudet ja ymmärtävät pelin sisäisten ostosten rahallisen arvon.

Lego Fortnitea ei myöskään ole ainakaan toistaiseksi käännetty suomeksi, ja se sisältää jonkin verran englanninkielistä tekstiä. Välttävä kielitaito on siis avuksi.

Jos vanhempi on mukana pelihetkissä, sopii Lego Fortnite mielestäni hieman kouluikää nuoremmillekin. Ainakin, kun aloittaa leppoisammasta hiekkalaatikkopelimuodosta ja pitää huolen pelin turva-asetuksista.

 

Mitä maksaa?

Fortniten ja samalla myös Lego Fortniten pelaaminen on ilmaista, mutta pelin sisällä on myynnissä kosolti lisävarusteita hahmoille. Kokemuksesta sanon, että kaipuu ostoihin voi nuorella pelaajalla olla suuri ja rahaa saa kyllä palamaan, jos ostohousut ovat jalassa.

Sopikaa yhdessä, miten ostoista päätetään, ja muista laittaa ostot lapsilukkojen taakse!

 

Onko Lego Fortnite turvallinen lapsille?

Fortnite, jonka sisällä Lego-osiokin on, on nettipeli, jossa on mahdollisuus muiden kanssa pelaamiseen ja mikromaksuilla osteluun. Turva-asetuksista huolehtiminen on siis erittäin tärkeää.

Jos lapsen iäksi merkitsee Epic Games -tiliin alle 13, on esimerkiksi voice chat automaattisesti pois päältä.

Mieti ennen pelaamisen aloittamista, kuinka tahdot ostojen ja chattien kanssa toimittavan ja pidä huolta, että nuorempi lapsi kutsuu yhteisiin pelisessioihin vain oikeita kavereitaan.

Epic Games -tilin asetusten lisäksi kannattaa katsoa läpi myös pelilaitteen omat asetukset.

 

Lisää tietoa

Haluatko tutustua Lego Fortniteen vielä tarkemmin? Pelin suomenkielisiltä nettisivuilta löydät lisätietoa!

 

Kiinnostaako jokin muukin lasten suosikkipeli? Lue myös:

Mikä ihmeen Fortnite?

Mikä ihmeen Minecraft?

Mikä ihmeen Brawl Stars

Mikä ihmeen Among Us

Mikä ihmeen Roblox?Kategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *