Oppisiko pelaamalla lukemaan? – Pelejä kirjainten harjoitteluun

Tabletista tai älypuhelimesta voi löytyä apu, kun lapsi tarvitsee lisäharjoitusta lukemaan opettelussa. Toisaalta peleistä on iloa myös silloin, kun alle kouluikäinen innostuu kirjaimista aivan valtavasti ja haluaa opetella niitä itse.

Hyvän sovelluksen avulla opiskelu on varmasti hauskaa. Kokosin listaksi testaamiamme suomenkielisiä oppimispelejä luku- ja kirjoitusharjoituksiin.

Lue myös: 10 hauskaa matematiikkasovellusta lapsille.

Pikku Kakkosen Eskari

Viihdyttämisen lisäksi Yle opettaa muksut lukemaan! Pikku Kakkosen Eskari tarjoaa opettavaisia tehtäviä niille lapsille, jotka alkavat pikku hiljaa kasvaa ohi Pikku Kakkosen sovelluksesta. Ilmaissovellus sisältää kirjainharjoituksia ja lukemisen alkeita. Omat osionsa on myös mm. musiikille, matematiikalle ja englannin kielelle.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

IMG_3052.PNG

Ekapeli alku

Tämän pelin avulla meillä opittiin lukemaan tavuja. Ilmainen peli opettaa lapselle äänteitä ja lukemista. Lisäksi pelaaminen tuntuu olevan vieläpä hauskaa.

Pelissä tökitään ohjeen mukaan kirjaimia ja tavuja ja onnistumisesta saa kolikoita, joilla voi ostella pelihahmolleen kaupasta virtuaalitavaraa. Välillä kuunnellaan ja luetaan tarinaa sudesta. Peli elää lapsen onnistumisen mukaan. Eli jos jokin asia tuntuu vaikealta, sitä harjoitellaan enemmän. Lue lisää tästä.

Hanki tästä: iOSAndroid

Leiki sanoilla, Mikko Mallikas

Hauskassa pelissä harjoitellaan Mikko Mallikkaan johdolla isojen ja pienten kirjainten piirtämistä sekä sanojen kokoamista valmiiksi annetuista kirjainpalikoista. Kirjainten lisäksi tutuiksi tulevat myös äänteet.

Sovellus sopii kouluikää nuoremmillekin, kirjaimista kiinnostuneille lapsille, sillä tilaa on jätetty myös leikille ja hassuttelulle. Tutuilla satuhahmoilla voi leikkiä kuin nukeilla konsanaan. Lisäksi kirjaimet muuttuvat välillä hassusti vaikkapa villasukiksi tai junaradoiksi.

Peli on suomeksi puhuttu.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Leiki sanoilla, Mikko Mallikas
Androidille peli löytyy täätltä: Leiki sanoilla, Mikko Mallikas

Luppakorva

Kun lukeminen on teknisesti hallussa, täytyy lukutaitoa kehittää. Ja sehän onnistuu vain lukemalla.

Terapiakäyttöön soveltuvia sovelluksia kehittävä Outloud on julkaissut pelin, jossa hoidetaan virtuaalilemmikkiä lukemalla sille ääneen. Laitteen äänentunnistus laskee lapsen digitaaliselle lukukoiralle lukemat sanat ja palkitsee hyvästä suorituksesta. Lukemisen lisäksi koiraa leikitetään ja ruokitaan.

Aivan mainio idea!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Luppakorva
Androidille se löytyy täältä: Luppakorva

 

img_1035

Lolan aakkosjuna

Suomea puhuvan Lola-pandan kanssa opetellaan kirjaimia ja kirjoittamista samalla junalla ajellen. Kirjaimia muun muassa tunnistetaan, niillä pelataan muistipeliä ja järjestetään oikeaan järjestykseen sanoiksi.

Pelissä harjoitellaan sekä pieniä että isoja kirjaimia ja se vaikeutuu vähitellen pelaajan taitojen mukaan. Tämän listan peleistä se sopii parhaiten eskari-ikää nuoremmallekin lapselle. Söpön pandan kanssa oppiminen sujuu kuin leikki, ja Lola-pelejä onkin tarjolla useampia erilaisia. Aakkosjunasta on saatavilla myös ilmainen kokeiluversio peliin tutustumista varten.

Hanki tästä: iOS,  AndroidKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *