Älypeli Thinkrolls Space ei päästä lasta liian helpolla

Avokiddo-pelifirman luomat söpöt Thinkrolls-älypelit ovat yksi suurista suosikeistani.

Pelit ovat kerrassaan suloisia ja mikä parasta, ne kehittävät lasten ongelmanratkaisutaitoja ja loogista ajattelua.

Aiemmin sarjassa on julkaistu monen ikäisille sopivat Thinkrolls 1 ja 2 sekä Thinkrolls Kings & Queens. 

Lasten älypeli Thinkrolls Space

Uusimmassa Thinkrolls Space -pelissä seikkaillaan avaruudessa.

Uutuuden idea on sama kuin aiemmissakin osissa. Pelissä liikutellaan pelihahmoina toimivia palleroita läpi esteisten kenttien. Tarkoitus on keksiä kullakin tasolla, mitä esineitä pitää liikuttaa ja missä järjestyksessä, jotta pallero pääsisi eteenpäin.

Vaikeustasoja on kaksi. Toinen sopii yli 5-vuotiaille ja toinen yli 8-vuotiaille. Jälkimmäisessä saa aikuinenkin välillä tosissaan ihmetellä.

Thinkrolls Space on kiva tablettipeli lapsille

Aikarajoituksia ei ole, ja kutakin tasoa saa kokeilla uudestaan niin monta kertaa kuin haluaa. Armoa ei kuitenkaan tunneta: Jos tason ideaa ei keksi, ei eteenpäin pääse.

Pelihahmot reagoivat pelin etenemiseen iloisin tai pettynein äänin, ja pelin äänimaailma on muutenkin hassu. Taustamusiikki on ihan miellyttävää ja sen saa vieläpä pelin asetuksista kokonaan pois. Peliä taustalla kuunteleva vanhempi antaa aina pisteen tästä mahdollisuudesta!

Thinkrolls Space on kiva tablettipeli lapsille

Testasimme peliä yhdessä 9-vuotiaan kanssa.

Vaikeammat tasot sujuivat ainakin alkuun suhteellisen helposti. Pian lapsi olisi kuitenkin halunnut luovuttaa. Mutta tämä pelipä ei olekaan niitä yksinkertaisia napsuttelupelejä, joissa palkinnon saa sen enempää ajattelematta.

Thinkrollseihin täytyy oikeasti keskittyä, ja vasta oikeat ongelmanratkaisutaidot palkitaan.

Pelitasojen lopussa pelaaja saa tähtiä ja sydämiä, joita keräämällä voi ”ostaa” lisää erilaisia pelihahmoja.

Oikealla rahalla pelissä ei voi ostaa mitään eikä mainosvideoitakaan ole. Uutta elämää ei siis voi lunastaa mitenkään, vaan lapsen on pelattava ihan itse.

Kannustin siis jälkikasvua jatkamaan, sillä uskon, että Thinkrollsien kaltaisten pelien pelaaminen tekee lapselle välillä ihan hyvää.

Thinkrolls Space on kiva tablettipeli lapsille

Teknisesti pelin pelaaminen on helppoa. Asioita liikutellaan ihan vain sormella vetämällä. Välillä ohjaus on hieman tahmeaa, mutta se ei tällaisessa hidastempoisessa pelissä onneksi liikaa häiritse.

Pelin asetuksista saa luotua omat profiilit useammalle eri pelaajalle. Sisarukset tai kaverukset voivat siis vuorotellen edistää rauhassa omaa peliään.

Katso Pelin traileri!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls Space
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls Space
Ja sen voi ladata myös Amazonin sovelluskaupastaKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *