Mikko Mallikas rakentaa helikopterin ja lentää avaruuteen asti

IMG_5451Iki-ihana Mikko Mallikas tähdittää perin kilttiä ja monipuolista pienten lasten seikkailupeliä. Pelissä Mikon kanssa rakennetaan auto, helikopteri ja liuta muitakin menopelejä, joilla matkataan mielikuvitusmaata tutkimaan.

Sovelluksen on kehittänyt ruotsalaisen Gro Play -studio, ja se on suunniteltu Mikko Mallikas rakentaa helikopterin -kirjan pohjalta. Peli sopiikin hyvin tekemiseksi kirjan lukemisen jälkeen, jolloin lapsi pääsee kuvittelemaan ja kertomaan kuulemaansa tarinaa eteenpäin ihan itse.

”Mä törmäsin taivaalla kotkaan ja se tipahti!”

Peli alkaa Mallikkaiden olohuoneesta, missä laudoista, renkaista ja muista tarvikkeista kyhätään oma auto. Valmis kulkupeli maalataan vielä kivan väriseksi. Ja ei kun matkaan!

Tarinan seikkailuosuudessa Mikko Mallikasta ohjataan tämän omassa mielikuvitusmaailmassa. Ympäristössä voi liikkua vapaasti ja kaikkea näkyvää saa tökkiä ja tutkia. Matkalla nähdään Mikko Mallikas -kirjoista tuttuja hahmoja sekä keräillään hedelmiä ja lahjapaketteja. Omenat ja banaanit kootaan laatikkoon ja jaetaan kavereille. Paketeista taas löytyy tarvikkeita uusien kulkuneuvojen rakenteluun.

IMG_5510Mikon oma maailma tuntuu laajalta: metsistä ja vesistöalueilta voi edetä vuoristoon, taivaalle ja aina avaruuteen asti tähtiä katselemaan. Tutkittavaa riittää siis reilusti useammaksikin pelikerraksi.

Peli on suunnattu App Storen mukaan alle 5-vuotiaille. Viisi vuotta tovi sitten täyttänyt Testitenava pelasi peliä kuitenkin niin mielissään, että voisin kuvitella hieman vanhemmankin lapsen voivan vielä innostua sovelluksesta, varsinkin jos kyseessä on Mikko-fani.

Tosin tämä peli ei ainakaan vielä näytä meillä yltävän yhtä suureen suosioon kuin vuosi sitten hankkimamme, eri firman kehittämä Hokkus Pokkus, Mikko Mallikas, jota lapsi pelaa säännöllisesti vieläkin. Pelit ovatkin keskenään hyvin erilaisia, vaikka molemmat Mikko Mallikkaan hengen hyvin tavoittavatkin.

IMG_5453On makuasia, kumpaan sovellukseen pienen Mikko-fanin perheessä päädytään (vai päädytäänkö molempiin). Molemmat pelit ovat rauhallisia ja noin 3–6-vuotiaille sopivia.

Kaikkea kivaa sopii ilman vanhempaa pelatessa silti paremmin ikähaarukan nuorimmille, sillä siinä pelkällä tökkimiselläkin pääsee pitkälle. Hokkus Pokkuksessa tehtävät ovat hieman monimutkaisempia.

Pelit eivät sisällä kolmannen osapuolen mainoksia eivätkä lisäostoja. Hokkus Pokkuksessa puhutaan suomea, Kaikkea kivaa on puheeton.

Lue myös toisen Mikko Mallikas -pelin koko arvio: Missä piileskelit, Mikko Mallikas?

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Mitä tähdenlennolle käy, kun siihen törmää?
• Kuka tuolla iglussa asuu?
• Kuinka paljon hedelmiä pitää kerätä?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Kaikkea kivaa, Mikko Mallikas!
Android-laitteille peli löytyy täältä: Kaikkea kivaa, Mikkko Mallikas!
ja Windows Phonelle tästä: Kaikkea kivaa, Mikko Mallikas!Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Windows Phone

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *