Vähän pöhkö Chuchel on hauskaa pelattavaa nokkelille muksuille

Viime aikojen paras pelilöytöni on Amanita Designin kehittämä Chuchel. Kyseessä on taiteellinen ja värikäs pulmapeli todellisille häröilyn ystäville.

Pelin idea on auttaa päähenkilöä, oranssia ja pörröistä Chuchelia saamaan kirsikan.

Tasot ovat lyhyitä ja niiden idea on periaatteessa aina sama: Kirsikka olisi niin lähellä, mutta esteitä ja vastoinkäymisiä piisaa otuksen ja herkun välillä.

Chuchel lentelee

Pelaaja tarvitsee siis nokkeluutta, jotta saavuttaisi palkinnon.

Toisinaan täytyy hämätä kirsikan varastanutta pikku otusta, välillä taas pitää keksiä, miten lahjoa isompi hirviö antamaan kirsikan takaisin tai lentää taivaalla muita otuksia väistellen.

Yhteensä tasoja on 30, ja jos ongelma ei ratkea, löytyy kuvallinen vinkki kysymysmerkkiopasteen takaa. Tekstiä tai puhetta peli ei sisällä.

Chuchelia voi pelata joko mobiililaitteella tai tietokoneella. Se sisältää paljon tilannekomiikkaa. Grafiikka on hauskannäköistä, ja vuonna 2018 julkaistu peli onkin ehditty jo palkita moneen otteeseen.

Vaikka peli näytää hassulta ja ikärajakin on pienimmille sopiva, eivät kaikki ongelmat ehkä aukene alle kouluikäisille ainakaan yksin pelatessa. Tämä onkin juuri niitä pelejä, joita aikuinen voi pelata pikkuisten katsellessa niin, että kaikilla on hauskaa.

Kouluikäinen sen sijaan selviää pelistä jo itsekin. Joskin meillä isompi koululainen nimenomaan halusi pelata ”Kuukkelia” isänsä kanssa yhdessä. Ja mikäpäs siinä, kyllähän porukalla hekottelu aina hauskempaa on!

Chuchel

Chuchel ei sisällä lisäostoja eikä mainosvideoita. Se ei myöskään kerää käyttäjästään dataa, joten siinä mielessä sen voi antaa lapsille hyvillä mielin.

Peliä voi helposti pelata silloin tällöin pikku pätkissä, sillä tehtävät ovat lyhyitä.

Amanita Designin aiempiin julkaisuihin kuuluvat niin ikään kiitetyt pelit Machinarium, Botanicula ja Samorost. Nämä kaikki ovat meillä kiinnostaneet niin lasta kuin vanhempaakin.

Katso pelin traileri!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Chuchel
Androidille peli löytyy täältä: Chuchel

Saatavana myös Mac App Storessa ja Steamissa!Kategoriat:7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *