Loputon pelihalli sopii lapsille, jotka haaveilevat oman pelin tekemisestä

Testissä: Tinybopin loputon pelihalli

Aivan loistosovelluksia tekevä Tinybop toteuttaa natiaisten haaveet ryhtyä ihan oikeaksi pelisuunnittelijaksi.

The Infinite Arcade eli Loputon pelihalli -sovellus on työkalu, jonka avulla lapsi (tai aikuinen) pääsee itse luomaan unelmiensa mobiilipelin. Tai ainakin jotain sinne päin.

Lue myös: Hype Hype on sosiaalinen media pelaajille – voit tehdä pelejä myös itse!

img_0862

Pelin tekemiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta tai koodaustaitoa, vaan sovellus tarjoaa valmiita elementtejä, joita yhdistämällä peli syntyy.

Ihan alkuun valitaan valmiista vaihtoehdoista, minkälainen peli tehdään. Tarjolla on esimerkiksi flipperi tai tasohypely. Kun pelityyppi on päätetty, aletaan näytölle klikkailla valmiista valikosta ukkeleita, vihollisia, palkintokolikoita ja kaikkea mahdollista, mitä peleissä nyt yleensäkin onkaan.

img_0855

Omaa peliään voi välillä kokeilla ja palata sitten parantelemaan sitä. Se säilyy laitteen muistissa seuraavaan suunnittelukertaan, ja sen voi myös lähettää linkkinä sovelluksen ladanneelle kaverillekin kokeiltavaksi. Lapsi siis tekee sovelluksen avulla ihan oikean pelin, jonka viehätystä voi testata muillakin.

Omien pelien lisäksi tarjolla on myös galleria-osio, missä on valmiita esimerkkipelejä kokeiltavaksi.

Sovellus on hauska ja innostaa luovuuteen, mutta sen käyttö ei ole pelkkiin tökkäilypeleihin aiemmin tottuneelle lapselle ihan helppoa. Itsekin olin aluksi aika ulalla sovellusta testatessani enkä saanut ensin aikaan mitään järkevää.

Kuusivuotiasta lapsen ”järkevän” aikaansaaminen taas ei juuri edes kiinnostanut. Hän loi omia luomuksiaan innoissaan eikä välittänyt pätkääkään vaikkei lopputulos ollutkaan aina loogisesti pelattava peli. (Kyllähän nyt flipperiin voi ihan hyvin laittaa zombeja palloilemaan, pallo sen sijaan on turha.)

img_0858

Lue ohjeita lapsen kanssa!

Pienellä paneutumisella ja ohjeisiin tutustumisella sovelluksesta saa kuitenkin valtavasti enemmän irti. Ohjeosiosta löytyy hyviä vinkkejä pelien luomiseen, mutta ei valitettavasti suomeksi. Englanninkieliset, yksinkertaiset perusohjeet alkuun pääsemiseksi löytyvät myös Tinybopin Youtube-kanavalta.

Kaikkein parhaiten tekemisen meininkiin pääsee mielestäni kuitenkin ottamalla galleria-osiosta jonkin valmiista peleistä ja alkamalla muokata sitä mieleisekseen. Kun tuunailua harrastaa jonkin aikaa, oppii pelien logiikasta sen verran, että voi aloittaa helpommin omankin pelin tekemisen.

img_0856

Loputon pelihalli ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia eikä pelinsisäisiä lisäostoja. Suosittelen sovellusta yli 6-vuotiaille lapsille (aikuinekin tästä innostuu).

Vanhemman kannattaa varautua siihen, että mitä nuorempi pelisuunnittelija, sitä varmemmin aluksi koetaan turhautumisen tunteita ja kaivataan apua. Sovellus on kuitenkin upea väline tutustua siihen, miten pelejä tehdään ja mistä elementeistä niiden koukuttavuus ja viehätys syntyvät.

Voit ladata pelin iOS-laitteelleesi tästä: The Infinite ArcadeKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

  1. yritän tehdä hyvän pelin joka olisi seikkailu peli joku fortnitentapainen tai intianajonese

  2. Teen hauskan pelin mikä on maailman suosituin peli ikinä

  3. Hyvää pelin rakentamista kaikille.

  4. Minä tekisin pelin nimeltä gonda siinä pelissä tehdään itse tekemiä käärmeitä ja siinä gonda pelissä tehdään muutakin kuin käytääniitä ulkona ja siinä jos törmää toiseen käärmeesen niin niistä tulee kavereita ja ne voi alkaa leikimään

  5. minä teen pelin jossa seikkaillaan

  6. Haluaisin tehdä pelin jossa on pomoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *