Pelataan yhdessä: Kaunis kukkapeli on taiteellinen ja meditatiivinen kokemus

Lastenpelejä pelannut tietää, ettei pelaaminen ole aina vauhtia ja räiskintää. Tällä kertaa esittelenkin pelin, joka on oikea taideteos maisemakuvineen ja kauniine musiikkeineen.

Flower ei ole lastenpeli, mutta sopii myös lapsille. Pienetkin lapset voivat nauttia sen katselusta, kun vanhempi pelaa.

Pelikokemus on seesteinen, jopa meditatiivinen. Tästä huolimatta peli tarjoaa myös haastetta ja vähän jännitystäkin.

Kun sovelluksen nimi on Flower, ei kannata hämmästyä, että pelihahmo on kukka. Oikeammin pelaaja ohjaa tuulta, joka lennättää kukan terälehtiä läpi peltomaiseman keräten mukaansa aina uusia erivärisiä terälehtiä.

Välillä lennetään korkeuksissa, toisinaan pellon heinää viistäen. Kulkusuunnan määrää uusien kukkien sijainti, mutta vapaastikin voi lennellä maisemaa fiilistellen. Kun yhdeltä pelitasolta on kerätty kaikki ympyröin merkityt terälehdet, siirrytään uuteen maisemaan. Myös säätila ja vuorokaudenajat vaihtelevat pelin edetessä.

Tunnelma vaihtelee aurinkoisista ja kepeistä alkukentistä loppupään yökenttiin, joissa pimeys, uhkaavampi maisema ja synkkä musiikki voivat jännittääkin. Lopulta luonto kuitenkin voittaa kylmän teräksen.

Flower on alun perin palkittu PlayStation-peli. Toimii se mobiiliversionakin, mutta uumoilen tuulen ohjaamisen olevan helpompaa oikeilla konsolilaitteen peliohjaimilla.

Mobiiliversiossa voi valita kahdesta eri ohjaustyypistä. Toisessa tuulta käännellään pelilaitetta kallistamalla. Tämä oli ainakin itselleni hankalampaa, vaikka tunnelmaa tällainen pelityyli toki taidepeliin tuokin. Joka tapauksessa välillä sai tehdä paljonkin työtä, jotta terälehdet lentäisivät oikeaan suuntaan.

Nuoremmilta lapsilta tarkka ohjaaminen ei ainakaan heti varmasti onnistu. Mikään ei kuitenkaan estä lentelemästä päämäärättömästi minne sattuu, tämä onnistuu keneltä vain.

Testasin pelin iPhone X -puhelimella, jonka suuri näyttö teki pelille oikeutta. Pelin nähtyään myös 8-vuotias innostui siitä ja halusi sen omalle tabletilleen, jolla pelikokemus näytti jopa vielä hienommalta.

Tokaluokkalaiselta pelaaminen sujuikin hienosti, vaikka mieluiten lapsi rauhoittuikin kylkeeni peliä katselemaan.

Kannattaa vilkaista esittelyvideo jo ihan siksi, että peli on niin omanlaisensa kaikkien muiden pelien joukossa. Ainakin itse olin vaikuttunut, lopussa vähän liikuttunutkin. Harvoin sitä luonto saa tällä tavalla olla pelin keskipisteenä.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: FlowerKategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *