Terveellisiä elämäntapoja voi oppia pelaamalla

Avokiddo Fitoons opettaa lapsille huumorin keinoin terveellisen ruoan ja liikunnan tärkeyttä. Herkkujakaan ei silti ole unohdettu.

Pelissä tutustutaan eri urheilulajeihin sekä kokkaillaan ja nautiskellaan erilaisista ruoista. Pelihahmoa liikutetaan juosten, pyörällä ja rullalaudalla. Se laitetaan tekemään mitä moninaisimpia jumppaliikkeitä ja lihaskuntoharjoituksia. Yhteensä lajeja on 20.

Jos haluat tutustua peliin nopeasti, katso lyhyt video tästä.

Keittiössä hahmoa ruokitaan monipuolisen jääkaapin sisällöllä. Ruoka-aineita saa myös valmistaa aterioiksi raahaamalla niitä sormella esimerkiksi uuniin tai tehosekoittimeen.

Pelin edetessä hahmoja saa vähitellen lisää. On tyttöä, poikaa, kissaa ja gorillaa… Myös hahmojen treenivaatteita ja eri ruokia saa palkinnoksi ahkerasta pelaamisesta.

Pelin tarjoama viesti on yksinkertainen: Jos on syönyt herkkuruokia, pitää liikkua enemmän. Jos hahmolleen syöttää paljon vaikkapa kakkua, sille ilmestyy isompi massu. Vatsamakkaran saa sulamaan laittamalla hahmo liikkumaan.

Näytön alalaidassa olevan mittarin avulla voi seurata hahmonsa liikunnantarvetta. Mitä terveellisempiä ruokia syö, sitä hitaammin mittari liikkuu. Herkkuja syömällä pelihahmo taas haluaa urheilemaan nopeammin.

Peli on hauska ja varsin monipuolinen. Hahmot ääntelevät hassusti ja reagoivat lapsen syöttämiin ruokiin. Peli opettaa varmasti jotakin terveellisistä ruoista ja liikunnan tärkeydestä painonhallinnan suhteen.

Mikään kehopositiivisuuden airut Fitoons ei ole, sillä päämäärä on liikkua itsensä hoikaksi. Toki mittarista voi myös olla välittämättä ja pelata oman mielensä mukaan. Pelin avulla vähän liikkuva lapsi voi myös saada kipinän uuden lajin kokeiluun.

Helppoustasoltaan peli on alle kouluikäisille sopiva. Keittiönäkymässä käyttöliittymä on yksinkertainen. Ruokia tökitään ja raahataan, kuten monissa muissakin ruokapeleissä. Samoin on hahmon treenivaatteisiin pukemisen laita.

Liikuntalajeja taas pelataan kutakin aina omalla tavallaan, eikä pelaaminen ole niin vapaata kuin keittiössä, sillä liikkuessa suorituksesta otetaan aikaa tai lasketaan pisteitä. Onneksi ensimmäisellä pelikerralla ruudulle ilmestyvät aika selkeät sanattomat ohjeet.

Pelissä ei ole sovelluksen sisäisiä ostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia. Se ei sisällä myöskään tekstiä tai puhetta.

Vanhemmille suunnattu valikko on suomeksi ja sieltä voi valita ruksin kohtaan ”vain vegaanista ruokaa”. Tällöin pelihahmon jääkaappi on vegaaninen.

Kasvisruokahommat ovat ilmeisesti Avokiddon juttu, sillä samanlainen valintamahdollisuus oli myös firman DNA Monster -pelissä. Ja tästähän ainakin me Viihdevintiöt kasvispainoitteisesti syövänä perheenä tietysti tykkäämme!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Avokiddo Fitoons
Androidille peli löytyy täältä: Avokiddo FitoonsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *