Ensimmäinen oma elokuva – näin pienikin onnistuu!

Omien videoiden tekeminen on monelle lapselle tärkeä juttu. Oma alakoululaiseni vänkäsi pitkään ja sai luvan alkaa tubettaa vajaa vuosi sitten.

Videoiden katselu ja tekeminen sujuvat hyvin myös alle kouluikäisiltä. Välineiksi riittää pelkkä älylaitekin, mutta potkua hommaan saadaan hyvällä sovelluksella.

Bongasin vastikään Fox & Sheep -pelifirman tekemän Movie Maker for Kids -apin. Kyseessä ei ole videoiden editointiohjelma, vaan pienille lapsille suunnattu alusta omien leikkien ja näytelmien saattamiseksi visuaaliseen muotoon.

Sovellus on tarkoitettu noin 4-9-vuotiaille. Se tarjoaa ”näyttelijät” ja lavasteet sekä nipun erikoistehosteita lasten omiin videoihin. Valmis materiaali on hauskan näköistä ja pienille lapsille sopivaa.

Aluksi valitaan valmiista valikosta näyttelijät, sitten klikataan haluttua taustaa sekä valitaan taustamusiikki. Sen jälkeen painetaan nauhoitusnappia ja ei kun menoksi!

Näyttelijöitä siirrellään ruudulla sormella. Laitteen mikrofoni tallettaa puheen, joten pelaajan lausumat vuorosanat tallentuvat laitteeseen.

Mukaan saa yksinkertaisia erikoistehosteita näytön ylälaidan nappeja painamalla. Linnun saa lentämään tähtipölyn keskellä ja pupun suoltamaan sydämiä.

Olemme leikkineet samanlaisia näytelmäleikkejä Toca Life -pelien avulla. Movie Maker for Kids on kuitenkin siinä mielessä videon tekemiseen hauskempi, että hahmoja ja taustoja on tarjolla niin laidasta laitaan.

On talvinäkymää, kaupunkia ja maatilaa sekä surrealistisempia lasten piirustusten näköisiä taustoja ja hahmoja. Eri musiikeilla voi rakentaa tunnelmaa haluamansa kaltaiseksi.

Elementtejä yhdistelemällä syntyy varmasti todella luovaa ja monipuolista taidetta, jota on kiva näyttää vaikka isovanhemmille tai kavereille.

Movie Maker for Kids ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia. Lisäostojakaan ei kesken leikin tyrkytetä, mutta aloitusnäkymän kauppalinkistä pääsee ostamaan muun muassa lisähahmoja.

Lisäksi sovellus sisältää somenappeja videoiden jakamista varten, joten pelilaitteen asetusten ja sovelluskaupan salasanojen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Sovelluksen peruskäyttö on niin yksinkertaista, että pienikin lapsi oppii sen helposti. Joitain epäloogisuuksia kuitenkin löytyy eikä käyttö ole aina niin näppärää kuin pienille suunnatussa sovelluksessa toivoisi.

Sanoisin silti, että kyseessä on oikein kelpo leikkikalu vaikkapa aloittelevalle teatterilaiselle tai tubettajalle.

HUOM! Valmiit videot tallentuvat pelin muistiin ja niihin voi palata myöhemmin. Ne voi myös tallettaa laitteeseen sekä lähettää eteenpäin sähköpostin tai somen kautta. Tarkkana siis, jos lapsi pelaa vanhemman laitteella, muuten voi Twitter olla täynnä taidevideoita!

VINKKI: Sovellusta voi käyttää vapaan leikin taltioimiseen tai sitten lasta voi kannustaa tekemään oikean käsikirjoituksen ja näyttelemään sen videolle yhdessä ystävien kanssa.

VINKKI 2: Aloitusnäkymässä on linkki englanninkielisiin ohjeisiin, jotka vanhemman kannattaa lukea ja neuvoa lapselle, jotta sovelluksesta saisi kaiken ilon irti.

Katso pelin traileri!

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Movie Maker for Kids
Androidille se löytyy täältä: Movie Maker for KidsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *