Toca Bocan sairaalassa synnytään ja kuollaan – hoitovirheitä ei tunneta

Toca Life: Hospital on digitaalinen leikkitila, jossa lapsi saa olla niin lääkäri, hoitaja kuin potilaskin. Leikin lomassa tutuiksi tulevat monet sairaalassa ja lääkärissä tehtävät toimenpiteet. Elämän rajallisuuttakin sivutaan.

Lue myös toisesta kivasta lääkäripelistä: Leikitään lääkäriä – saraalapelissä parantuvat kolhut ja nuhat

img_1692

Vapaan leikkitilan tarjoavia Toca Life -pelejä on julkaistu useita. Aiemmin leikit ovat sijoittuneet muun muassa kaupunkiin, maatilalle ja lomamatkalle.

Olen joskus pohtinut, poikkeavatko pelit lopulta niin paljon toisistaan, että uusi sovellus kannattaa lapselle aina hankkia. Sairaalan kohdalla ei tästä kuitenkaan ole huolta, sillä se on teemaltaan selkeästi erilainen kuin edeltäjänsä.

img_1693

Leikkipaikkana on viisikerroksinen sairaalarakennus, jossa saa liikkua vapaasti. Myös pelihahmon saa valita lukuisista vaihtoehdoista, joiden joukosta löytyy varmasti samastumiskohde jokaiselle pelaajalle, myös oikealle pienelle potilaalle.

Sairaalan eri kerroksista löytyy kellariin parkkeerattu ambulanssi, ensimmäisen kerroksen kahvila ja vastaanotto sekä ylempien kerrosten osastot laboratorioineen ja röntgenlaitteineen. Leikkeihin voi ottaa mukaan stetoskoopit, ruiskut, lääkkeet, kipsit, pyörätuolit ja kaiken mahdollisen sairaalaan kuuluvan rekvisiitan.

Kuten sairaaloissa yleensäkin, myös syntymä ja kuolema ovat läsnä. Ultraäänilaitteella selviää, kuka hahmoista on raskaana, ja edesmenneiden läheisille on varattu oma rauhallinen huoneensa kynttilöineen ja kukkineen.

Ilman lasta peli on täysin passiivinen eli mitään ei tapahdu, ellei pelaaja itse liikuttele hahmoja ja käytä mielikuvitustaan. Ei siis ole pelkoa, että hahmot loukkaantuisivat tai kuolisivat ihan noin vain itsekseen.

img_1694

Pelin Android-versiossa hahmot saa myös sairastumaan ”oikeasti” ja heitä voi lääkitä lääkkeillä. iOS-versiosta ominaisuus on hieman erikoisesti karsittu. Toca Bocan mukaan syynä ovat App Storen tiukat säännöt ”lääketieteellisten” sovellusten sisällön suhteen.

Itse pelasimme peliä iPhonella ja iPadilla, ja pelistä sai mielestäni ihan tarpeeksi irti ilman sairastelevia hahmojakin. Hieman sääli silti, sillä ominaisuus olisi lapsesta varmasti ollut hauska.

Kertokaa ihmeessä kommentteihin kokemuksistanne monipuolisemman Android-version kanssa!

img_1696

Nukkekotipelejä on monenlaisia, mutta mielestäni nämä Toca Lifet ovat ihan erityisen mainioita ja pieteetillä tehtyjä. Yksityiskohtia riittää kerta kaikkiaan niin mielettömän paljon, että jotain uutta tuntuu löytyvän joka pelikerralla.

Parasta on, että kukin voi pelata peliä tavallaan. Kun joku haluaa leikkiä sääntöjä noudattavaa pikkulääkäriä tai hoivata vauvoja, laittaa toinen lääkärit kipsattuina pihalle ja syöttää vauvoille hampurilaisia. Kaikki käy. (Hoito)virheitä ei voi tehdä. Ja mikä parasta peliä voi pelata myös yhdessä.

img_1695

Kuten Toca Bocat yleensäkin, Toca Life: Hospital on mainokseton ja lisämaksuton. Se on helppokäyttöinen ja sopii noin 4-8-vuotiaille. Joskin tiedän monen vanhemmankin peleistä innostuneen, joten yläikärajaa ei pidä ottaa vakavasti.

VINKKI: Pelin avulla pelottavaa lääkäri- tai sairaalareissua voi harjoitella ja toimenpiteitä kokeilla etukäteen.

VINNKI 2: Peliä on mahdollisuus tallentaa ja äänittää päälle puhetta. Rohkaise lasta luomaan oma jakso sairaalasarjaan!

VINKKI 3: Pohjakerrokseen on piilotettu salaisuus: Pienellä etsimisellä ja nokkeluudella mystisen laitteen saa päälle ja salainen laboratorio aukeaa.

Katso pelin traileri

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Life: Hospital
Androidille peli löytyy täältä: Toca Life: HospitalKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *