Kokkaa kännykällä – herkullisia ruokapelejä lapsille

Asuuko teillä pieni ruoanlaiton ystävä? Kokosin yhteen postaukseen useamman erilaisen äpsin, joilla saa pystyyn kivat keittiö- ja ravintolaleikit.

Pelit ovat lisämaksuttomia ja mainoksettomia ja ne sopivat alle kouluikäisille lapsille. Mukana on sekä uudempia että vanhempia pelejä.

Jutun lopusta löytyy bonuksena vielä appi, jonka avulla oppii laittamaan ruokaa ihan oikeasti!

Lue myös: Perusta oma maatila – farmipelejä lapsille taaperosta koululaiseen

 

Toca Kitchen 2

Toca kitchen 2 on yksinkertainen keittiöpeli, jossa saa sotkea ja sekoilla mielin määrin ilman sääntöjä. Pelaaminen sujuu esineitä tökkimällä ja raahaamalla.

Pelin idea on laittaa ruokaa vieraille ja tarkkailla sitten näiden reaktioita. Oliko hyvää vai pahaa? Ruokailijan ilme jättää harvoin tulkinnan varaa. Pelissä pääsee käyttämään sellaisiakin keittiövälineitä, jotka ovat oikeassa elämässä pieniltä vielä kielletty.

Peli sopii noin 3-8-vuotiaille, ja samaan sarjaan kuuluu muitakin vastaavia keittiöpelejä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Kitchen 2
Androidille peli löytyy täältä: Toca Kitchen 2

Sizzle & Stew kaksinpeli lapsille.

Sizzle & Stew

Humoristisessa vapaan leikin sovelluksessa tutkitaan sormella tökkimällä keittiötä ja tehdään ruokaa yksin tai kaverin kanssa! Kaksinpelimoodissa ruudun saa nimittäin jaettua kahtia niin, että toisella puolella pelilaitetta puuhaillaan laiskiaisen ja toisella laaman kanssa.

Pelialue sisältää kaksi eri huonetta, ruokasalin ja keittiön. Keittiöstä löytyy erilaisia ruoka-aineksia sekä hyvä valikoima kodinkoneita. Valmistetut virtuaaliset herkut taas nautitaan ruokasalin puolella.

Pikkutarkan piperryksen ystäville en peliä suosittele, sillä laaman ja laiskiaisen keittiössä meno on yhtä sähläystä. Tavarat todennäköisesti lentelevät sinne tänne ja sotkua syntyy, mutta sehän on vain hauskaa!

Peli sopii noin 3-5-vuotiaille.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sizzle & Stew
Androidille se löytyy täältä: Sizzle & Stew
Peli löytyy myös Amazonin sovelluskaupasta

Toca Birthday Party

Tämä synttärijuhlapeli on sovellusten iässä jo todella vanha, mutta tästä huolimatta se toimii tehtävässään edelleen. Kyseessä on suloinen leikkialusta siistien mehukestien järjestäjälle.

Pelissä pidetään synttärijuhlat. Pelaajat istuvat iPadin ympärille kuin piknikille konsanaan. Keskelle pädiä valitaan kakku kolmesta vaihtoehdosta. Sitten kaikille jaetaan lautaset sekä tarjoillaan mehua ja kakkua, joka ”syödään” sormella tökkimällä. Myös lahja avataan ja kynttilät ”puhalletaan” samaan tapaan. Lopuksi astiat korjataan pois ja leikki alkaa alusta.

Pelin idea on erittäin yksinkertainen, mutta pienimpiä, alle 5-vuotiaita, lapsia se varmasti ilahduttaa. Peli sopii erinomaisesti yhdessä leikittäväksi, vaikka toki myös pehmoeläimet ja nuket voi kutsua mukaan juhliin!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Birthday Party


Sago Mini Super Juice Maker

Tässä pelissä ei tehdä ruokaa, vaan mielikuvitusmehua!

Persoonallisessa Supermehu-pelissä on ihanan vinksahtanut ja hassu tunnelma. Sago Mini -sarjan tutut eläimet tulevat mehubaariin, missä pelaaja tekee mieleisensä juoman (vaikka parsakaalista ja kengästä). Mehustimetkin ovat ihmeellisiä vempaimia, joita ei takuulla joka kodista löydy.

Lopuksi aikaansaatu seos juodaan. Eläinten reaktiot ovat odottamattomia. Välillä juoma kasvattaa asiakkaalle hiukset, välillä naamaan pulpsahtaa kolmas silmä. Hauskaa on joka tapauksessa!

Pelaaminen on todella helppoa ja pelin käyttöliittymä selkeä. Siksi peli sopiikin mitä parhaiten 3-5-vuotiaille lapsille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Supermehu
Androidille sovellus löytyy täätltä: Sago Mini Supermehu

Huom! Sovellus ladataan ilmaiseksi ja sitä saa testata hetken ennen ostopäätöstä.

Pango Bakery

Tässä peli herkkujen ystävälle! Tosin leipomispeli ei sisällä perinteistä paistamista ja taikinan vatkaamista, vaan pullat ja keksit joutuvat vauhdikkaille temppuradoille.

Värikkäässä sovelluksessa ohjataan herkkuja läpi pullatehtaan liukuhihnojen. Pelaajan tehtävä on auttaa kakkua, keksiä tai donitsia läpi portaiden, liukuhihnojen, hissien ja hyppyreiden. Palkintona  onnistumisesta saa tyytyväisen leipomoasiakkaan. 

Pelaamiseen tarvitaan hoksottimia, sorminäppäryyttä ja ajoituskykyä. Sovellus sopii alle 5-vuotiaille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pango Bakery
Androidille se löytyy täältä: Pango Bakery

Saatavana myös Amazonin sovelluskaupasta

Dr. Panda Kitchen 2

Dr. Panda -sarjassa on monta toisiaan muistuttavaa ravintolapeliä. Yksi niistä on Dr. Panda Restaurant 2.

Pelin idea on pyörittää ravintolaa. Asiakkaiksi saapuu eläinhahmoja, jotka esittävät tilauksen (ruoan kuva tulee puhekuplaan asiakkaan pään ylle), ja panda ryhtyy lapsen avustuksella kokkailupuuhiin.

Ruokia pilkotaan, paistetaan, keitetään ja muussataan. Kun annos on valmis, se viedään asiakkaalle.

Peli on söpö, värikäs ja erittäin verkkaisesti etenevä. Kiva leikki siis alle 5-vuotiaille lapsille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Dr. Panda Restaurant 2
Androidille peli löytyy täältä: Dr. Panda Restaurant 2
Peli on tarjolla myös Amazon App Storessa

 

Avokiddo Fitoons

Avokiddo Fitoons -pelin tarjoama viesti on yksinkertainen: Jos on syönyt herkkuruokia, pitää liikkua enemmän.

Pelissä valitaan hahmoille treenivaatteita, kokataan ja testaillaan erilaisia urheilulajeja. Keittiöosiossa hahmolle valitaan jääkaapista ruokia syötäväksi.

Kun hahmo syö herkkuja, se lihoo. Kun taas urheilee, se laihtuu. Sovellus sopii leikin lisäksi pohjaksi keskusteluille terveellisistä elintavoista. Se myös esittelee aika kavalkadin urheilumuotoja.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Avokiddo Fitoons
Androidille peli löytyy täältä: Avokiddo FitoonsKategoriat:3–4-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *