Moka Mera Emotions on ilmainen lastensovellus tunnetaitojen harjoitteluun

Moka Mera Emotions

Moka Mera Emotions on mainio sovellus monella tavalla. Se on suomalainen, täysin ilmainen ja sen avulla lapsille voi opettaa tuiki tärkeitä tunnetaitoja.

Ennen kaikkea se on hauska käyttää, ja aikuinenkin siitä vallan innostuu!

Pelin idea on tunnefilttereissä, joilla leikkimällä (ja aikuisen kanssa keskustelemalla) lapset tutustuvat erilaisiin tunnetiloihin. Kännykän tai tabletin etukameraa käyttämällä omia kasvoja tarkastellaan filtterien läpi ja saadaan aikaan tunnetiloja kuvastavia ilmeitä ja tunnelmaa.

Erilaiset filtterit ovat monelle aikuiselle varmasti somesta tuttuja, mutta nyt ei ole idea näyttää mahdollisimman nuorelta ja kauniilta, vaan saada konkretiaa siihen, miltä erilaiset tunteet näyttävät ja tuntuvat.

Ilofiltterillä suunpielet kääntyvät hymyyn ja viha taas saa savun tulemaan sieraimista. Suru saa aikaan kyyneliä ja häpeä punehduttaa posket.

Filtterien lisäksi myös sovelluksen äänimaailma on luotu kuvastamaan kutakin tunnetilaa. Yksinäisyyden ääni on esimerkiksi koiran surkea vinku ja väsymys kuulostaa unimusiikilta ja kuorsaukselta.

Ilmeiden tarkastelun lisäksi filtterien kanssa voi ottaa kasvoistaa myös kuvia, jotka tallentuvat mobiililaiteen kuvakansioon. Näin leikin herättämistä ajatuksista voi palata keskustelemaan myöhemminkin.

Yhteensä sovelluksessa on 19 tunnetta, joihin voi filtterien lisäksi tutustua myös tunnetaitokorttien avulla, joista onkin ehkä pienemmän lapsen kanssa hyvä aloittaa, jos tunnefiltterit tuntuvat liian voimakkailta. Omien kasvojen muuttumien voi olla nimittäin alkuun jännittävä kokemus.

Äpsillä leikkiminen ja kuvien ottaminen hauskaa sellaisenaankin, mutta opettavainen aspekti tulee esiin aikuisen avulla.

Lapsen kanssa kannattaa ainakin nimetä yhdessä kaikki tunteet ja keskustella muutenkin pelin herättämistä ajatuksista. Sovellus ei ole oikotie sosiaalisten taitojen oppimiseen, vaan työkalu, jolla pääsee leikkisästi aiheen käsittelyssä alkuun.

Peli sopii sekä kotona että varhaiskasvatuksessa tai eskarissa käytettäväksi. Moka Meran nettisivuilta löytyy lisätietoa sekä ohjeita sovelluksen käyttöön lasten kanssa.

Moka Mera Emotions on täysin ilmainen. Se ei sisällä lisäostoja tai mainoksia eikä se kerää pelaajasta tietoja. Kyseessä on siis turvallinen ja tunnetaitokasvatuksen kannalta hyödyllinen leikkikalu pienille lapsille!

Moka Mera on julkaissut myös toisen ilmaispelin, Moka Mera Linguan, jonka avulla voi opettaa lapsille kieliä. Lue lisää täältä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Emotions
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera EmotionsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *