Opi kirjaimet Mikko Mallikkaan kanssa!

Sukupolvesta toiseen lapset hurmannut Mikko Mallikas on nykynatiaisille tuttu myös peleistä.

Aiemmin olen kirjoittanut Mikko Mallikkaan seikkailupelistä sekä Hokkus Pokkus Mikko Mallikas -elokuvaan perustavasta, suomeksi puhutusta pelistä. Oivallisia hankintoja molemmat!

Tällä kertaa Mikko seikkailee Gro Play -pelifirman kehittämäsä sovelluksessa, jossa opetellaan kirjaimia, äänteitä ja lukemisen alkeitakin. Tässäkin pelissä puhutaan suomea!

Leiki sanoilla, Mikko Mallikas on ilmaiseksi ladatava peli, jonka täysversion voi ostaa pelinsisäisenä ostona kokeilun jälkeen. Ilmaista kokeiltavaakin on sen verran runsaasti, että peliin saa hyvän alkutuntuman. Tämä on hyvä juttu siinä mielessä, että koko peli on melko kallis, noin 7 euroa, ja etukäteiskokeileminen tuo varmuutta ostopäätökseen.

Lue myös: Oppisiko pelaamalla lukemaan? – Sovelluksia lasten luku- ja kirjoitusharjoitteluun

Pelissä leikitään Mikon huoneessa. Mukana on Mikon kavereita ja tietysti isä. Huoneesta löytyvää kirjaintaulua tökkäämällä pääsee harjoittelemaan kirjainten jäljentämistä sormella mallin mukaan piirtämällä. Ilmaisversiossa tarjolla ovat kirjaimet A-F, maksullisessa versiossa sitten kaikki loputkin.

Harjoitella voi sekä isoja että pieniä kirjaimia. Harjoituskertojen määrä tallentuu taululle niin, että aikuinen voi seurata, kuinka paljon lapsi on mitäkin kirjainta harjoitellut.

Kirjainten jäljentäminen mallin mukaan ei ole yksitoikkoista tai aina samanlaista. Välillä E-kirjain muodostuukin hauskasti junanradoista, toisinaan lumihiutaleita ympärilleen keräävästä villasukasta.

Mikko tulee tsemppaamaan ja kannustamaan ruudun reunaan pientä kirjoittajaa. Kirjain sanotaan aina myös suomeksi ääneen.

Lue myös: Matikkaa Mikko Mallikkaan kanssa

Jokaisen loppuun asti harjoitellun kirjaimen jälkeen pelaaja saa kirjaimella alkavan sanan, joita kerätään Mikon huoneessa olevaan sanakoneeseen. Sanakonetta tökkäämällä sanoja pääsee kokoamaan valmiiksi tarjolle tupsahtavista kirjainpalikoista. Myös sanat ja äänteet lausutaan ääneen suomeksi.

Kolmas huoneesta löytyvä esine on varjoteatteri, jossa saa leikkiä vapaasti pelin hahmoilla ja esineillä. Teatterin taustaa voi vaihtaa merinäkymästä avaruuteen ja Mikolla kavereineen leikkiä mielensä mukaan. Teatterin taikasauvaa heilauttamalla pelihahmojen nimiä pääsee jälleen kirjoittamaan valmiita kirjaimia järjestelemällä.

Peli yhdistää hauskasti oppimisen ja leikkimisen. Se sopii mielestäni siksi hyvin eskari- tai kouluikää nuoremmillekin lapsille, jotka ovat kiinnostuneet kirjaimista.

Kirjaimia järjestellessä oppi saattaa tarttua lapseen ihan vain vahingossa leikin lomassa, ja kirjainten piirtäminen voi olla hauskaa ihan muuten vain ilman erityistä oppimisen tarvettakin. Peli edistyy täysin lapsen omassa tahdissa eikä mitään ennalta asetettua päämäärää, pistelaskua tai muitakaan paineita ole.

Pelin aluksi Mikko näyttää, mitä on tarkoitus tehdä, joten pienikin lapsi pääsee paikoin hitusen monimutkaisesta pelisysteemistä huolimatta nopeasti jyvälle.

Tuttu ja sympaattinen Mikko Mallikas on aiheena monelle lapselle jo sinällään houkutteleva, mutta itse pelikin on mielestäni oikein oiva.

Gro Play on ruotsalainen lastenpelifirma, joka on erikoistunut opettavaisten sovellusten kehittämiseen. Se on tehnyt yhteistyötä muun muassa Helsingin yliopiston Playful Learning Centerin kanssa.

HUOM! Pelin ilmaisversiota pelatessa sovellus tarjoaa täysversiota ostettavaksi. Ostomahdollisuus ei ole kovin kummoisen lapsilukon takana, joten valvo pienen lapsen pelaamista tai varmista, että sovelluskaupan ostokset ovat hyvän salasanan takana!

VINKKI: Täysversiossa on mahdollista luoda pelaajaprofiilit useammalle lapselle. Näin esimerkiksi sisarukset voivat edistyä saman pelin parissa vuorotellen omaan tahtiinsa ilman, että toinen ”sotkee” toisen pelin.

VINKKI 2: Suomenkielisyys on iso plussa. Toisaalta pelin avulla voi opetella hieman muitakin kieliä. Etusivun valikosta voi helposti valita pelin kieleksi  ruotsin, saksan, norjan, tanskan tai englannin.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Leiki sanoilla, Mikko Mallikas
Androidille peli löytyy täältä: Leiki sanoilla, Mikko MallikasKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *